Αναστασίου: Η πρόκριση με τόσες απουσίες δείχνει πόσο καλά δουλεμένοι είμαστε

Το γεγονός πως η πρόκριση της ομάδας του κόντρα στον Αστέρα Ιτέας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών ήταν δίκαιη, παρά το ότι κρίθηκε στα πέναλτι, τόνισε σε συνέντευξη του στο magnesiasports, ο ποδοσφαιριστής της Νίκης Βόλου, Αλέξανδρος Αναστασίου. Υπογράμμισε συν τοις άλλοις πως η νέα επιτυχία δείχνει πως όλοι οι παίκτες μπορούν να ανταποκριθούν στη Νίκη, γιατί είναι μία καλά δουλεμένη ομάδα. Ο 27χρονος επιθετικός επισήμανε ακόμη πως αν στη φάση του Ντόλγκι γινόταν το 0-3 στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του θα μπορούσε να έχει ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ υπέρ της και να έχει ακόμα πιο εύκολο απόγευμα στην Ιτέα.

Παράλληλα, μίλησε και για το τέρμα που πέτυχε, λέγοντας ότι είχε μεγάλες ομοιότητες με αυτό που σημείωσε εναντίον της Ακρόπολης στο Κύπελλο της ΕΠΣΘ, πάλι με σέντρα του Ζιώγα, ενώ σε προσωπικό επίπεδο ανέφερε πως βρίσκεται στο 75-80% των δυνατοτήτων του αγωνιστικά και πως μετά το καλοκαίρι θα είναι απόλυτα έτοιμος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Αλέκου Αναστασίου στο Magnesiaports:

Αλέξανδρε, μίλησέ μας για το παιχνίδι της Τετάρτης. Τι σημαίνει το γεγονός πως η Νίκη, ακόμα και «μισή», κατάφερε να πάρει την εκτός έδρας πρόκριση, κόντρα σε μία δυνατή ομάδα της Γ’ Εθνικής, όπως ο Αστέρας;

«Παίζαμε τρίτη φορά με τον Αστέρα φέτος κα είχαμε καταλάβει πάνω-κάτω πως έπρεπε να μπούμε δυνατά στο ματς. Στο πρώτο πεντάλεπτο ήμασταν λίγο “μαγκωμένοι”, αλλά μετά ξεκινήσαμε να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Έγινε το λάθος, βάλαμε το πρώτο γκολ με τον Λάιο, εξακολουθήσαμε να πιέζουμε, πετύχαμε και το δεύτερο τέρμα το δικό μου και συνεχίσαμε καλά μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά. Ο Χρήστος Καρτσαμπάς αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις, αλλά κατάφερε να μείνει στον αγωνιστικό χώρο, ενώ ο Ιορδανίδης που ήταν στον πάγκο δεν μπορούσε να βοηθήσει. Προσπαθήσαμε, αλλά χαλαρώσαμε λίγο, δεχτήκαμε δύο γκολ και το παιχνίδι κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Τζήμας ήταν σε καλή μέρα, “έβγαλε” δύο πέναλτι, εμείς ευστοχήσαμε στα δικά μας και καταφέραμε να περάσουμε.

Όπως είπατε, είχαμε πάρα πολλές απουσίες, είχαμε 5-6 πιτσιρικάδες στον πάγκο. Ο Αστέρας δεν είχε ούτε μία απουσία, έπαιζε με όλα του τα όπλα. Αυτή η πρόκριση σημαίνει πολλά. Σημαίνει πως είμαστε δουλεμένοι πολύ καλά, πως ακόμα κι οι πιο πιτσιρικάδες μπορούν να ανταποκριθούν, πως έχουμε κάνει καλή δουλειά με όλα τα παιδιά, τον γυμναστή και το τεχνικό επιτελείο και συνεχίζουμε έτσι δυνατοί, γυμνασμένοι όπως πρέπει και αγωνιστικά έτοιμοι».

Θέλω να μου σχολιάσεις λίγο τη φάση με τον Ντόλγκι. Τι σας είπε ο συμπαίκτης σας στ’ αποδυτήρια; Στοίχισε αυτή η χαμένη ευκαιρία στην εξέλιξη της αναμέτρησης;

«Εγώ δέχομαι την πάσα του Ντόλγκι στα πλάγια, ξέρω πως δεν είμαι οφσάιντ, συνεχίζω τη φάση και βλέπω τον συμπαίκτη μου ολομόναχο στην περιοχή. Του πάσαρα την μπάλα, αλλά εκείνος νόμιζε πως ήταν εκτεθειμένος. Γι’ αυτό σταμάτησε, νόμιζα πως ήταν οφσάιντ. Ουσιαστικά, έκανε αυτό το πλασέ σαν fair play.

Έτσι είναι η μπάλα, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν χάνεις συνεχώς ευκαιρίες και δεν κάνεις το 0-3, για να τελειώσουν όλα εκεί, μπάλα είναι και γυρίζει. Σε τιμωρεί. Αν κάναμε το 0-3 εκεί, θα μπορούσε το σκορ να πάει ακόμα πιο ψηλά».

Πιστεύεις ότι έστω και στα πέναλτι αποδόθηκε δικαιοσύνη, βάσει του γεγονότος ότι θα έπρεπε να είχατε καθαρίσει το ματς νωρίς;

«Εγώ, όπως έζησα το παιχνίδι, θεωρώ ότι ήταν δίκαιη η πρόκρισή μας. Εμείς παίζαμε με μισή ομάδα, ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ο Αστέρας ήταν ανώτερος, χωρίς να κάνει, βέβαια, κάτι το εξωπραγματικό. Εμείς θα μπορούσαμε στην επανάληψη να είχαμε σκοράρει και με τον Βουρδάκη, και με τον Ντόλγκι, και με το δικό μου το σουτ και με την κεφαλιά του Τζάθα. Δεχτήκαμε και την κόκκινη στην παράταση, μείναμε με δέκα παίκτες, αλλά αντέξαμε. Γενικά, από το δεύτερο ημίχρονο και μετά, δεν πήραμε και πολλά σφυρίγματα. Επαναλαμβάνω, θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα».

