Ακυρώθηκαν 84 χρονομετρημένοι γύροι στα δοκιμαστικά της Ίμολα!

Η υπέρβαση των ορίων σε στροφές της πίστας της Ίμολα προκάλεσε την ακύρωση 60 χρονομετρημένων γύρων στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου και άλλων 24 στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας της Formula 1!

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν στις δοκιμές του Γκραν Πρι Ιταλίας οι στροφές 9 (Πιρατέλα) και 15 (Ριβάτσα) της πίστας «Autodromo Enzo e Dino Ferrari». Τα αυτοκίνητα που παραβίασαν τα όρια του αυτοκινητοδρομίου της Ίμολα σε εκείνα τα σημεία ήταν πολλά και αυτό οφείλεται –μεταξύ άλλων- και στο γεγονός, ότι για πρώτη φορά δεν είχαμε ελεύθερα δοκιμαστικά την Παρασκευή πριν από ένα Γκραν Πρι της Formula 1. Έτσι δεν είχαν τον χρόνο να προσαρμοστούν οι πιλότοι στις ιδιαιτερότητες της πίστας και τα βρήκαν σκούρα στις ελεύθερες και στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου.

Το πρωί του Σαββάτου ακυρώθηκαν 60 χρονομετρημένοι γύροι επειδή είχαν βγει τα μονοθέσια εκτός της λευκής γραμμής που οριοθετεί την πίστα, ενώ άλλες 24 φορές επαναλήφθηκε αυτό στις μεσημεριανές κατατακτήριες δοκιμές, όπου οι οδηγοί ήταν προφανώς και πιο προσεκτικοί.

Η pole position του Μπότας είναι η 116η για τη Mercedes σε συνολικά 211 συμμετοχές σε Γκραν Πρι της Formula 1 μετά την επάνοδό της στο άθλημα το 2010. Η γερμανική ομάδα έχει σημειώσει αυτό το διάστημα 103 νίκες και σήμερα ενδέχεται να κλειδώσει στην Ίμολα το εφετινό πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο αγώνας που ξεκινάει στις 14.10 ώρα Ελλάδας είναι το εκατοστό Γκραν Πρι της Formula 1 επί ιταλικού εδάφους στην εβδομηντάχρονη ιστορία του αθλήματος. Τελευταία φορά που επισκέφθηκε την Ίμολα για επίσημο αγώνα η Formula 1 ήταν το 2006 με το Γκραν Πρι Σαν Μαρίνο. Τότε είχε νικήσει ο Μίκαελ Σουμάχερ μπροστά από τους Φερνάντο Αλόνσο και Χουάν Πάμπλο Μοντόγια, ενώ τέταρτος ήταν ο Φελίπε Μάσα μπροστά από τον…Κίμι Ράικονεν με McLaren-Mercedes. Να σημειώσουμε ότι ο «Iceman» είναι ο μοναδικός πιλότος του σημερινού grid, που έχει τρέξει στην πίστα της Ίμολα.

gazzetta.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.