“Άλλοι τρεις κι άλλοι τέσσερις μήνες απλήρωτοι οι παίκτες της Νίκης”

Μετά την ενημέρωση από τον κ. Μιχάλη, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε ο σχολιασμός από τον κ. Φάτση αφού τόνισε ότι ο κ. Τζήμας έχει αφήσει απλήρωτες κάποιες υποχρεώσεις, όπως τις μετακινήσεις σε Φιλιππιάδα και Κέρκυρα, ενώ πρόσθεσε ότι χρησιμοποίησε παράνομα το ΑΦΜ του συλλόγου και εξαπάτησε έμπορο αθλητικών ειδών, όπως του κατήγγειλε ο ίδιος. Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής τόνισε ότι άλλοι παίκτες της Νίκης είναι τρεις κι άλλοι τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Φάτση:

«Κρατάμε τα 35.000 από τα διαρκείας, που πρέπει να μας απασχολήσει ως ένα από τα σπουδαιότερα έσοδα την επόμενη χρονιά, γιατί είναι μεγάλο νούμερο και ενθαρρυντικό.

Για τα έξοδα ταξιδιών, φαίνεται ένα ποσό 3.700, που είναι μικρό νούμερο. Εδώ μου δίνεται η ευκαιρία να ευχαριστήσω δημόσια έναν φίλο και συμμαθητή, που διέθεσε δύο πούλμαν δικά του από τον Οκτώβριο και μετά να μετακινείται η ομάδα, πληρώνοντας ο ίδιος τους οδηγούς, τα καύσιμα και τα διόδια. Είναι ο Αλέκος Ευσταθίου και πήρα την άδειά του να το αναφέρω και χθες που μίλησα μαζί του μου είπε ότι θα είναι και του χρόνου δίπλα μας. Ο κ. Ευσταθίου μας έσωσε, γιατί δύο μετακινήσεις έκανε η ομάδα στην αρχή της χρονιάς και τις δύο τις χρωστάμε, σε Φιλιππιάδα και Κέρκυρα. Ο κ. Σιμώτας, που ήρθε από το γραφείο μου, είπε ότι για τα 1.550 ευρώ που μου χρωστάτε, θα κόψει τιμολόγιο στην Ερασιτεχνική. Αυτό πρέπει να συζητήσουμε και τι ενδέχεται να μας περιμένει. Τα 27.500 ευρώ, η διαφορά ανάμεσα σε έσοδα και έξοδα, έχουν δοθεί κατά τα 2/3 από κάποιους ανθρώπους, που δε θέλουν να δημοσιευθεί το όνομά τους, ενώ ο κ. Τζήμας έβαλε το 1/3, γιατί ακούγονται από τον ίδιο άλλα ποσά στο 9.86, άλλα στο Blue Heart και άλλα στον Astra. Αν υπολογίσουμε και τα 9.000, που θα ήταν οι μετακινήσεις (σ.σ. αν δεν υπήρχε η χορηγία του κ. Ευσταθίου) θα μας κυνηγούσαν όλα τα τουριστικά γραφεία της Μαγνησίας.

Η αλήθεια είναι ότι με κινήσεις του κ. Τζήμα ήρθαν από την Ιντεραμέρικαν στην ομάδα 5.000 ευρώ, που πήγαν εκεί που έπρεπε να πάνε με δικιά μας έγκριση ως Δ.Σ. Να ‘μαστε ξεκάθαροι ότι δεν υπήρχαν ανταποδοτικά οφέλη για την Interamerican, παρόλο που μπορεί να υπάρχει συνεργασία μαζί της χωρίς Τζήμα, γιατί έχω κάνει και εγώ ραντεβού μαζί τους.

Υπάρχει μία οφειλή 2.500 ευρώ σε κάποιον κ. Αλμπανίδη, που έχει αθλητικά ρούχα. Χρησιμοποιήθηκε από τον Τζήμα το ΑΦΜ της Νίκης χωρίς την άδεια του Δ.Σ. Ο Αλμπανίδης συγκεκριμένα μου έχει στείλει μία αλληλογραφία προς το όνομά μου, στην οποία μου λέει: “Την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έλαβα ηλεκτρονικό μήνυμα από τον κ. Τζήμα για μεταφορά 3.000 ευρώ από λογαριασμό Winbank σε λογαριασμό Alpha Bank, στον οποίον είμαι δικαιούχος. Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία που αφορούσε την παραπάνω μεταφορά, καθώς και κατάθεση 1.000 ευρώ απευθείας στον λογαριασμό μου στην Alpha Bank. Το ποσό των 4.000, 3.000 μεταφορά και 1.000 κατάθεση, αφορούσε εξόφληση τιμολογίου, το οποίο εκδόθηκε στις 2/9/16, ποσού 3.496,80. Το υπόλοιπο ποσό 503 ευρώ προκαταβολή για την επόμενη παραγγελία. Η μεταφορά δεν έγινε ποτέ, το e-mail στάλθηκε με δόλο προς εξαπάτησή μου, με σκοπό να σταλούν τα ρούχα του συλλόγου”. Ο κ. Αλμπανίδης μου έστειλε το τιμολόγιο και το μαϊμού e-banking.

