Άγγιξε το πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ήρθε 11η η ομάδα 4Χ200μ ελεύθερο ανδρών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ομάδα μας στη σκυταλοδρομία 4χ200μ ελεύθερο ανδρών πλησίασε με 7:09.60 το πανελλήνιο ρεκόρ που έχει με 7:09.10, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, καταλαμβάνοντας τελικά την 11η θέση.

Η Ελλάδα κολύμπησε στην 7η διαδρομή της δεύτερης προκριματικής σειράς, στη τρίτη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες (8η στην Αθήνα το 2004, 15η στο Πεκίνο το 2008). Ξεκίνησε ο Δημήτρης Μάρκος με 1:47.66 και έδωσε 6ος στον Κωνσταντίνο Εγγλεζάκη που έκανε το ντεμπούτο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα πήγε εξαιρετικά (1:46.71). Αυτός έδωσε τρίτος στον Κωνσταντίνο Στάμου που επίσης αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία διοργάνωση. Κολύμπησε σε 1:48.00 και πήρε σκυτάλη 6ος ο Ανδρέας Βαζαίος που έφυγε τελευταίος στην 4η παρουσία του σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ελλάδα τερμάτισε τελικά στην 5η θέση με 7:09.60 στη σεριά, πολύ κοντά στο πανελλήνιο ρεκόρ (7:09.10).

Ως 8ες ομάδες στον τελικό προκρίθηκαν το Ισραήλ και η Ιαπωνία με 7:08.43. αλύτερη όλων η «χρυσή» ολυμπιονίκης του Τόκιο το 2021 Μεγάλη Βρετανία με 7:05.11.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.