Το γεγονός ότι έπαιξες για μεγάλο διάστημα πίσω από τον Ντόλγκι κι αυτός προωθημένος τι στόχο είχε; Τι εντολές είχες πάρει από τους προπονητές σου; Τι θέλατε να πετύχετε μ’ αυτόν τον σχηματισμό;

«Ο Ντόλγκι δοκιμάστηκε από τις προπονήσεις να αγωνιστεί ως σέντερ φορ. Έχει φορτωθεί με πολλή κούραση όλη τη χρονιά, θα βοηθούσε και στο ψηλό παιχνίδι, οπότε εγώ αγωνίστηκα σαν “δεκάρι”, θέση που έχω αγωνιστεί πολλές φορές. Μπερδέψαμε και λίγο τον Αστέρα με αυτόν τον τρόπο, νομίζω.

Μου αρέσει αυτή η θέση. Γενικά, δεν έχω κανένα θέμα να αγωνιστώ σε οποιαδήποτε θέση. Παίζω φορ, μπορώ να παίξω στο “δέκα”, στις πτέρυγες, στα αμυντικά χαφ. Απλά, όταν έχω μέτωπο στο τέρμα, μου αρέσει να έχω την μπάλα στα πόδια μου, να εκμεταλλεύομαι την ταχύτητά μου και να φεύγω προς την εστία. Μου αρέσει, επίσης, να κάνω παιχνίδι, να έχω τους χώρους να σουτάρω, να κινούμαι ως κρυφό φορ. Αλλά, επαναλαμβάνω, δεν έχω θέμα με κάποια θέση. Όπου μου ζητηθεί, πιστεύω πως μπορώ να αντεπεξέλθω».

Θέλω να μου πεις δύο λόγια για το γκολ που πέτυχες. Φάνηκε δύσκολο σε εκτέλεση, καθώς η μπάλα πήγε στην απέναντι γωνία.

«Έχω βάλει ακριβώς το ίδιο γκολ, με σέντρα του Κώστα (σ.σ. Ζιώγα), ξανά σε ματς Κυπέλλου στον Βόλο, με αντίπαλο την Ακρόπολη. Μιλάμε για το ίδιο γκολ. Γυρνάω το κορμί μου προς το τέρμα και με το εξωτερικό στέλνω την μπάλα εκεί που θέλω. Τότε, την είχα στείλει στο “γάμα”, την Τετάρτη την έστειλα στην απέναντι γωνία της εστίας. Ο Κώστας ξέρω πως έχει καλές σέντρες και του έχω πει, όποτε έχει την μπάλα στα πόδια, να βλέπει την κίνησή μου. Όταν είδα πως η μπάλα έφτασε στον Κώστα, έκανα την κίνηση στο πρώτο δοκάρι, έγινα αποδέκτης της μπάλας και την έστειλα εκεί που ήθελα».

Έγιναν κάποιες δηλώσεις μετά το ματς του γενικού αρχηγού του Αστέρα, κ. Καϊμαρά, ο οποίος είπε ότι κακώς αποβλήθηκε μόνο ένας παίκτης της Νίκης κι ότι θα έπρεπε να αποβληθούν κι άλλοι δύο… Εσύ πώς το σχολιάζεις αυτό;

«Εμείς ως ομάδα δε θέλουμε να ασχολούμαστε με διαιτητές, ούτε με δηλώσεις άλλων παραγόντων. Κοιτάμε την ομάδα μας, αυτό που έχουμε. Είμαστε μία οικογένεια, δουλεύουμε στην προπόνηση, βγάζουμε όμορφα πράγματα στο γήπεδο κι αυτό πρέπει να κάνουμε. Εγώ δε θα κοιτάξω τι έκανε ο διαιτητής ή τι είπε για τον διαιτητή ένας άλλος παράγοντας. Εγώ ξέρω πως κερδίσαμε τρεις φορές τον Αστέρα φέτος. Όλα τα άλλα δε μου λένε κάτι».

Μετά από συνεχόμενες γεμάτες χρονιές φέτος λόγω του τραυματισμού σου έκανες 12 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έχεις παίξει και αρκετά παιχνίδια στο Κύπελλο. Πιστεύεις ότι βλέπουμε και πάλι τον γνωστό Αλέκο Αναστασίου; Είσαι πάλι στα στάνταρ που μπορείς να είσαι;

«Κανείς δεν περίμενε να γυρίσω από τέτοιο τραυματισμό σε τέσσερις μήνες και να αγωνιστώ τον πέμπτο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά ακόμα δεν έχω φτάσει στο 100% μου, είμαι περίπου στο 75-80% των δυνατοτήτων μου. Έχω να δώσω πάρα πολλά ακόμα και σίγουρα θα έχω πολύ μεγάλη εξέλιξη. Πιστεύω πως το καλοκαίρι, με τη δουλειά που θα κάνω στην προετοιμασία, θα είμαι πολύ διαφορετικός».

Η συνέχεια τι λέει από δω και πέρα; Θέλετε να φτάσετε ως το τέλος στο Κύπελλο Ερασιτεχνών;

«Ναι, αυτό έχουμε θέσει ως στόχο. Από τη στιγμή που κερδίσαμε τον ΝΠΣ για το Κύπελλο ΕΠΣΘ, είχαμε πει πως θα συνεχίσουμε και θα φτάσουμε μακριά. Κι αυτός ακριβώς κάνουμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.