Υπέταξε την Ουγγαρία στον τελικό του World Cup με 15-14 η εθνική πόλο ανδρών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Στην κορυφή του κόσμου η ομάδα του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου

Η Ελλάδα με τρομερό ματς και MVP Δημήτρη Σκουμπάκη κατάφερε ν’ ανέβει για πρώτη φορά στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε μεγάλη διοργάνωση,

Η Εθνική πόλο ανδρών του Βολιώτη Θοδωρή Βλάχου κατάφερε να νικήσει την ισχυρή Ουγγαρία με σκορ 14-15 στον τελικό του World Cup με 15-14 στο Ολυμπιακό κολυμβητήριο του Σίδνεϊ με τον Αργυρόπουλο να βάζει το νικητήριο γκολ στην τελευταία ελληνική επίθεση μετά από «θρίλερ» στα τελευταία λεπτά.

Η Ελλάδα μπήκε δυναμικά στον αγώνα και έφτασε να προηγείται με 5-2, κλείνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με 5-3 με ατομική ενέργεια του αρχηγού τους, Κρίστιαν Μάνχερζ.

Στη δεύτερη περίοδο οι Μαγυάροι ανέβασαν την πίεσή τους και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες στην κόντρα και στον παίκτη παραπάνω, ισοφαρίζοντας σε 6-6. Η ελληνική ομάδα, ωστόσο, έδειξε χαρακτήρα και βρήκε ξανά τη λύση στον παραπάνω, με τον Σκουμπάκη να διαμορφώνει το 7-6 του πρώτου μέρους.

Στο τρίτο οκτάλεπτο ο τελικός απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη ένταση, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Η Ουγγαρία ισοφάρισε σε 7-7 με τον Γιάνσικ στον παίκτη παραπάνω, όμως η Ελλάδα απάντησε άμεσα με τον Γκιουβέτση, που σκόραρε από δύσκολη γωνία για το 8-7. Οι Μαγυάροι βρήκαν ξανά λύσεις με τον Μάνχερζ (8-8) και στη συνέχεια πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με τον Ζάλανκι (9-8), εκμεταλλευόμενοι ακόμη μία επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα. Η αντίδραση της Εθνικής ήταν άμεση.

Ο Γκιουβέτσης ισοφάρισε σε 9-9 στον παραπάνω, ο Σκουμπάκης έδωσε εκ νέου προβάδισμα με 10-9, ενώ μετά τη νέα ισοφάριση του Βίγκβαρι (10-10) ο Πούρος πέτυχε ένα εντυπωσιακό σκαστό σουτ, διαμορφώνοντας το 11-10. Στα τελευταία δευτερόλεπτα της περιόδου ο Τζωρτζάτος πραγματοποίησε ακόμη μία καθοριστική επέμβαση σε επίθεση των Ούγγρων με παίκτη παραπάνω, διατηρώντας το πολύτιμο προβάδισμα της Ελλάδας ενόψει του τελευταίου οκταλέπτου.

Στο τελευταίο οκτάλεπτο η Ελλάδα έδειξε αρχικά να παίρνει τον έλεγχο του τελικού. Ο Παπαναστασίου έκανε το 12-10, ενώ ο εκπληκτικός Σκουμπάκης συνέχισε την απίθανη εμφάνισή του, πετυχαίνοντας διαδοχικά το τέταρτο και το πέμπτο προσωπικό του γκολ για να εκτοξεύσει το ελληνικό προβάδισμα στο 14-11, 4:42 πριν από τη λήξη.

Ο Τζωρτζάτος συνέβαλε καθοριστικά με σημαντικές αποκρούσεις, ενώ η ελληνική άμυνα άντεξε ακόμη και σε επίθεση των Ούγγρων με διπλό αριθμητικό πλεονέκτημα, αναγκάζοντάς τους σε λάθος.

Η Ουγγαρία, όμως, δεν εγκατέλειψε τη μάχη. Ο Ζάλανκι μείωσε αρχικά σε 14-12 και στη συνέχεια σε 14-13, κρατώντας ζωντανούς τους Μαγυάρους. Στο τελευταίο λεπτό, έπειτα από έντονες διαμαρτυρίες του ελληνικού πάγκου και κίτρινη κάρτα στον Θοδωρή Βλάχο, ο αρχηγός των Ούγγρων Μάνχερζ ισοφάρισε σε 14-14.

Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Εθνική βρήκε το γκολ που έψαχνε, για να γράψει ιστορία. Μετά το τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου και την αποβολή που κέρδισε ο Κάκαρης, η Ελλάδα εκμεταλλεύτηκε τον παίκτη παραπάνω και ο Αργυρόπουλος εκτέλεσε ιδανικά, σκοράροντας για το 15-14 μόλις 12 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Στην τελευταία επίθεση της Ουγγαρίας η ελληνική άμυνα στάθηκε όρθια, με το τελικό σουτ να σταματά στα μπλοκ, σφραγίζοντας τη σπουδαιότερη στιγμή στην ιστορία της Εθνικής ομάδας.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-3, 4-4, 4-4

πηγή: athletiko.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.