Αν και προηγήθηκε, ο ΝΠΣ Βόλος έχασε 3-1 από την Καλαμάτα

SUPERLEAGUE 2026-2027 / ΚΑΛΑΜΑΤΑ - ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Αν και προηγήθηκε στο α’ ημίχρονο, ο ΝΠΣ Βόλος γνώρισε την ήττα από την Καλαμάτα με 3-1, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.

Ο ΝΠΣ Βόλος πήρε το προβάδισμα στο 26ο λεπτό με τον Ματίας Γκονζάλες, σε ένα πρώτο ημίχρονο με λίγες καλές στιγμές, αλλά η Καλαμάτα είχε τις ευκαιρίες της για να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο αποφασισμένοι, ισοφάρισαν στο 59′ με τον Χάμζα και συνέχισαν να πιέζουν για την ολική ανατροπή.

Αυτή ήρθε στο 84ο λεπτό, όταν ο Μορέιρα δημιούργησε με εξαιρετικό τρόπο και ο Τζιοβάνι Μπολίβαρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ολοκληρώνοντας μια σπουδαία ανατροπή για την ομάδα της Μεσσηνίας. Ο Χάμζα με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 3-1 και σφράγισε τη νίκη της ομάδας του. Έτσι, η Καλαμάτα πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο και έφτασε τους 4 βαθμούς, αφήνοντας τον ΝΠΣ Βόλο στους 2 βαθμούς μετά από 4 αγωνιστικές.

Ο Παναγιώτης Χριστοφιλέας παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, με τον Γκέλιο τερματοφύλακα, τους Καλουτσικίδη, Στρούγγη, Ροντρίγκες και Αλόνσο τετράδα άμυνας, πίσω από τους Πινιέιρο και Καρεάσο, οι οποίοι ήταν το δίδυμο στον άξονα. Ο Χάμζα ξεκίνησε ως δεκάρι, με τους Σίγκουρντσον, Μορέιρα στις πλευρές και σέντερ φορ τον Μπολίβαρ.

Σε ίδια διάταξη παρέταξε τον ΝΠΣ Βόλο ο Κώστας Μπράτσος, επιλέγοντας τον Κοσέλεφ γκολκίπερ, τους Λυκουρίνο, Κάργα, Ες Σαουμπί και Μεντίλ τετράδα άμυνας, με τους Γρόσδη και Κόμπα στον άξονα και με τους Τζόκα, Λάμπρου στα άκρα, ενώ ο Γκονζάλες ξεκίνησε έχοντας τον ρόλο του δεκαριού, πίσω από τον Ουρτάδο.

Το πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάτι αξιοσημείωτο, με τον ρυθμό να είναι πολύ χαμηλός και τις αξιόλογες φάσεις μηδαμινές. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους, καθώς μετά από κούρσα του Γκονζάλες και ωραίο στρώσιμο της μπάλας, ο Τζόκα έπιασε φοβερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής, με την μπάλα να πηγαίνει στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκέλιου στο 13ο λεπτό.

Η Καλαμάτα απάντησε στις μεγάλες φάσεις στο 18’, όταν Καλουτσικίδης με σέντρα ακριβείας βρήκε τον ολομόναχο Μορέιρα στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο επιθετικός της Καλαμάτας βρήκε αέρα. Τελικά, ο διαρκώς απειλητικός Γκονζάλες έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΝΠΣ Βόλο στο 26′ με συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής, με τον Γκέλιο να μην έχει αντίδραση.

Η Καλαμάτα προσπάθησε να αντιδράσει και είχε σημαντική στιγμή για την ισοφάριση στο 31ο λεπτό. Μετά από ωραία ανάπτυξη, ο Αλόνσο έκανε καλή σέντρα από τα αριστερά, όμως ο Μπολίβαρ για λίγο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας. Λίγα λεπτά αργότερα, στο 35’, ο Μορέιρα έκοψε την άμυνα του ΝΠΣ Βόλου στα δύο με φοβερή μπαλιά στον Μπονέτο, αυτός γύρισε για τον Μπολίβαρ που είχε ουσιαστικά κενή εστία, αλλά βρήκε αέρα. Ο επιθετικός της Μαύρης Θύελλας βρέθηκε απέναντι στον Κοσέλεφ και στο 39’, όμως ήταν σε πολύ πλάγια θέση για να τον νικήσει.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΝΠΣ Βόλος απείλησε στο 51′ με τον Λάμπρου, που πάτησε περιοχή με προϋποθέσεις όμως έστειλε πολύ ψηλά την μπάλα. Λίγο αργότερα, ο Μορέιρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με φοβερή ενέργεια, όμως υποδείχθηκε ορθώς σε θέση οφσάιντ. Τελικά, στο 59ο λεπτό, η Καλαμάτα βρήκε το γκολ που άξιζε βάσει εικόνας, με τον Μορέιρα να κάνει εκπληκτική ενέργεια και να βρίσκει τον Χάμζα, ο οποίος με μία επαφή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοσέλεφ για το 1-1.

Μετά το γκολ των γηπεδούχων και τις παρεμβάσεις του Μπράτσου, ο ΝΠΣ Βόλος άρχισε και πάλι να γίνεται απειλητικός. Στο 75′, ο Κρέσπι έχασε την ευκαιρία του αγώνα, όταν έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι του Γκέλιου προ κενής εστίας. Ωστόσο, στο 84ο λεπτό, η Καλαμάτα ολοκλήρωσε την τρομερή ανατροπή, όταν ο Μορέιρα με μαγική ασίστ βρήκε τον Μπολίβαρ και αυτός έστειλε την μπάλα… αργά και βασανιστικά στα δίχτυα του Κοσέλεφ, για το 2-1 στο 84ο λεπτό.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο ΝΠΣ Βόλος έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, όμως δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία του Γκέλιου. Αντίθετα, στο 90’+3′, ο Χάμζα πήρε την πάσα του νεοεισελθόντα Ντιαρά και νίκησε ξανά τον Κοσέλεφ, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκέλιος, Καλουτσικίδης, Αλόνσο, Στρούγγης, Ροντρίγκες, Mπονέτο (65′ Λιατσικούρας), Πινιέιρο (90′ Μπακαγιόκο), Σίγκουρντσον (78′ Ντιαρά), Χάμζα, Μορέιρα, Μπολίβαρ (90′ Χατζηθεοδωρίδης).

ΝΠΣ ΒΟΛΟΣ: Κοσέλεφ, Λυκουρίνος, Κάργας, Ελ-Σαουμπί (48′ Αγιάκουα), Μεντίλ (77′ Μύγας), Κόμπα, Γρόσδης (60′ Κρέσπι), Τζόκα, Γκονζάλες (77′ Χαραλάμπογλου), Λάμπρου, Φουρτάδο (60′ Μπούρνιτς).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.