“Άλωσε” την Καλαμάτα η Νίκη, 0-2 με διπλό “χτύπημα” του Ροχάνο

Σαφώς καλύτερη από την Καλαμάτα η Νίκη «άλωσε» το δημοτικό γήπεδο της μεσσηνιακής πόλης με 0-2 και με δύο γκολ του Ροχάνο με πλασέ στο 58’ μετά από διπλό δοκάρι σε σουτ του Ντομίνγκεθ και με πέναλτι στο 84’, που κέρδισε ο ίδιος, έφυγε με ένα σπουδαίο και δικαιότατο διπλό, που ήταν το δεύτερο στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν σχεδόν καθόλου, ήλεγξαν τον ρυθμό στο πρώτο μέρος και στην επανάληψη ήταν πολύ πιο πιεστικοί και επιθετικοί και έφτασαν στην επίτευξη των δύο τερμάτων, βυθίζοντας κι άλλο τους γηπεδούχους.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Καμπαγέρο επιλέχθηκε από τον Στάικο Βεργέτη να καλύψει το κενό του Σάββα Κυριακίδη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ ο Κάρδαρης τοποθετήθηκε από τη δεξιά πλευρά. Ρόλο στόπερ είχαν οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης και αμυντικών μέσων οι Μπαλάφας και Μπιτσάκος, με τους Ντομίνγκεθ, Λούκας Γκαρσία και Κρουθ να είναι πίσω από τον φορ Ροχάνο. Φυσικά τερματοφύλακας ήταν ο Μάνος Αποστολίδης.

Για τη γηπεδούχο Καλαμάτα κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Στεφανάκος,, ενώ στην άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν οι Τόλι και Κωνσταντινόπουλος (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα) και κεντρικοί οι Χριστοφιλέας και Τριποτσέρης. Ζαχαρόπουλος, Πέεφ και Νατσιόπουλος

ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον τελευταίο να έχει πιο επιθετικό ρόλο, ενώ ο Στεργίδης και ο Ολλανδός Μπουσμπίμπα επιχειρούσαν από τις πτέρυγες, βοηθώντας τον κλασικό προωθημένο Ηλιόπουλο.

Το πρώτο μέρος

Στο 6’ ο Κρουθ έβγαλε τη σέντρα από τ’ αριστερά και ο Λούκας Γκαρσία εντός περιοχής δεν έπιασε καλά το σουτ, κάνοντας «τσαφ» και η ευκαιρία χάθηκε για τη Νίκη. Στο 15’ τραυματίστηκε ο Λούκας Γκαρσία και αντικαταστάθηκε από τον Μπαταγίνι, που  έκανε ντεμπούτο, ενώ στο 21’ το σουτ του Καμπαγέρο πήγε πάνω στον Στεφανάκο, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα στη δεξιά του γωνία στο 34’ στο σουτ του Ροχάνο. Ο Αργεντινός ελίχθηκε παράλληλα με την περιοχή και δοκίμασε το πόδι του, χωρίς αποτέλεσμα.

Στο 39’ ο Αποστολίδης επενέβη στην κεφαλιά του Στεργίδη μετά από σέντρα του Νατσιόπουλου, με την μπάλα να πηγαίνει στην αγκαλιά του, ενώ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έγινε σέντρα του Μπουσμπίμπα από τα αριστερά, αλλά ο Αποστολίδης ενήργησε γρήγορα και μπλόκαρε προ του Ηλιόπουλου.

Το δεύτερο μέρος

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία επικίνδυνη στιγμή στα καρέ της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα στο 47’ ο Ροχάνο τροφοδότησε τον Κρουθ, που ήταν σε θέση βολής σε θέση μέσα στην περιοχή και αφύλακτος, αλλά ο Ισπανός έχασε χρόνο σε προσποιήσεις, κλείστηκε και το σουτ που έκανε ήταν αδύναμο πάνω σε πόδια αντιπάλων.

Στο 50’ ο Αποστολίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε το αξιόλογο σουτ του Στεργίδη, ενώ στο 56’ το σουτ του Μπιτσάκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Τελικά στο 58’ η Νίκη κατάφερε να προηγηθεί. Ο Κρουθ πάσαρε στον Ντομίνγκεθ, που σούταρε και η μπάλα χτύπησε σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη φάση και στα δύο κάθετα δοκάρια (πρώτα στο αριστερό και μετά στο δεξί), κυλώντας παράλληλα προς την εστία και ο Ροχάνο που καιροφυλακτούσε στην επαναφορά την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα, με τον Στεφανάκο να είναι πεσμένος στο έδαφος και να μην μπορεί να κάνει κάτι, αν και ακούμπησε την μπάλα. Έτσι, έγινε το 0-1, με τη Νίκη να είναι καλύτερη ως εκείνο το σημείο.

Στο 74’ ο Αλιατίδης είχε προωθηθεί και πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να περνά άουτ, ενώ στο 84’ κλείδωσε το τρίποντο για τη Νίκη. Στο 82’ ο Ροχάνο έκανε εκπληκτική προσπάθεια από τα αριστερά, περνώντας τον Τριποτσέρη, ενώ μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Χριστοφιλέα. Ο παθών ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι και δύο λεπτά μετά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-2 και καθαρίζοντας το ματς. Έτσι, έφτασε τα επτά στο πρωτάθλημα και τα τρία στα δύο φετινά ματς με τους Καλαματιανούς, αφού είχε σκοράρει με κεφαλιά-δυναμίτη στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου στη Φιλιππούπολη Λάρισας. Το 0-2 έμεινε ως το τέλος και οι παίκτες μετά το σφύριγμα της λήξης πήγαν να ευχαριστήσουν τους περίπου 15 φιλάθλους τους.

Κίτρινες: 45+2’ Στεφανάκος, 82’ Χριστοφιλέας-13’ Μπαλάφας, 45+3’ Μπιτσάκος, 53’ Κρουθ, 78’ Καμπαγέρο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος, Τόλι, Χριστοφιλέας, Τριποτσέρης, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος (54’ Ιντρίσι), Πέεφ (71’ Οσμάναγκιτς), Νατσιόπουλος, Στεργίδης (63’ Αλεξόπουλος), Μπουσμπίμπα, Ηλιόπουλος

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Καμπαγέρο, Μπαλάφας Μπιτσάκος Ντομίνγκεθ (88’ K. Κυριακίδης), Λούκας Γκαρσία (15’ λ. τρ. Μπαταγίνι), Κρουθ (66’ Βοσνιάδης), Ροχάνο

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.