Ακολουθεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό ο ΣΔΥ Βόλου

Δύο ημέρες πριν η Μαγνησία ενταχθεί και αυτή στην «κόκκινη» ζώνη του χάρτη για τον covid, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η 23η πεζοπορία του, έχοντας για τη φορά αυτή αφετηρία το Βένετο. 35 ήταν οι συμμετέχοντες, και όλοι κινήθηκαν τηρώντας πλήρως τα προβλεπόμενα μέτρα προφύλαξης για τον covid και κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Στην πεζοπορία συμμετείχαν  μέλη του ΣΔΥ Βόλου, του Συλλόγου Χειμερινών Κολυμβητών Βόλου Ιάσονας, πολίτες που ενημερώθηκαν από τις δημοσιεύσεις για τη δράση, καθώς και φίλη επισκέπτρια μέλος του ΣΔΥ Θεσσαλονίκης, όπως και τέσσερις Γάλλοι που βρίσκονται στην περιοχή. Η πεζοπορία κατευθύνθηκε στην παραλία Πετρομέλισσο.

Την ίδια στιγμή, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού αυξάνονται πανελλαδικά, ο ΣΔΥ Βόλου προλαβαίνοντας τις εξελίξεις, ανακοίνωσε ότι μέχρι τη βελτίωση της κατάστασης και της χαλάρωσης των μέτρων από την Πολιτεία, οι δράσεις θα σταματήσουν να γίνονται ομαδικά. Οι ομαδικές προπονήσεις που γίνονταν κάθε Τρίτη και Παρασκευή στις 16:30 με εκκίνηση από τις Πλάκες, πλέον θα γίνονται τις ίδιες ημέρες – ώρες αυστηρά μόνο με ατομικό τρέξιμο. Το ίδιο και οι πεζοπορίες, όπου καθένας θα κινείται μόνος του, ή για λόγους ασφαλείας με ένα ακόμη άτομο σε σχετικά κοντινή απόσταση.

Για αυτή την Κυριακή 8 Νοεμβρίου είχε προγραμματιστεί από τον ΣΔΥ Βόλου να γίνουν οι αποστάσεις του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας που θα γινόταν την ίδια ημέρα και ματαιώθηκε. Πλέον η εκδήλωση δεν θα γίνει με τον τρόπο που ορίστηκε, και φυσικά όχι ομαδικά. Κάθε δρομέας μπορεί να τρέξει την απόσταση της επιλογής του αποκλειστικά ατομικά, είτε στην αρχικά ορισθείσα ώρα από τις Πλάκες, είτε σε άλλη ώρα – μέρος. Ως το απόγευμα της ίδιας ημέρας μπορεί να αναφέρει στον σύλλογο τον άτυπο αγώνα-προπόνηση που έκανε, ώστε να καταγραφεί αλφαβητικά στον πίνακα όσων συμμετείχαν στο virtual event. Στην ατομική συμμετοχή και καταγραφή θα αναφέρεται όποιος θέλει, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου.

Τέλος, ο ΣΔΥ Βόλου έκανε γνωστό ότι κατόπιν επικοινωνίας που είχε με την Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμμετείας Αθλητισμού με ερώτημα αν απαιτείται χρήση μάσκας κατά το τρέξιμο – τζόκιγκ – δυναμικό βάδισμα – πεζοπορία σε εξωτερικούς χώρους (δρόμοι, παραλίες, βουνά κ.ά.), κολύμβηση στη θάλασσα – χειμερινό μπάνιο, έλαβε επίσημα την απάντηση ότι ΔΕΝ επιβάλλεται η χρήση μάσκας κατά την άθληση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.