Υπάρχει μία οφειλή 1.166 ευρώ σε κάποιον γεωπόνο και 1.288 στην ΙΝΤΕΡΜΠΕΤΟΝ, που ίσως πάει προς τον ίδιο τον κ. Τζήμα.

Το ξενοδοχείο στην Κέρκυρα έκοψε μία λιανική απόδειξη σε πρώτη φάση χωρίς φορολογικά στοιχεία. Όταν ένας επαγγελματίας έχει απέναντί του μία αποστολή ομάδας και έχει δίπλα του έναν αφερέγγυο άνθρωπο, θα στραφεί στο σωματείο.

Ο κ. Τζήμας παραπλανεί τον κόσμο, για να μην ασχολούνται με το πραγματικό πρόβλημα ότι χρωστά στην ομάδα 36.000 ευρώ και δημιουργεί παράπλευρα προβλήματα, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ν’ αναφέρεται σε εκλογές Ερασιτέχνη που δεν είναι μέλος, για να αποφεύγει τις συζητήσεις για το ποδόσφαιρο, δεν μπορεί ν’ αναφέρεται σε ανθρώπους προσωπικά. Η ερώτηση που πρέπει να του γίνει είναι “πληρώσατε τους παίκτες, κ. Τζήμα; Όταν τους πληρώσετε, πάρτε μας τηλέφωνο να μιλήσουμε”.

Κάνω μία έκκληση σε όσους παραιτήθηκαν από τη Δ.Ε. και έχουν κάποια παραστατικά, να βοηθήσουν. Ο κ. Τζήμας χρωστά στους παίκτες 36.000 ευρώ. Κάποιοι παίκτες είναι πληρωμένοι μέχρι τέλος Νοέμβρη και κάποιοι μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. Κάναμε υπομονή και καταπίναμε διοικητικές “στραβές” μόνο και μόνο για την ομάδα».

Επικριτικός προς τον κ. Τζήμα ήταν και ο κ. Αχιλλέας Τζαλάκας, παραιτηθέν μέλος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, ο οποίος, επειδή έγινε αναφορά στο όνομά του, ανέβηκε στο βήμα της Γ.Σ.:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε διαπιστώσει ότι το καράβι πάει στα βράχια και ξεκινήσαμε να ενημερώνουμε, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Έπρεπε να φτάσει το Πάσχα, για να το καταλάβουμε. Κάποιοι να πάρουν την ευθύνη, γιατί η ομάδα διασύρεται. Το όνομα της Νίκης δεν πρέπει να λοιδορείται. Από το ραδιόφωνο δεν προστατευτήκαμε καθόλου».

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός από τον Στ. Φάτση
Ο λόγος αρχικά στη Γ.Σ. της Νίκης δόθηκε από τον πρόεδρο Δ. Καραγιάννη στον Στέργιο Φάτση, προκειμένου να παρουσιάσει τα στοιχεία του απολογισμού μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2017.

«Δε θα κάνουμε κουτσομπολιό, αλλά θα πάμε στην ουσία των πραγμάτων. Έχουμε καλέσει μία Γ.Σ. για τον απολογισμό των τμημάτων εκτός του ποδοσφαίρου, για το οποίο θα γίνει ενημέρωση μέχρι τις 24 Μαρτίου. Για τα υπόλοιπα τμήματα, έγινε μία προσπάθεια να οργανώσουμε κάποιες Δ.Ε., όπως στον στίβο, που δημιουργήθηκε μία νέα. Επίσης δημιουργήθηκε μία νέα Δ.Ε. στο μπάσκετ γυναικών, ενώ η Δ.Ε. στο μπάσκετ ανδρών λειτούργησε θαυμάσια.

Στο βόλεϊ και το πόλο λειτούργησαν σύμφωνα με τους εφόρους. Έγινε προσπάθεια να έχουμε μία πιο εύρυθμη λειτουργία. Υπήρχε μια εξωτερική συνεργάτης να συγκεντρώνει τα οικονομικά στοιχεία και να αρχειοθετεί τα παραστατικά του κάθε τμήματος ανά μήνα, έτσι ώστε να καταχωρίζονται από τον λογιστή και να έχουμε εκπτώσεις στο ΦΠΑ.

