Αλ. Κούρτογλου: Τέτοια παιχνίδια περιμένουν οι ποδοσφαιριστές

Ο Γ.Σ. Αλμυρού κατάφερε με μία σειρά από θετικά αποτελέσματα από τη στιγμή που ανέλαβε ο Αλέξανδρος Κούρτογλου (σ.σ. 3 νίκες και 2 ήττες στην τελευταία πεντάδα αγώνων και μία ήττα στο ντεμπούτο του με τον Ατρόμητο Παλαμά, όπου είχε πάρα πολλές απουσίες) να αποκτήσει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη και να είναι πιο άνετος. Τώρα θέλει τη νίκη και στο τοπικό ντέρμπι με τον Θησέα στην έδρα του την Κυριακή, προκειμένου να κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα για την επίτευξη του στόχου της παραμονής χωρίς άγχος.

Απόντες θα είναι δύο σημαντικοί παίκτες λόγω τιμωρίας, ο Ζαφειρίδης και ο Δερμιτζάκης, ενώ μέχρι την Παρασκευή (21/2) δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του νεοαποκτηθέντα από την ΑΕΛ Χαλάτση.

Σε δήλωση που έκανε ο Αλέξανδρος Κούρτογλου στο Magnesiasports ενόψει του αγώνα με τον Θησέα επισήμανε: «Εμείς έχουμε χτίσει ένα σερί που πλέον τα πάντα εξαρτώνται από μας. Από κει και πέρα το παιχνίδι είναι ένα τοπικό ντέρμπι και ο Θησέας δείχνει με τη βαθμολογική του θέση ότι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα.

Μακάρι να μην υπήρχε βαθμολογική σκοπιμότητα, γιατί για μας υπάρχει, ώστε να γίνει ένα παιχνίδι-διαφήμιση για το ποδόσφαιρο. Και τώρα όμως μπορεί να γίνει, γιατί αγωνίζονται δύο ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση και εύχομαι να γίνει ένα πολύ καλό ματς, για να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος.

Εμείς πρέπει να διορθώσουμε τη συγκομιδή βαθμών που έχουμε εντός έδρας, καθώς εκτός έδρας τα πηγαίνουμε αρκετά καλά και παίρνουμε πολύ ευκολότερα πόντους».

Για το ότι ο Θησέας πετυχαίνει πολύ εύκολα γκολ, αλλά και δείχνει να το δέχεται εύκολα κι αν αυτό επηρεάζει τη δική του τακτική ενόψει του παιχνιδιού, ο Αλέξανδρος Κούρτογλου ανέφερε: 

«Το πώς παίζει ένας  αντίπαλος είναι και θέμα φιλοσοφίας που έχει ο προπονητής του. Ο Θησέας έχει τα εργαλεία, για να παίξει επιθετικά και μετουσιώνει τις ευκαιρίες που δημιουργεί σε κάποιο τέρμα. Εμείς δε θα προσαρμοστούμε στο παιχνίδι του Θησέα, αλλά θα κοιτάξουμε να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι. Από τότε που έχω έρθει ακολουθούμε το δικό μας πλάνο. Είμαστε μία ομάδα που έχει συγκεκριμένες δυνατότητες. Κοιτάμε να είμαστε συμπαγείς, προσπαθούμε να χτίσουμε επιθέσεις από πίσω, να δημιουργήσουμε και να παίξουμε όσο γίνεται περισσότερο ελκυστικό ποδόσφαιρο, όσο μπορούμε να το κάνουμε αυτό λόγω της κατάστασης που βρισκόμαστε.

Για μας σημασία αυτή τη στιγμή έχει περισσότερο η συγκομιδή βαθμών. Η κατηγορία είναι τέτοια και ειδικά τώρα προς το τέλος που οι ομάδες κοιτούν περισσότερο να μη δεχθούν κάποιο τέρμα, γιατί όταν δε δέχεσαι, μπορείς να πετύχεις ένα και να πάρεις τους τρεις βαθμούς, που είναι πολύ σημαντικοί αυτή τη στιγμή για τη σωτηρία.

Πιστεύω ότι τα παιδιά και ειδικά όσοι είναι ντόπιοι τέτοια παιχνίδια περιμένουν. Είναι αν μη τι άλλο μία ευκαιρία για τους ποδοσφαιριστές, για να δείξουν ότι μπορούν να συμμετέχουν και σε κάτι μεγαλύτερο και σε παραπάνω κατηγορία. Γιατί μία ομάδα από την περιοχή, όπως είναι ο Θησέας ή ο Αλμυρός να μην κοιτάξει να κάνει κάτι παραπάνω μέσω του πρωταθλητισμού τη νέα σεζόν που δε θα υπάρχει το μεγάλο όνομα, από τη στιγμή που υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές αλλά και άνθρωποι, όπως ο κ. Ντελόπουλος, που προσπαθούν να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο;»

Χρ. Θαν.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.