Άκυρα τα 20-0 στην Ευρωλίγκα

Όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης, το Συμβούλιο των μετόχων της Euroleague αποφάσισε να αλλάξει το καταστατικό που προέβλεπε άμεση τιμωρία των ομάδων με ήττα με 0-20 σε περίπτωση που δεν μπορούσαν να δώσουν έναν αγώνα λόγω αδυναμίας σύστασης ρόστερ εξαιτίας του κορωνοϊού.

Με βάση το νέο καταστατικό, ένας αγώνας μπορεί να αναβληθεί μέχρι τρεις φορές για λόγους ανωτέρας βίας. Αν δεν μπορέσει να βρεθεί νέα ημερομηνία έπειτα από τρεις προσπάθειες, τότε θα χάνει το παιχνίδι η ομάδα που ευθυνόταν για την πρώτη αναβολή.

Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Ότι ανακλήθηκαν οι δύο ήττες της Ζενίτ στα χαρτιά από τις Μπασκόνια και Βαλένθια και θα οριστούν νέες ημερομηνίες, όπως το ίδιο θα συμβεί και για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βιλερμπάν στην Γαλλία για την 3η αγωνιστική και τον αγώνα της Βιλερμπάν με τον Ερυθρό Αστέρα για την 4η αγωνιστική που επίσης είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην γαλλική ομάδα.

Το συγκεκριμένο μέτρο ισχύει τόσο για την EuroLeague όσο και για το EuroCup, επηρεάζοντας συνολικά εφτά αγώνες, οι οποίοι είναι οι εξής:

EuroLeague

Βιλερμπάν-Παναθηναϊκός (3η αγωνιστική)

Μπασκόνια – Ζενίτ (3η αγωνιστική)

Βιλερμπάν – Ερυθρός Αστέρας (4η αγωνιστική)

Βαλένθια – Ζενίτ (4η αγωνιστική)

EuroCup

Τσεντεβίτα Ολίμπια – Μπουρσασπόρ (2η αγωνιστική)

Βενέτσια – Μπουρζ (3η αγωνιστική)

Μπουρζ – Ούνικς Καζάν (4η αγωνιστική)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.