Άνετη και ωραία η Νίκη Βόλου, 85-61 τους Τιτάνες Παλαμά

Μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο κατάφεραν οι Τιτάνες Παλαμά να παραμείνουν κοντά στο σκορ, με τη Νίκη Βόλου να επικρατεί με 85-61, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερή του διάρκεια.

Αντιστάσεις προσπάθησαν να δείξουν οι Τιτάνες Παλαμά και εν μέρει το κατάφεραν στο πρώτο δεκάλεπτο, με τον Τσατάλα να είναι αυτός που προσπάθησε περισσότερο για τους φιλοξενούμενους έχοντας οκτώ πόντους, τη στιγμή που Κουτίνας και Παρασκευάς είχαν από έξι πόντους. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι η Νίκη είχε λίγες προσπάθειες, μόλις τέσσερις, από τη γραμμή του τριπόντου και μάλιστα όλες άστοχες, με τους Τιτάνες να δοκιμάζουν επτά φορές την τύχη τους από τα 6.75 μ. και να έχουν δύο εύστοχες.

Στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης η Νίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγήκες σε γρήγορες επιθέσεις για να πάρει πόντους και από το τρίποντο (με Καραγεώργο, Σιμάκη και Κουτίνα), ενώ παρουσίασε έναν πλουραλισμό στο σκοράρισμα με αποτέλεσμα να ανοίξει την ψαλίδα της διαφοράς υπέρ της και να φτάσει στο τέλος στο +15 (44-29). Την ίδια στιγμή με τρίποντα προσπάθησε να κρατηθεί κοντά στο σκορ. Είναι αξιοσημείωτο ότι οι Τιτάνες Παλαμά δεν πέτυχαν ούτε ένα δίποντο στη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου (είχαν 4/10 στο πρώτο και… 4/21 στο δεύτερο), κάτι που συνετέλεσε στο να έχει ένα σαφές προβάδισμα η Νίκη Βόλου στο σκορ, στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Πάτησε κι άλλο γκάζι

Όχι μόνο δεν έκοψε ταχύτητα η Νίκη Βόλου στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά αντιθέτως πάτησε γκάζι και 3’20’’ πριν από το τέλος της περιόδου έφτασε και στο +30 (65-35) χάρη σε τρίποντο του Σιμάκη, αυξάνοντας συνεχώς την υπέρ της διαφορά και εκμεταλλευόμενη την αδυναμία του αντιπάλου να βρει τον δρόμο προς το καλάθι της.

Από την άλλη τα ποσοστά των Τιτάνων παρέμεναν αρκετά χαμηλά (7/32 δίποντα και 8/25 τρίποντα) με τη Νίκη να είναι εξαιρετική στα σουτ δύο πόντων (21/30) και τον επιθετικό πλουραλισμό να συνεχίζεται με τον Σιμάκη να προσθέτει άλλους επτά πόντους στο ενεργητικό του. Έτσι και ο προπονητής της Νίκης, Γιώργος Κοσμάτος, είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να δώσει ανάσες σε κάποιους από τους βασικούς.

Η διαφορά όμως δεν έπεφτε και παρέμενε σταθερά πάνω από τους 25 πόντους υπέρ της Νίκης Βόλου, ακόμη και όταν ο Γιώργος Κοσμάτος παρέταξε το πλέον νεανικό σχήμα εντός του παρκέ. Το δυσάρεστο καταγράφεται 2 λεπτά πριν από το τέλος, όταν ο Ξένος των Τιτάνων Παλαμά πάτησε πάνω σε πόδι παίκτη τη Νίκης, με αποτέλεσμα να γυρίσει το δικό του και να μεταφερθεί υποβασταζόμενος εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ στο υπόλοιπο του αγώνα δεν συντελέστηκε κάτι το εξωπραγματικό. Έτσι η Νίκη έφτασε σε μία δίκαια επικράτηση χάρη στο τελικό 85-61.

Τα δεκάλεπτα: 20-16, 44-29, 69-43 85-61

Νίκη Βόλου (Κοσμάτος): Βερτζάγιας 1, Καραγεώργος 9 (3), Σιμάκης 10 (2), Ακούνια-Ρόχας 10, Κουτίνας 16 (1), Παρασκευάς 10, Τσώλης 9 (1), Τάσσος 6, Σταυροθεόδωρος 7, Σαριμπαλίδης 5, Μαυροφώτης, Δελεντζές 2.

Τιτάνες Παλαμά (Γκουγκουτούδης): Γκογκίδης 10 (1), Φαλάγγας, Μπακαβέλος, Τσατάλας 13 (1), Σφακιανός 3 (1), Ξένος 14 (4), Τσούμας 11 (1), Φαλιάκης 3 (1), Μακρής 6 (2), Σκουφεζής 1

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.