Ανανέωσε με την Μπαρτσελόνα ο Βαλβέρδε

Mπαρτσελόνα και Ερνέστο Βαλβέρδε θα πορευτούν μαζί τουλάχιστον και για την επόμενη περίοδο (2019-20), ενώ στη συμφωνία υπάρχει οψιόν και για τη σεζόν (2020-21), σύμφωνα με την ανακοίνωση των Καταλανών.

Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ανήκει ήδη στους «εκλεκτούς» του συλλόγου, βάσει των επιτευγμάτων του στον πάγκο της πρωταθλήτριας Ισπανίας.

Στην πρώτη χρονιά του ως προπονητής των «μπλαουγκράνα» κατάκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο Ισπανίας, ενώ την τρέχουσα περίοδο έχει ήδη προσθέσει το Σούπερ Καπ.

Ο Βαλβέρδε οδήγησε την Μπαρτσελόνα σε 96 επίσημους νικώντας στους 65 απ΄ αυτούς, έναντι 22 ισοπαλιών και μόλις 9 ηττών. Οι 43 νίκες έγιναν στο πρωτάθλημα, οι 11 στο Κύπελλο, 10 στο Τσάμπιονς Λιγκ και μία στο Σούπερ Καπ Ισπανίας.

Την περασμένη περίοδο η Μπαρτσελόνα έχασε μόνο μία φορά στο πρωτάθλημα, από τη Λεβάντε, ενώ η ομάδα του σκόραρε σε 37 συνεχείς αγώνες στο πρωτάθλημα, για να παύσει το σερί της μόλις την περασμένη Κυριακή, στο Μπιλμπάο (0-0).

Σε 96 παιχνίδια ως προπονητής της Μπαρτσελόνα, ο «τσινγκούρι» είδε την ομάδα του να σκοράρει 233 γκολ, ενώ δέχτηκε μόνο 78 (45 αγώνες χωρίς παθητικό). Ο Λιονέλ Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ στην εποχή Βαλβέρδε με 74 γκολ, όπως και στις ασίστ, με 32.

Ο Λουίς Σουάρες είναι ο παίκτης που έχει παίξει περισσότερο με τον Βαλβέρδε (7.026 λεπτά), μπροστά από το Πικέ (7.024) και τον Τερ Στέγκεν (7.020), ενώ ο Ιβάν Ράκιτιτς έχει τα περισσότερα παιχνίδια (89).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.