Αλλαγή δεδομένων για Μπαπέ: θεραπεία και χρήση μάσκας αντί για χειρουργείο

Πύρρειος ήταν η νίκη της Γαλλίας επί της Αυστρίας με 1-0 στο Euro, καθώς ο Κιλιάν Εμπαπέ υπέστη κάταγμα μύτης σε μια σύγκρουση με τον Ντανσό στο δεύτερο ημίχρονο.
Ο 25χρονος σούπερ σταρ υποβλήθηκε σε εξετάσεις μετά το ματς που επιβεβαίωσαν την αρχική διάγνωση, ωστόσο δεν θα εγκαταλείψει τη μάχη, παρόλο που μετά το ματς εμφανιζόταν ως ειλημμένη η απόφαση να μπει στο χειρουργείο σε νοσοκομείο του Ντίσελντορφ.

Ο νέος άσος της Ρεάλ θα παραμείνει στο πλευρό της ομάδας και θα προσπαθήσει ν’ αγωνιστεί ξανά σύντομα, φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα. Πάντως για την ώρα η συμμετοχή του στο μεγάλο ματς της Παρασκευής (21/6) με την Ολλανδία (22:00) είναι εξαιρετικά αμφίβολη, ενώ ακολουθεί την Τρίτη 25/6 ο αγώνας με την Πολωνία. Κατά πάσα πιθανότητα θα μείνει εκτός και από τα δύο αυτά ματς, ώστε να είναι έτοιμος στα επόμενα.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και η γαλλική ομοσπονδία, που αναφέρει: «Ο Κιλιάν Μπαπέ υπέστη κάταγμα στη μύτη. Επέστρεψε στη βάση της ομάδας και τις επόμενες ημέρες θα υποβληθεί σε θεραπεία, χωρίς να χειρουργηθεί άμεσα. Θα κατασκευασθεί ειδική μάσκα, έτσι ώστε να του επιτρέψει στους αγώνες, αφού πρώτα ολοκληρώσει την θεραπεία του».

Το RMC επικοινώνησε με ειδικό χειρουργό, ο οποίος τόνισε πως «… δεν θα έχει πρόβλημα να αγωνιστεί με μάσκα, ωστόσο θα είναι δύσκολη η αναπνοή του, γιατί υπάρχει οίδημα μέσα στη μύτη του. Θα μπορούσε να μειωθεί το οίδημα με κορτικοστεροειδή, αλλά αυτό σίγουρα θα επηρέαζε την απόδοσή σου. Η διοργάνωση κρατά άλλες τρεις εβδομάδες και θεωρητικά το οίδημα μπορεί να υποχωρήσει σε 10-14 μέρες. Μετά το Euro θα πρέπει να αποφασίσει αν θα υποβληθεί σε επέμβαση ή θα συνεχίσει με την ανάταξη που του έγινε αλλά με ενοχλήσεις, τουλάχιστον για ένα διάστημα».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Εμπαπέ μετρά 12 γκολ σε 14 εμφανίσεις σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο ακόμη δεν έχει σκοράρει σε Euro σε πέντε συμμετοχές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.