Κυπελλούχος Θεσσαλίας η Σκακιστική Ένωση Βόλου

Με την κατάκτηση του κυπέλλου Θεσσαλίας από τη Σκακιστική Ένωση Βόλου ολοκληρώθηκε το F4 που διοργανώθηκε από την Τ.Ε.Σ.Σ.Θ. στο Βόλο και φιλοξενηθηκε από τη Σ.Ε. Βολου.
Όπως μας ενημερώνει σχετικό δελτίο Τύπου της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου «Η ομάδα κυπέλλου επανήλθε στις επιτυχίες μετά από δύο χρόνια, αφού είχε κατακτήσει επί σειρά ετών το κύπελλο έως το 2018. Η ομάδα της Σ.Ε. Βόλου ως κυπελλούχος Θεσσαλίας προκρίθηκε στους «16» του 39ου Πανελλήνιου Ομαδικού Κυπέλλου και θα αγωνισθεί στην έδρα της Ε.Σ.Σ.Ν. Αττικής 3 σε αγώνα μπαράζ στις 28 Νοεμβρίου 2021.
Οι αγώνες του κυπέλλου διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021, σε αίθουσα του Αθλητικού Κέντρου Χιλιαδούς και ήταν ευγενική παραχώρηση της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμου Βόλου.

Στον ημιτελικό γύρο που ξεκίνησε στις 11:30 είχαμε δυο συναντήσεις με τα παρακάτω αποτελέσματα: Α.Σ. Βόλου – Σ.Σ. Λάρισας 2,5-1,5 και Σ.Ε. Βόλου – Σ.Ο. Φαλάνης 2,5-1,5

Τα ζευγάρια ανά σκακιέρα ήταν: Α.Σ. Βόλου – Σ.Σ. Λάρισας 2,5-1,5
Λαγάρας Στ. – Κόγιας Κ. 0-1, Φωτιάδης Λ. – Ζιώγας Π. 0,5-0,5, Ρούμπος Ι. – Γκονέλας Ν. 1-0, Ραφτόπουλος Εμμ. – Σκόδρας Στ. 1-0

Σ.Ε. Βόλου – Σ.Ο. Φαλάνης 2,5-1,5
Ντράτσι Ρομπ. – Σκόδρας Αθ. 1-0, Κορώνας Β. – Τσιάρας Δ. 1-0, Χατζηπολίτης Γ. – Κουρέας Μ. 0,5-0,5, Μαρίτσης Ζ. – Ναθαναήλ Σπ. 0-1

Στο μεγάλο τελικό του κυπέλλου που ξεκίνησε στις 16:30 είχαμε τη νίκη της Σκακιστικής Ένωσης Βόλου επί της Α.Σ. Βόλου με τους σκακιστές της να πετυχαίνουν το απόλυτο 4-0.
Σ΄ αυτήν τη συνάντηση, τα ζευγάρια ανά σκακιέρα ήταν:
Α.Σ. Βόλου – Σ.Ε. Βόλου
Λαγάρας Στ. – Ντράτσι Ρομπ. 0-1, Φωτιάδης Λ. – Αγγελής Μ. 0-1, Ρούμπος Ι. – Χατζηπολίτης Γ. 0-1, Ραφτόπουλος Εμμ. – Κορώνας Β. 0-1.

Ο μικρός τελικός μεταξύ Σ.Σ. Λάρισας – Σ.Ο. Φαλάνης δεν διεξήχθη.

Αρχηγός της ομάδας για τους αγώνες του κυπέλλου ήταν ο έφορος αγώνων και υπεύθυνος σκακιστικών τμημάτων, Καρανικόλας Θ. Διαιτητές των αγώνων ήταν ο Κωνσταντέλιας Κ. και ο Μπουγάς Γ. Φωτογραφικά η διοργάνωση καλύφθηκε από τους Ανδριώτη Π. και Καρανικόλα Θ.

Στο τέλος του αγώνα του τελικού το μέλος και πρώην πρόεδρος της διοίκησης κα Μουζαλά Δέσποινα έκανε την απονομή του κυπέλλου στην ομάδα της Σ.Ε. Βόλου.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί επίσης η σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στην διοργάνωση της τελικής φάσης τα μέλη της διοίκησης και του συλλόγου, όπως η ταμίας κα Ρούμπου Ασπασία, ο υπεύθυνος υλικού κος Ανδριώτης Π. και ο κος Πετρούλιας Δ. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται και στον αν. προϊστάμενο των αθλ. κέντρων του Δ. Βόλου κο Παπαρίζο Παναγιώτη για τη σημαντική του βοήθεια στην όλη διοργάνωση.

Στα τρία παιχνίδια της ομάδας για τις ανάγκες του κυπέλλου αγωνίσθηκαν 7 σκακιστές και πέτυχαν 9 νίκες 1 ισοπαλία και ηττήθηκαν 2 φορές.
Τα ατομικά αποτελέσματα των σκακιστών μας ήταν:
Κορώνας Β. 3/3
Χατζηπολίτης Γ. 2,5/3
Ντράτσι Ρ. 2/2
Αγγελής Μ. 1/1
Κουκουβίνος Βικτ.1/1
Κούντριας Κ. 0/1
Μαρίτσης Ζ. 0/1

Λεπτομέρειες όλων των αποτελεσμάτων στο λινκ: https://chess-results.com/tnr582832.aspx?lan=19&art=2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.