Ανησυχούν τα σωματεία για το μέλλον

Το θεσσαλικό βόλεϊ μελετά τις επόμενες κινήσεις του

Η πρώτη τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΣΠΕΚΕΛ και των σωματείων που συμμετέχουν στα ανδρικά πρωταθλήματα και στα αναπτυξιακά εφήβων και νέων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, με τους συμμετέχοντες να εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον και για το τι θα ακολουθήσει εξαιτίας της πανδημίας και των μέτρων αντιμετώπισής της.

18 εκπρόσωποι σωματείων είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και να εκφράσουν τον προβληματισμό τους, αφού οι περισσότεροι σύλλογοι περιμένουν τις εξελίξεις από το μέτωπο της πανδημίας, μιας και τα σχολικά γυμναστήρια που χρησιμοποιούν κατά κόρον για τις ακαδημίες και τα τμήματα υποδομής παραμένουν κλειστά και είναι άγνωστο αν θα δοθούν την επόμενη περίοδο προς χρήση από τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές. Έτσι, τίθεται και πάλι το ζήτημα συνεννόησης του τριγώνου Υπουργείο Υγείας-Υπουργείο Παιδείας-Δήμοι, ώστε να ξεκαθαρίσει όσο πιο γρήγορα γίνεται το όλο θέμα, με βάση και τις απόψεις των ειδικών.

Ο προβληματισμός είναι ιδιαίτερα αυξημένος, αφού αν τα σωματεία δεν μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα σχολικά κλειστά γυμναστήρια δεν θα είναι σε θέση να έχουν έσοδα από τις ακαδημίες. Οπότε η συρρίκνωση ή ο μηδενισμός εσόδων θα σημάνει αυτομάτως μεγάλα προβλήματα επιβίωσης των σωματείων και αδυναμία συμμετοχής τους στα οικεία πρωταθλήματα… Οπότε και η ΕΣΠΕΚΕΛ θα κληθεί να έρθει σε νέες επαφές με τους αρμόδιους φορείς, στην προσπάθεια να βρεθούν ουσιαστικές λύσεις.

Οι αποφάσεις της Ένωσης

Πάντως, η τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης είχε και κάποιες ανακοινώσεις από πλευράς ΕΣΠΕΚΕΛ προς τα σωματεία, με την Ένωση να προσπαθεί να διευκολύνει τους συλλόγους σε κάποια θέματα.

Έτσι έγινε γνωστό ότι τα σωματεία θα πληρώσουν ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής ως παράβολο για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου, όσον αφορά τις ανδρικές ομάδες, ενώ τα αναπτυξιακά τμήματα θα συμμετέχουν δωρεάν στις αγωνιστικές δράσεις.

Παράλληλα γίνονται σχέδια ώστε τα πρωταθλήματα να είναι ουσιαστικά… fast track και να συρρικνωθούν χρονικά, κάτι πάνω στο οποίο τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι των συλλόγων για το πώς μπορεί να γίνει. Ωστόσο, όπως ανέφεραν οι εκπρόσωποι της ΕΣΠΕΚΕΛ, τα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποια ομάδα δηλώσει συμμετοχή και δεν κατέβει τελικά στο πρωτάθλημα θα ισχύουν κανονικά. Οπότε οι σύλλογοι μπορούν και πρέπει να το σκεφτούν καλά και μετά να αποφασίσουν για να δηλώσουν συμμετοχή…

Νέες τηλεδιασκέψεις την Τρίτη

Η ΕΣΠΕΚΕΛ παράλληλα συνεχίζει τις επαφές για να διαμορφωθεί το τοπίο τη νέα χρονιά. Έτσι, την ερχόμενη Τρίτη στις 18:00 το ΔΣ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους διαιτητές της Ένωσης, καθώς υπάρχουν κι εκεί θέματα προς συζήτηση.

Μία ώρα μετά και συγκεκριμένα στις 19:00, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των σωματείων γυναικών (νεανίδων-κορασίδων), με τα ακριβώς τα ίδια θέματα και τους ίδιους προβληματισμούς. Ωστόσο το γεγονός ότι ο αριθμός των σωματείων γυναικών είναι πολλαπλάσιος των ανδρικών, αυξάνει τις απαιτούμενες λύσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.