Μία άλλη προσπάθεια έγινε για τις εκκρεμότητες τις οποίες βρήκαμε σε επίπεδο Εφορίας, ΙΚΑ, ΔΕΗ και ΔΕΥΑΜΒ. Το κράτος πλέον μας αντιμετωπίζει ως επιχείρηση, από την άλλη μας θεωρεί σωματείο και δεν μπορούμε να πάρουμε για παράδειγμα εργαζομένους από το ΕΣΠΑ. Μας αντιμετωπίζουν, όπως θέλουν. Έχουμε 32 προπονητές ασφαλισμένους και ρυθμίσαμε το πρόστιμο που ήρθε το 2015.

Έγινε μία προσπάθεια να ρυθμίσουμε τα ποσά των οφειλών, αλλά στην καλύτερη περίπτωση οι δόσεις είναι 24. Άρα προκύπτουν τεράστιες μηνιαίες δόσεις. Το ρεύμα είναι μετά από μετρήσεις κατά 60-70% καταναλώνεται από το ποδόσφαιρο, γιατί είναι παλιά τα μηχανήματα.

Το σύνολο της Εφορίας είχε φτάσει 8.832 ευρώ, γιατί υπήρχε απλήρωτο φόρος εισοδήματος από το 2010 έως το 2015. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα 7.881 ευρώ. Δυστυχώς μπορούμε να κάνουμε ρύθμιση μόνο 12 μηνών με 657 ευρώ τον μήνα. Ίσως ν’ ανοίξουν οι 24 δόσεις τις επόμενες μέρες.

Το ΙΚΑ ήταν 10.500 ευρώ το πρόστιμο το 2015 και με τις προσαυξήσεις είχε πάει κοντά στα 11.500 ευρώ. Αυτή τη στιγμή έχει πέσει στα 7.258. Πλέον βγαίνει ένα ποσό 605 ευρώ το μήνα για 12 μήνες.

Για τη ΔΕΗ υπήρχε χρέος 13.330.Μέχρι τον Απρίλιο του 2016 πληρώθηκαν δέκα δόσεις των 159 ευρώ, αλλά στη συνέχεια το έδινε όλο το ποσό η Ερασιτεχνική, ενώ υπήρχε συμφωνία να δίνουν χρήματα και άλλοι. Για παράδειγμα το Blue Star έχει δώσει μόνο 100 ευρώ. Βλέποντας ότι δε δίνει κανείς τίποτα, δε δίναμε και εμείς, γιατί πρέπει να γίνει συσκότιση, για ν’ αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε τι έγινε. Δεν ήταν τα χρήματα. Ήταν το ηθικό κομμάτι. Έτσι όλα τα χρήματα έπεσαν στους τρέχοντες λογαριασμούς, γιατί χάσαμε τη ρύθμιση, και φτάσαμε στα 13.330.

Εκεί ευαισθητοποιήθηκαν οι κύριοι Βούλγαρης και Τζήμας. Έγινε μία ρύθμιση, δίνοντας μία προκαταβολή 2.000 ευρώ, 1300 ευρώ ο κ. Βούλγαρης και 700 ο Τζήμας. Πρέπει πλέον στο ποσό που περισσεύει, δηλαδή 11.620 ευρώ, να δίνει 323 ευρώ η Ερασιτεχνική για 36 μήνες μαζί με τους εμπλέκοντες μέχρι το 2020 συν τα 1283, που ήρθαν ως τρέχων λογαριασμός και θα τα πληρώσει ο κ. Βούλγαρης.

Για το νερό υπήρχε ένα ποσό 2.000 ευρώ. Ο κ. Τζήμας έδωσε μία προκαταβολή το καλοκαίρι και στη συνέχεια έγινε ένας διακανονισμός κοντά στα 160 ευρώ ανά μήνα, αλλά δεν πληρώθηκε κανένας. Υπάρχουν υποχρεώσεις που αφορούν ρυθμίσεις που φτάνουν τα 1800 ευρώ τον μήνα, εκτός από τα τρέχοντα».

Επίσης ο κ. Φάτσης ενημέρωσε ότι έχουν γίνει κινήσεις για τον υποσταθμό της ΔΕΗ, που υπάρχει στο γήπεδο Π. Μαγουλάς να αποκτήσει η Νίκη το δικαίωμα να τον εκμισθώσει. Παρενέβη ο κ. Βασίλης Βενέτης, για να διευκρινίσει τα εξής: «Με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να γίνει άρση της παραχώρησης προς τη ΔΕΗ και από κει και πέρα μπορούμε να ζητάμε ενοίκιο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.