Άλμα 12 θέσεων για Σάκκαρη, ένατος στον κόσμο ο Τσιτσιπάς

Η νίκη του Σαββάτου (4/5) απέναντι στην Τζο Κόντα στο Ραμπάτ, στον τελικό του τουρνουά που φιλοξενήθηκε στο Μαρόκο, δεν σήμανε μόνο τον πρώτο τίτλο WTA για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια, αλλά και άλμα 12 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη.

Η διεθνής ομοσπονδία Γυναικών (WTA) ανακοίνωσε σήμερα το ranking για την τρέχουσα εβδομάδα, με την 23χρονη Σάκκαρη να βρίσκεται πια στο νούμερο 39 του κόσμου (1.367 βαθμοί), από την 51η που κατείχε πριν από επτά ημέρες.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου παρέμεινε στο Νο 198 με 297 βαθμούς, ενώ ως προς την κορυφαία τριάδα στην πρώτη θέση είναι η Γιαπωνέζα Ναόμι Οσάκα, με δεύτερη την Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα και τρίτη την Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ.

Άνοδο κατέγραψε, επίσης, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που σε ένα «μαγικό» για τα ελληνικά χρώματα σαββατοκύριακο κατάκτησε χθες (5/5) τον τίτλο στο Όπεν του Εστορίλ (Πορτογαλία).

Ο 20χρονος πρωταθλητής κέρδισε μια θέση και, πλέον, είναι ένατος στην κατάταξη της ATP, με 3.190 βαθμούς. Στην κορυφή παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς, με δεύτερο τον Ράφαελ Ναδάλ και τρίτο τον Ρότζερ Φέντερερ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.