Ο ΣΔΥ Βόλου έτρεξε για την Φλόγα, στους Ημιμαραθωνίους Αλμυρού και Κρήτης, και σε πολλούς ακόμη αγώνες

Σε όλα τα μέρη της Ελλάδας βρέθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, και έτρεξαν στις διοργανώσεις που πραγματοποιήθηκαν. Πάνω από όλα βέβαια αξία είχε η συμμετοχή σε ένα διαφορετικό αγώνα, αυτόν που έγινε για τη Φλόγα. Την Κυριακή όλος ο Βόλος έγινε μια αγκαλιά, και χιλιάδες συμπολίτες μας έτρεξαν ή περπάτησαν για την Φλόγα Μαγνησίας στη μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή της πόλης. Με συμβολικό ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει εξ ολοκλήρου στην Φλόγα, ο σύλλογος για τα παιδιά με καρκίνο δέχτηκε σημαντική βοήθεια στο έργο του. Ο ΣΔΥ Βόλου όπως κάθε χρονιά μετείχε μαζικά στο 7ο Τρέχω για την Φλόγα, ενώ τα μέλη του έφεραν επίσης συγγενείς και φίλους για να συμμετέχουν και αυτοί. Ο συμβολικός αγώνας απόστασης 2 χιλιομέτρων γίνεται στην παραλία του Βόλου, ενώ πολύτιμες ήταν και φέτος οι υπηρεσίες και η κάλυψη στην ασφάλεια από τη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Ν.Μαγνησίας.

Στον 3ο Αγώνα Δρόμου «Almyros City – Zerelia Lakes» με 22 θέσεις στο βάθρο

Με ρεκόρ συμμετοχών 103 δρομείς στα 20.100 μέτρα και 108 στα 6 χιλιόμετρα έγινε την Κυριακή ο 3ος Αγώνας Δρόμου «Almyros City – Zerelia Lakes». Ρεκόρ αποτέλεσε και η κινητοποίηση των εθελοντών και των υποστηρικτών που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Πολλές ήταν οι παροχές της διοργάνωσης, και τα δώρα στους νικητές. Κύριο χαρακτηριστικό της διαδρομής είναι ότι περνάει από τις λίμνες Ζερέλια, που είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο που έχουν δημιουργηθεί από πτώση μετεωρίτη. Νικητές των διαδρομών αναδείχθηκαν οι:

20.100 μέτρα

Άνδρες
1 Ζήσης Τσουρέλης και Αλέξης Παπαλεξίου μαζί 1.21.22
3 Κώστας Νύκτας 1.23.17

Γυναίκες
1 Ανδρονίκη Τσελεπίδη 1.40.10
2 Κατερίνα Τσάγγαρη 1.43.41
3 Χριστίνα Μαρούγκα 1.47.01

6.000 μέτρα

Άνδρες
1 Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης 21.34
2 Αχιλλέας Καλαμάκης 22.27
3 Κώστας Σκοτίδης 22.35

Γυναίκες
1 Μάρθα Ξηροφώτου 24.25
2 Κατερίνα Καραντζιά 25.22
3 Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 27.17

