Ακτσιαλής: Ο Τζήμας θα γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Νίκης

Δηλώσεις, στο πλαίσιο του ταξιδιού του στην Πάτρα, ενόψει της κλήρωσης της Γ’ Εθνικής, πραγματοποίησε στο “Ράδιο Ένα 102,5” και την εκπομπή του Γιώργου Καρεκλίδη, ο γενικός γραμματέας της Δ.Ε. Ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, Αντώνης Ακτσιαλής.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την ενασχόλησή του με τη Νίκη και τη συνεργασία του με τον Τζήμα:

“Καταρχάς, θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Τζήμα που με επέλεξε να με κάνει γραμματέα του ποδοσφαιρικού τμήματος, είναι τιμή για μένα. Εγώ δεν ήθελα να ασοχληθώ ξανά με τη Νίκη, ήθελα να παρακολουθώ από μακριά την προσπάθεια της ομάδας της καρδιάς μου. Όταν, όμως, συναντήθηκα για πρώτη φορά με τον πρόεδρο και μου πρότεινε τη συνεργασία μας, ταίριαξαν αμέσως τα χνώτα μας. Εκτός αυτού, βλέπω κι έναν άνθρωπο που εργάζεται συνέχεια για το καλό της Νίκης. Θα φτιάχναμε εμείς ποτέ το βοηθητικό του “Π. Μαγουλάς” για τις Ακαδημίες; Θα είχαμε εμείς την ψυχή να φέρουμε τον Πάριο για εμάς στο Βόλο; Κι όμως ο Σάκης τα έκανε και τον λέω Σάκη, γιατί τον γουστάρω σαν άνθρωπο”.

Για τη μελλοντική πορεία της Νίκης, σύμφωνα με τα δικά του πιστεύω:

“Πρέπει, αρχικά να έχουμε όλοι μας υπομονή κι επιμονή και να καταλάβουμε πως κάνουμε μία καινούρια αρχή. Θυμηθείτε πως πριν μερικά χρόνια ανεβήκαμε στην Α’ Εθνική, πέσαμε σε έναν άνθρωπο που όλο γνωρίζουμε τί συνέβη με εκείνον, υποβιβαστήκαμε άμεσα και “φτου κι απ’ την αρχή”. Ξεκινάμε από μία νέα βάση, χαράζουμε μία καινούρια πορεία. Πάμε μελετημένα και νοικοκυρεμένα, χωρίς σπατάλες, μη ξεχνάτε πως ο κ. Τζήμας έκανε μία σημαντική περικοπή και δεν πραγματοποιήθηκε η προετοιμασία της ομάδας σε κάποιο μεγάλο ξενοδοχείο εκτός Βόλου. Φέτος, μπορεί να ανέβουμε, μπορεί και να μην ανέβουμε, αλλά το σημαντικό είναι πως πρέπει να βρούμε την άκρη, όταν η ομάδα ανέβει κατηγορίες, μην τυχόν και πέσουμε ξανά, λόγω των γνωστών περιπτώσεων. Θέλουμε σταθερά βήματα, να προσέξουμε, να μην στεναχωρήσουμε τον κόσμο μας και να πάμε όλοι μαζί. Θα φανεί η δουλειά μας και τι μέλει γενέσθαι”.

Για το αν είναι αυτοσκοπός η Νίκη να προβιβαστεί στη Football League:

“Θα μπούνε στέρεες βάσεις και θα προχωρήσουμε βήμα – βήμα. Κάποτε είχα κάποιους φίλους, όταν ήμουν γενικός αρχηγός στη Νίκη και μου λέγανε από Νοέμβριο μήνα πως είμαστε πρωταθλητές. Σοβαρά μιλάμε; Είναι νωρίς, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί, τιμωρίες, χιόνια, ζέστες, κρύα κι εσείς μου λέτε από τώρα πως είμαστε οι πρωταθλητές; Έτσι λοιπόν, και τώρα που μιλάμε, είναι πολύ νωρίς για τέτοιες κουβέντες. Πάμε να φτιάξουμε τη Νίκη Βόλου, όλοι μαζί θα τρέξουμε και θα βοηθήσουμε, προκειμένου η ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Δεν είναι ωραία να αγωνιστούμε του χρόνου στη Β’ Εθνική; Όλοι το θέλουμε, αλλά μπορεί και να μην κάτσει, τί να κάνουμε;

Φέτος, θα είναι ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες στον όμιλό μας, δε ξέρουμε αν θα υπάρξουν κάποιες που θα σταματήσουν, αν σταματήσουν δύο, καμία ομάδα δε θα πέσει. Καταλαβαίνετε πως το πρωτάθλημα θα είναι κάπως πιο υποβαθμισμένο, 4-5 ομάδες θα είναι αυτές που θα έχουν ρεαλιστικούς στόχους κι είναι πολύ νωρίς να λέμε αν η ομάδα θα αλλάξει κατηγορία. Βέβαια, ο πρόεδρός μας το θέλει πολύ και να θυμάστε πως αυτός ο άνθρωπος θα γραφτεί στην ιστορία της Νίκης με χρυσά γράμματα”.

Τέλος, έστειλε το μήνυμα στον κόσμο για τη χρονιά που έρχεται και φυσικά για τις δύο εκδηλώσεις (φιλικό με Βέροια και συναυλία Πάριου) που υπάρχουν τις επόμενες μέρες:

“Θα πρέπει να συσπειρωθούμε γύρω από τον κ. Τζήμα, μέχρι στιγμής έχει κάνει τα πάντα για την ομάδα. Οργάνωσε, επίσης, μία εκδήλωση φοβερή για την παρουσίαση της φανέλας και τις προάλλες ήρθαν κάποιοι και μου είπαν “δε μου άρεσε η φανέλα”. Τί είναι αυτά τώρα; Μας δίνουν το βόδι και το κοιτάμε στα δόντια; Πάμε να παίξουμε μπάλα, σήμερα θα παραστώ στην κλήρωση και θα πάρουμε κλειδάριθμο. Έχω σχέσεις με την ΕΠΟ, είμαι πρόεδρος της Ελεγκτικής Επιτροπής κι όλοι είναι φίλοι μου στη Ομοσπονδία. Δε με νοιάζει, αν θα αλλάξει το καθεστώς, σας υπενθυμίζω πως οι εκλεγμένοι έρχονται και παρέρχονται, αλλά τα διοικητικά μέλη παραμένουν. Φέτος, θα πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικοί, οι ποινές θα είναι αυστηρές. Να μη δημιουργήσουμε ζημιές στο γήπεδο, δε θα μπορούμε να αποφύγουμε τα πρόστιμα. Αν προκύψουν, θα πληρωθούν, αλλά καλό θα ήταν να αποφευχθούν.

Όσον αφορά το φιλικό και τη συναυλία, καλό θα ήταν, μέσω αυτών, να μείνουν κάποιες χρήματα στην ομάδα. Έχουν προβλεφθεί τα πάντα και μετά τον Πάριο, θα γίνει το γήπεδο όπως ακριβώς ήταν, έχουμε ήδη συνεννοηθεί με τους μηχανικούς. Επί ευκαιρίας, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Βασίλη Βενέτη, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά στο βοηθητικό του “Π. Μαγουλάς”. Δημιουργεί ένα στολίδι, θα το δείτε”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.