Εκτιμήσεις για 10 χιλιάδες θεατές στην Ανάβαση Πορταριάς!

Ικανοποιημένοι και αισιόδοξοι οι διοργανωτές για το διήμερο 18-19 Σεπτεμβρίου

Στον Νομό Μαγνησίας, χτυπάει το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου  η καρδιά του μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με την 41η Ανάβαση Πορταριάς, που συνδιοργανώνουν η Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, υπό την αιγίδα του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Βόλου ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ.

Στο πλαίσιο αυτό οι διοργανωτές έδωσαν συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας την ανάβαση Πορταριάς ως από τα πλέον σημαντικά γεγονότα του μηχανοκίνητου Αθλητισμού, με τις συμμετοχές να έχουν φτάσει τις 123 (μεταξύ αυτών 30 Βολιώτες αλλά και τέσσερις γυναίκες οδηγοί), ενώ τονίστηκε ότι οι αφίξεις στη Μαγνησία θα φτάσουν τις 700-800 και αναμένεται να παρακολουθήσουν την αγωνιστική δράση ακόμη και δέκα χιλιάδες άτομα!

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη έκανε λόγο για πολλαπλή και πολυεπίπεδη ωφέλεια του αγώνα για τον Βόλο και το Πήλιο, τονίζοντας παράλληλα και τη δράση της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου. «Εν τοις πράγμασι έχει αποδείξει και αποδεικνύει καθημερινά το ζήλο, τη ζέση και την αγάπη με την οποία διοργανώνει όλο αυτό το γεγονός και για αυτό το λόγο κάθε χρόνο ουδόλως τυχαία γίνεται με επιτυχία» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ συμπλήρωσε ότι έχουν δημιουργηθεί όλες οι υποδομές για να εξασφαλιστεί η απαραίτητη  ασφάλεια στους συμμετάσχοντες,  καθώς ο δρόμος έχει συντηρηθεί στο σύνολό του, έχει γίνει αποψίλωση, έχουν μπει στηθαία, και πλέον ο δρόμος προς το Πήλιο και δη εκεί που γίνεται η ανάβαση είναι σε άψογη κατάσταση ώστε να το χαίρονται οι κάτοικοι των περιοχών και οι τουρίστες.

«Ανάπτυξη και Τουρισμός μέσω του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού»

Στο πάνελ βρέθηκε και ο πρόεδρος της Λέσχης Αυτοκινήτου Βόλου, Αντώνης Σταφυλοπάτης, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι οδηγοί μαζί με τις οικογένειές τους αλλά και τους μηχανικούς που θα τους συνοδεύουν φτάνουν περίπου τους 700 με 800, ενώ ήταν αυτός που έκανε την εκτίμηση για την παρουσία 10 χιλιάδων θεατών στις διαδρομές.

«Είναι μία ανάβαση που διαθέτει από τις πιο τεχνικές διαδρομές, γι’ αυτό και βλέπουμε αυτόν τον μεγάλο αριθμό συμμετοχών, και που βρίσκεται ίσως στον ομορφότερο τόπο σ’ όλη την Ελλάδα από αυτούς που γίνονται αναβάσεις. Μας βολεύει το βουνό, μας βοηθά το τοπίο, και είναι η μοναδική ανάβαση που οι διαγωνιζόμενοι έρχονται με τις οικογένειές τους και αυτό μας βοηθά τοπικά ως κοινωνία. Με 10 χιλιάδες θεατών, αυτό θα είναι μία τεράστια βοήθεια για τον Βόλο και το Πήλιο. Αυτό προσπαθούμε κι εμείς, να βοηθήσουμε κι εμείς στην ανάπτυξη της περιοχής και του Τουρισμού» σημείωσε ο κ. Σταφυλοπάτης, υπογραμμίζοντας την πρωτιά της Μαγνησίας στην ανάπτυξη του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στη Θεσσαλία. Επεσήμανε ότι παραμένει η ελπίδα η Ανάβαση Πορταριάς να εξελιχθεί σε έναν δοκιμαστικό αγώνα για ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με τις συζητήσεις να συνεχίζονται.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Τέλος ο γενικός γραμματέας της ΛΑΒ, Γιώργος Μπέτας αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, ο δρόμος της διαδρομής θα κλείσει μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, δηλαδή το Σάββατο στις 11 το πρωί και την Κυριακή στις 9 το πρωί. Ο δρόμος θα κλείσει από τη διασταύρωση στις Αϊδονοφωλιές και από το ύψος του Περιφερειακού στην Κύπρου που οδηγεί στην Άλλη Μεριά.

Η 41η Ανάβαση Πορταριάς θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και με βάση το εγκεκριμένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε), όσον αφορά στους αγώνες Αναβάσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.