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του ΣΔΥ Βόλου που συμμετείχε με 68 δρομείς στον αγώνα. Εξίσου εντυπωσιακή η παρουσία στο βάθρο, καθώς σε αυτό ανέβηκαν 11 αθλητές, 9 αθλήτριες και 2 παιδιά, έτσι συνολικά βραβεύθηκαν 22 δρομείς του ΣΔΥΒ. Στα 20.100 μέτρα τερμάτισαν μαζί νικητές οι Ζήσης Τσουρέλης, Αλέξης Παπαλεξίου, ενώ 2η στις γυναίκες ήταν η Κατερίνα Τσάγγαρη. Στα 6 χιλιόμετρα οι 3 πρώτοι και οι 3 πρώτες της γενικής είναι δρομείς μέλη του ΣΔΥΒ, οι Ευριπίδης Μπουμπουζιώτης, Αχιλλέας Καλαμάκης, Κώστας Σκοτίδης, Μάρθα Ξηροφώτου, Κατερίνα Καραντζιά, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Ο αγώνας των 20.100 μέτρων είχε και ηλικιακές κατηγορίες, και βραβεύθηκαν από τον ΣΔΥΒ οι: 1οι οι Γιώργος Καλαντζής, Κώστας Μαγαλιός, Βάνα Σπύρου, Αλεξία Τζήμου, 2οι οι Βασίλης Μπάρδας, Ταξιάρχης Λιτσόπουλος, Θεόδωρος Στόρτος, Τζώρτζια Ιωάννου, 3οι οι Πέτρος Γεωργούλας, Μαρία Μακροθανάση, Έλλη Τασιά. 1ος νικητής στον Παιδικό Αγώνα Δημοτικών τερμάτισε ο Βασίλης Γεωργούλας, 1ος νικητής στον αγώνα Γυμνασίων αναδείχθηκε ο Κώστας Μελαχροινάκης.

Επίσης από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξαν στους αγώνες εκτός των παραπάνω και οι: 20.100 μέτρα: Δημήτρης Φραγκάκης, Νίκος Μόσιος, Θωμάς Μαλιαχόβας, Αντώνης Αλεξανδρής, Ηλίας Πατσαρούχας, Χάρης Ακρίβος, Δημήτρης Οικονόμου, Σωτήρης Πρέντζας, Κώστας Βέργας, Νότης Νικολόπουλος, Κώστας Πολίτης, Δημήτρης Μπιντάκας, Ηλίας Σαρρηγιάννης, Θανάσης Μαργαρίτης, Μάριος Μιχαλόπουλος, Θεόδωρος Στόρτος, Σάκης Κράβαρης, Μπάμπης Μπάρδας, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Γιώργος Παπαϊωάννου.

6.000 μέτρα: Απόστολος Κουτσουμπές, Μίλτος Καραπιπέρης, Γιάννης Χαχούδης, Γιάννης Γκαβαρδίνας, Γιώργος Γκανάτσιος, Αντώνης Κόπανος, Γιάννης Μελαχροινάκης, Λίνος Βίγκλας, Λουκάς Πριτσάς, Γιώργος Αλμπανούδης, Απόστολος Νέος, Άρης Γεωργαντάς, Χαράλαμπος Γιώτας, Τόνια Τσιρογιάννη, Χρήστος Παπαγεωργίου, Δήμητρα Κωστή, Γιάννης Καζανίδης, Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιώργος Τσοκάνης, Χριστίνα Σινιώρη, Γιάννης Αντωνίου, Θεοδώσης Μπαντίδος, Χρυσούλα Σακαβάρα, Μιχάλης Άκερμαν, Κάλλη Σαράφη, Γιάννης Βαλιάντζας.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Παπαλεξίου στέφθηκε νικητής στη γενική κατάταξη το Σάββατο το απόγευμα στον 4ο Αμφικτυονικό Αγώνα Δρόμου “Ευθύμιος Χριστόπουλος”, λίγες ώρες πριν πάρει την πρωτιά και στον Αλμυρό μαζί με τον Ζήση Τσουρέλη. Ο Αμφικτυονικός αγώνας ήταν απόστασης 10.500 μέτρων, έχοντας εκκίνηση στις Θερμοπύλες και τερματισμό στον Μώλο Φθιώτιδας.

