Ακυρώνονται όλες οι αγωνιστικές δραστηριότητες στο τένις μέχρι τις 31/12

Η Επιτροπή Κρίσεων της Ε.Φ.Ο.Α. εισηγήθηκε ομόφωνα την ακύρωση όλων των Εθνικών Πρωταθλημάτων και των Αγωνιστικών Δραστηριοτήτων στο τένις μέχρι την 31.12.2020,, πλην των Διεθνών Πρωταθλημάτων στην Κρήτη για τα οποία διενεργούνται διαρκείς έλεγχοι  covid, εισήγηση που έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε με βάση την εξελισσόμενη δυναμική της πανδημίας, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει τη λειτουργία των Σωματείων-Μελών αλλά και να στερήσει την εργασία όλων των εργαζόμενων στα Σωματεία-Μέλη της Ε.Φ.Ο.Α., από τις πιθανές επιπτώσεις της αγωνιστικής δραστηριότητας.

Τα Πρωταθλήματα που έχουν προκηρυχθεί δε θα ληφθούν υπόψη στις βαθμολογίες των Αθλητών/τριών που συμμετέχουν, για τη δίκαιη και ισόνομη αντιμετώπιση όλων των αγωνιζομένων. Είναι προφανές ότι τα δικαιώματα συμμετοχής θα επιστραφούν από τις Ενώσεις στους Αθλητές/τριες.

Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Α. κ. Σπύρος Ζαννιάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι συνθήκες μεταβάλλονται κάθε μέρα. Το Δ.Σ. της Ε.Φ.Ο.Α. διαχειρίστηκε την κρίση από την πανδημία με τον καλύτερο τρόπο. Υλοποιήθηκαν Διεθνείς Διοργανώσεις αλλά και τα Εθνικά Πρωταθλήματα μέχρι σήμερα, μη στερώντας τα προνόμια στους αγωνιζόμενους και αποδείξαμε ότι το Άθλημά μας είναι το ασφαλέστερο Ολυμπιακό Άθλημα. Η Ε.Φ.Ο.Α. για τις προτάσεις και τις αποφάσεις της αναγνωρίστηκε διεθνώς. Γεγονός πραγματικό, αφού υιοθετήθηκαν  από την Παγκόσμια Οικογένεια του Τένις και από την πρόσφατη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο Ηράκλειο. Οφείλουμε σήμερα να προστατέψουμε τα Σωματεία-Μέλη και τους εργαζόμενους σε αυτά και να κρατήσουμε ζωντανό το Άθλημά μας, σε σχέση με τη καθημερινή λειτουργία τους. Θα ενημερώνεται διαρκώς η Οικογένεια του Ελληνικού Τένις για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.