Έλαμψε” ο Χρ. Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο και σε Διεθνές σκακιστικό τουρνουά

Σε ένα ακόμη τουρνουά διεθνούς εμβέλειας έδειξε τις τρομερές του δυνατότητες στο σκάκι ο 11χρονος Χρήστος Τσαρσιταλίδης από το Βελεστίνο, καθώς στο Β’ Γκρουπ του διεθνούς τουρνουά “41ST BULGARIAN OPEN CHESS CHAMPIONSHIP GEORGI TRINGOV MEMORIAL’’, που διεξήχθη από 3 έως 10 Φεβρουαρίου στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) Βουλγαρίας, τερμάτισε στην 22η θέση ανάμεσα σε 119 σκακιστές ανεξαρτήτου ηλικίας από διάφορες χώρες και βραβεύτηκε ως 2ος στην κατηγορία Κ14.

Στο ίδιο τουρνουά αλλά στο πολύ δυνατό Α’ Γκρουπ (με σκακιστές δυναμικότητας άνω των 2000 ELO) πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο 15χρονος αδελφός του Κωνσταντίνος Τσαρσιταλίδης.

Ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης έχοντας να αντιμετωπίσει δυνατότερους θεωρητικά αντιπάλους, με μόλις 2 ήττες σε 9 αγώνες συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς και κατάφερε με τις σκακιστικές του δεξιότητες να στρέψει για ακόμη μία φορά τα βλέμματα επάνω του.

Ο Κων/νος Τσαρσιταλίδης παίζοντας πολύ δυνατά όλους τους αγώνες του συγκέντρωσε 3,5 βαθμούς με πολύ ισχυρούς αντιπάλους, έχοντας σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια του κερδισμένες θέσεις αλλά χάνοντας κάποια από αυτά κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες από υπέρμετρο πολλές φορές ενθουσιασμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.