Στον διάσημο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Ανεπανάληπτη γιορτή αποτέλεσε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης για τους 756 δρομείς που έτρεξαν στα 21.100 μέτρα, τους 348 που έκαναν τα 10 χιλιόμετρα, τους 1.624 που αγωνίστηκαν στα 5 χλμ, τους χιλιάδες συνοδούς και επισκέπτες. Ο αγώνας γίνεται διάσημος πανελλαδικά κάθε χρόνο χάρη στις χιουμοριστικές διαφημίσεις του, και το Σαββατοκύριακο αποδείχθηκε ανάλογα άξιος και σε κάθε άλλο τομέα χάρη στην Κρητική φιλοξενία, την υποδειγματική διοργάνωση, και τις παράλληλες εκδηλώσεις στο Αρκαλοχώρι που ήταν το επίκεντρο του αγώνα. Ταξίδι πραγματοποίησαν τρεις δρομείς του ΣΔΥ Βόλου και έτρεξαν στον Ημιμαραθώνιο (21.100μ) τερματίζοντας ως εξής:

367 (36η γυναικών) Αγγέλα Αντωνίου 2:05:44
416 (46η) Ευαγγελία Παπαχρήστου 2:09:24
581 Βασίλης Ζαφειρίου 2:24:35

Πολύ καλό αγώνα που ανταμείφθηκε με την πρώτη θέση, πραγματοποίησε ο Χρήστος Αγνουσιώτης στην Πάρνηθα, στο AlpamayoPro Trail Race. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου τερμάτισε στη διαδρομή “TrailRace 12.5km SPORT” χέρι-χέρι με τον Γιώργο Διαλεκτό, και οι δύο δρομείς μοιράστηκαν από κοινού την πρωτιά με χρόνο 1:29:46.

Σε δύο αγώνες έτρεξε το Σαββατοκύριακο ο Αμβρόσιος Δημητριάδης, και συνόδευσε τις εμφανίσεις με θέσεις στο βάθρο. Το ξεκίνημα έκανε στο “Αθλητικό απόγευμα στο Καστράκι Γρεβενών” όπου τερμάτισε 3ος στο σύνολο στα 5 χιλιόμετρα. Την επόμενη ημέρα με χρόνο 1.29.14 πήρε την 16η θέση συνολικά και την 1η άνω των 50 ετών στον 8ο Ημιμαραθώνιο Pella Half Marathon – Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών.

Στο Run Greece Πάτρας έτρεξε ο Γιάννης Συμεωνίδης. Τερμάτισε τα 10 χιλιόμετρο σε χρόνο που αποτελεί ατομικό ρεκόρ 49.30.

Η Βάσω Τασιώνη αγωνίστηκε στον Νομό Πρέβεζας, στον 20ο Ημιμαραθώνιο Ακτίου – Βόνιτσας και τερμάτισε με χρόνο 2.15.55 στη 14η θέση μεταξύ των γυναικών.

Αυτή την Κυριακή ο ΣΔΥΒ θα τρέξει με δεκάδες δρομείς στο Βελεστίνο, στον 19ο Ρήγειο Δρόμο. Αποστολή θα υπάρξει επίσης στον 8ο Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη». Μια βδομάδα μετά, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου δεκάδες δρομείς του συλλόγου θα μετέχουν στον 8ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης. Στον 5ο Δρόμο Αθανάτων Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς – Καλαμάτα απόστασης 142 χιλιομέτρων θα τρέξει στις 26 Οκτωβρίου ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης. Στις 27 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ένας από τους κορυφαίους Μαραθώνιους του πλανήτη, ο Mainova Frankfurt Marathon, και 3 δρομείς του ΣΔΥ Βόλου θα τρέξουν στον μεγάλο αυτό αγώνα, ο Κώστας Μαγαλιός, ο Νίκος Κρητικός και η Άσπα Μανταλιανού, ενώ επίσης θα αγωνιστεί ο πρόεδρος του ΕΟΣ Αλμυρού Χρήστος Ζαβός. Με 150 οι δρομείς ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει στους αγώνες του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας στις 9-10 Νοεμβρίου. Μια βδομάδα μετά ο σύλλογος θα συμμετέχει στο Ultra Trail Pelion, έναν εξαιρετικό αγώνα που διαφημίζει την πόλη μας και το Πήλιο σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό και φέτος θα έχει αποστάσεις 82, 23 και 10 χιλιομέτρων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.