Αναχωρούν την Τρίτη για το Παγκόσμιο Kyokushinkai karate του Τόκιο Μάριος και Ιωάννης Στεφάνου

Μεγάλη επιτυχία τόσο για τον Βόλο όσο και την Ελλάδα ήταν η επιλογή πρόκρισης από την τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Βολιώτη Διεθνούς Πρωταθλητή Μάριου Στεφάνου, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του δυναμικού Kyokushinkai Karate της IKO (International Kyokushin Organization).

Ο αείμνηστος Ιδρυτής και Αρχηγός του Kyokushinkai Karate, Sosai Mas Oyamas, 10Da, είχε διοργανώσει για πρώτη φορά στο Τόκιο το 1975 το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Kyokushinkai Karate χωρίς κατηγορίες Νοκ – Ντάουν (πλήρους επαφής) και έκτοτε αυτό καθιερώθηκε από τον μεγάλο δάσκαλο και έγινε θεσμός κάθε τέσσερα χρόνια πάντα με έδρα το Τόκιο.

Η πρόκριση του αθλητή Μάριου Στεφάνου θεωρείται πολύ σημαντικό γεγονός, διότι από το 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα της ΙΚΟ συμμετέχουν αθλητές από όλες τις ηπείρους, οι οποίοι στα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Πρωταθλήματα τα δύο τελευταία χρόνια  κατέκτησαν μετάλλιο σε όλες τις κατηγορίες κιλών ή σε Open αγώνες χωρίς κατηγορίες κιλών.

Οι επιτυχείς παρουσίες του Μάριου τόσο το 2017 στο Διεθνές Πρωτάθλημα All American Open χωρίς κατηγορίες κιλών όσο και στο All Japan του 2018 με κατηγορίες κιλών, όπου ο Μάριος κατέκτησε την πρώτη θέση, συνετέλεσαν, ώστε να τον επιλέξει η τεχνική επιτροπή της Παγκόσμιας Οργάνωσης του Kyokushinkai karate μαζί με άλλους αθλητές από όλη την Ευρώπη, για να εκπροσωπήσουν τόσο τη χώρα τους όσο και την Ευρώπη.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί φέτος από 22 έως 24 Νοεμβρίου στο Τόκιο και είναι Νοκ – Ντάουν πλήρους επαφής, ενώ έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως ως το δυναμικότερο παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς οι αθλητές αγωνίζονται χωρίς προστατευτικά π.χ. γάντια, επικαλαμίδες και κάσκες.

Κάθε τετραετία αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός στον κόσμο των πολεμικών τεχνών και το τιμούν με την παρουσία τους Αρχηγοί Κρατών, Διεθνείς παράγοντες του αθλητισμού καθώς και πολλοί αστέρες του Σινεμά. Ο Μάριος Στεφάνου προπονείται καθημερινά με τον δάσκαλο και πατέρα του, κ. Ιωάννη Στεφάνου, καθώς και με αξιόλογους αθλητές του βολιώτικου Συλλόγου.

Ο Μάριος Στεφάνου βάσει της κλήρωσης που έγινε από την Παγκόσμια Οργάνωση αγωνίζεται με το Νο 121 και θα περιμένει τον νικητή από το ζευγάρι των αθλητών της Πολωνίας Oscar Mazurkiewicz με το Νο 119 και τον Αμερικανό Πρωταθλητή Monet Garrett  με το Νο 120.

Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο meeting των Αρχηγών – Εκπροσώπων, όπου θα καταθέσει πρόταση ανάληψης Διεθνούς Πρωταθλήματος από την Ελλάδα. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου καθώς και ο Διεθνής Πρωταθλητής μας Μάριος Στεφάνου ευχαριστούν θερμά όλους τους χορηγούς του Βόλου, που εν μέσω οικονομικής κρίσης με την πολύτιμη υποστήριξή τους συνέβαλαν, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η συμμετοχή στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kyokushinkai Karate.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βολιώτης αθλητής Μάριος Στεφάνου είναι ο μοναδικός Έλληνας που πήρε την πρόκριση να αγωνιστεί σε αυτό το μεγάλο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έτσι χάρη στην παρουσία του θα κυματίσει η Ελληνική σημαία στην άλλη άκρη της γης. Μάριος και Ιωάννης Στεφάνου αναχωρούν αεροπορικώς για το Τόκιο την Τρίτη 19 Νοεμβρίου. Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου τους εύχονται Καλό Ταξίδι και Καλή Επιτυχία.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.