Η Νίκη τα περισσότερα τμήματα, ο Ολυμπιακός Βόλου τα περισσότερα χρήματα και ο ΝΟΒΑ τα περισσότερα μέλη…

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Οι επιχορηγήσεις από τη ΓΓΑ για τα σωματεία της Μαγνησίας και των Σποράδων

Από την περασμένη Παρασκευή 28 Μαρτίου τα αθλητικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις που τους αναλογούν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και αυτά της Μαγνησίας και των Σποράδων δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός, με τη σχετική λίστα να παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχικά αξίζει να σημειωθεί ότι η Νίκη Βόλου είναι μέσα στην πρώτη 16άδα των σωματείων πανελλαδικά, με τα περισσότερα αθλήματα (10 συνολικά), με 9 προπονητές, και έχει 934 αθλητές και αθλήτριες. Δεν είναι όμως και η ομάδα που θα πάρει τα περισσότερα χρήματα, αφού αρκείται σε ένα ποσό της τάξης των 12.394,55 ευρώ.

Τα περισσότερα θα πάρει ο Ολυμπιακός Βόλου, με επτά αθλήματα, 10 προπονητές και 307 αθλητές-αθλήτριες. Ευνοείται γιατί έχει ομάδα ποδοσφαίρου στη Γ’ Εθνική Ανδρών (οι ΠΑΕ δεν «πιάνονται»), και ομάδα μπάσκετ στην Α2 Εθνική Γυναικών και φτάνει έτσι τις 29.214,16. Γι’ αυτό και ακολουθεί στην τρίτη θέση  και η Ανόρθωση, με ομάδα μπάσκετ Γυναικών επίσης στην Α2 Εθνική, και λαμβάνει 11.364 ευρώ, με ένα μόλις άθλημα, 2 προπονητές και 105 αθλητές-τριες.

Μεσολαβεί πάντως στη δεύτερη θέση ο ΝΟΒΑ, με οκτώ αθλήματα, 12 προπονητές και 1.017 αθλητές και αθλήτριες, τους περισσότερους στη Μαγνησία και στις δύο κατηγορίες, λαμβάνοντας 16.466,38 ευρώ.

Στη σχετική λίστα ακολουθεί ο ΟΥΚ Βόλου (1 άθλημα, 1 προπονητής και 46 αθλητές, λαμβάνοντας 10.937,90 ευρώ, και ο Volos Handball Club, που λαμβάνει 10.588,64 ευρώ, με ένα άθλημα, έναν προπονητή και 35 αθλητές.

Ο Βόλος 2004 αν και με ομάδα ποδοσφαίρου στη Β’ Εθνική Γυναικών,  δεν θα πάρει ούτε ευρώ, γιατί γίνεται συμψηφισμός, με παρακράτηση από το 2023 λόγω εσόδων (1/3 της επιχορήγησης). Από την άλλη, ο ΝΠΣ Βόλος, με ομάδα ποδοσφαίρου στη Β’ Εθνική Γυναικών επίσης, με ένα άθλημα, έναν προπονητή και 103 αθλητές-τριες, θα λάβει 6.288,19 ευρώ, έχοντας κι αυτός παρακράτηση.

Από τα σωματεία υγρού στίβου, μετά τον ΟΥΚ ακολουθεί ο ΟΕΑ-ΝΑΒ, με πέντε αθλήματα, τέσσερις προπονητές και 657 αθλητές-τριες, και λαμβάνει 6.807,90 ευρώ.

Ο ΓΣ Βόλου πάλι με τέσσερα αθλήματα, επτά προπονητές και 204 αθλητές και αθλήτριες, και του αποδίδονται 5.943,84 ευρώ. Ακολουθεί ο Υδάτινος Κόσμος με 5.138,16 ευρώ (δύο τμήματα, πέντε προπονητές και 288 αθλητές, και ο ΓΣ Αλμυρού με 4.495,01 ευρώ (τέσσερα τμήματα, τέσσερις προπονητές και 173 αθλητές).

Δείτε τη λίστα με όλα τα σωματεία ΕΔΩ.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.