Αλλαγές για συμμετέχοντες αθλητές και γιατρούς αγώνων στην προκήρυξη της Α1 ΕΣΚΑΘ

Σε αλλαγές σε δύο άρθρα της προκήρυξης για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ προχώρησε η θεσσαλική Ένωση, σε ό,τι αφορά τους αθλητές που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, αλλά και στην παρουσία γιατρών σε κάθε παιχνίδι, με τα έξοδα μετακίνησης του φιλοξενούμενου σωματείου να επιβαρύνουν τον εκάστοτε γηπεδούχο, αν αναβληθεί αναμέτρηση!

Συγκεκριμένα το άρθρο 6 αναφέρει πλέον τα εξής:

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους των κανονισμών της ΕΟΚ και του ισχύοντος Αθλ. Νόμου.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.

Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12αδα περισσότερους από έξι παίκτες 32 ετών και άνω (γεννηθέντες το 1990 και μεγαλύτεροι).

Επίσης στη 12άδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες 2003 και μικρότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφόσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών.

Για την εφαρμογή των παραπάνω αρμόδιοι είναι, οι διαιτητές και ο γυμνασίαρχος του αγώνα.

Σε περίπτωση που καταστρατηγηθούν οι παραπάνω δυο περιορισμοί το παράπτωμα χαρακτηρίζεται αντικανονική συμμετοχή αθλητή με όποιες κυρώσεις προβλέπει ο κανονισμός της ΕΟΚ.

Από την άλλη, το άρθρο 16 αναφέρει:

Τα γηπεδούχα σωματεία είναι υποχρεωμένα να έχουν για την διεξαγωγή κάθε αγώνα τους είτε γιατρό, είτε διασώστη, είτε πιστοποιημένο προσωπικό στις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ ή τον Ερυθρό Σταυρό.

Σε περίπτωση απουσίας των παραπάνω από το γήπεδο έως και 30 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη του αγώνα, ο αγώνας θα αναβάλλεται ,και θα ορίζεται εκ νέου σε σύντομο χρονικό διάστημα από την αρμόδια Επιτροπή Πρωταθλημάτων. Στο γηπεδούχο (υπαίτιο) σωματείο θα επιβάλλεται, πρόστιμο 100 ευρώ, το οποίο θα καταβάλλεται στο ταμείο της Ένωσης πριν την τέλεση του αναβληθέντος παιχνιδιού, άλλως το σωματείο θα μηδενίζεται για τον συγκεκριμένο αγώνα.

Επισημαίνεται ότι εφόσον υπάρχει μετακίνηση ομάδας από άλλη πόλη και αναβληθεί λόγω απουσίας είτε γιατρού, είτε διασώστη, είτε πιστοποιημένου προσωπικού στις πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ ή τον Ερυθρό Σταυρό, τα έξοδα μετακίνησης του φιλοξενούμενου βαραίνουν το υπαίτιο σωματείο. Το αντίτιμο θα το καταθέτουν στην Ένωση προκειμένου να αποδοθεί στο σωματείο, πριν την επανάληψη του παιχνιδιού, αλλιώς θα μηδενίζεται για το συγκεκριμένο αγώνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.