Χθες Tρίτη 28/1 και σήμερα Τετάρτη 29/1 το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ γέμισε από μαθητές Δημοτικών σχολείων της πόλης. Διοργανώθηκε και φέτος το Αναπτυξιακό Τουρνουά Χειροσφαίρισης, το οποίο φιλοξένησε εκατοντάδες παιδιά που είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά του handball και να προάγουν τη δουλειά που ήδη γίνεται από τους γυμναστές τους στις σχολικές μονάδες τους. Όπως ήταν φυσικό, ο μοναδικός εκπρόσωπος του αθλήματος στην Θεσσαλία, ο VOLOS Handball Club, δεν ήταν δυνατόν να μην ανταποκριθεί στο κάλεσμα για αρωγή.
Το τουρνουά οργανώθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Μαγνησίας Μαγνησίας με τη συμβολή του υπεύθυνου φυσικής αγωγής σχολικών αγώνων, κου Χρήστου Λιάγκα, ο οποίος αποτελεί φίλο του αθλήματος και πάντα στηρίζει ενέργειες που προωθούν το άθλημα της χειροσφαίρισης.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να αναπτύξει το handball στις αναπτυξιακές ηλικίες και να προσφέρει μία ξεχωριστή εμπειρία στους νεαρούς αθλητές με τη συμμετοχή τους. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος (ΟΧΕ), την οποία εκπροσώπησε ο προπονητής κ. Γιάννης Τσιάπας.
Η ομάδα της πόλης μας βοήθησε στη διοργάνωση της διήμερης εκδήλωσης τόσο οργανωτικά όσο και υλικά. Και τις δύο μέρες ο προπονητής της Ακαδημίας κ. Θοδωρής Παπαδόπουλος μαζί με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Γιάννη Αθανασαράκη πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους για την ομαλή έκβαση των αγώνων. Εκτός των άλλων, ο σύλλογος της Μαγνησίας είχε μεριμνήσει για τη διαμόρφωση του χώρου αλλά και για την παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού.

















