Άνοιξε νικηφόρα την αυλαία στο Πανθεσσαλικό ο Ολυμπιακός Βόλου (video)

Με το δεξί μπήκε ο Ολυμπιακός Βόλου στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, σημειώνοντας την πρώτη του νίκη και αλλάζοντας πρόσωπο μετά την αποτυχημένη εμφάνιση της πρώτης αγωνιστικής. Με δύο γρήγορα γκολ, που σημείωσε στο δεύτερο ημίχρονο κέρδισε τον νεοφώτιστο Διγενή Νεοχωρίου, ο οποίος κατάφερε να μειώσει το σκορ πετυχαίνοντας ένα γκολ. Παρόλη την νίκη και τους τρεις βαθμούς, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε αδυναμίες, κάνοντας ένα φλύαρο παιχνίδι κι ενώ δημιούργησε ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να σκοράρει εύκολα.

Νέα πρόσωπα στην αρχική ενδεκάδα

Μετά και την επίλυση του ζητήματος, που είχε προκύψει με το δελτίο του Φώτη Καραγκιολίδη, ο goalkeeper του Ολυμπιακού βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ ο Μιχάλης Ζιώγας εμπιστεύτηκε στο ξεκίνημα και τον Χρήστο Καράμπελα.

Ειδικότερα κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Καραγκιολίδης, στο δεξί άκρο της άμυνας ήταν ο Καραμπάς κι αριστερά ο Ανδρέας Κόκας με τους Νόνη και Κραγιόπουλο να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στο άξονα είδαμε τους Τόσκα και Βασίλιεβιτς, ενώ στις πτέρυγες τους Θέο και Σεχολάρι. Ο Καράμπελας βρισκόταν πίσω από τον προωθημένο Σέττο.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν δυναμικά στο πρώτο ημίχρονο, θέλοντας να αντιστρέψουν την κακή εμφάνιση με το Βελούχι. Είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού, όμως το παιχνίδι τους δεν είναι ουσία και οι φάσεις, που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να μετουσιωθούν σε γκολ.

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν στο 7ο μόλις λεπτό μετά από ατομική προσπάθεια του Σέττου, που σούταρε από την περιοχή με τον Σταμέλο να αποκρούει. Ένα λεπτό μετά ο Τόσκας εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυνομένου και κατέληξε κόρνερ.

Στο 23ο λεπτό ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Θέο, ο οποίος με ατομική ενέργεια σούταρε στην εστία του Διγενή, όμως το σουτ του ήταν κακό κι η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 29ο λεπτό, μετά από κόρνερ, ο Νόνης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Σταμέλος μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό μετά ο Ολυμπιακός Βόλου έχασε ακόμη μία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν η μπάλα πέρασε λίγο έξω από τη συμβολή των δοκαριών μετά το χτύπημα φάουλ του Θέου.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία όμως του πρώτου ημιχρόνου την έχασε ο Σεχολάρι στο 35ο λεπτό. Ο Ανδρέας Κόκας συνδυάστηκε εξαιρετικά με τον Θέο, με τον τελευταίο να βγάζει την μπαλιά στον Σέττο, που βρίσκονταν τετ α τετ με τον Σταμέλο. Ο Σέττος πλάσαρε με την μπάλα να πηγαίνει πολύ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, κάνοντας τους παρευρισκομένους να μην πιστεύουν πως χάθηκε μια τόσο κλασσική ευκαιρία.

Στο δεύτερο ημίχρονο

Ο Μιχάλης Ζιώγας άλλαξε την τακτική του στο δεύτερο ημίχρονο, βγάζοντας τον Νόνη και βάζοντας στο παιχνίδι τον Δήμο Κόκα, που αποδείχθηκε ο MVP της αναμέτρησης. Από την πρώτη στιγμή της επανάληψης, ο Ολυμπιακός Βόλου έδειξε πως θέλει να πάρει τη νίκη και η εικόνα του βελτιώθηκε άρδην.

Το 1-0 σημειώθηκε στο 65ο λεπτό, όταν ο Καραμπάς έδωσε τη σέντρα στον Δήμο Κόκα κι εκείνος με κεφαλιά άλωσε την εστία του Διγενή, ξεσηκώνοντας τις κερκίδες του Πανθεσσαλικού.

Το δεύτερο γκολ ήρθε πολύ γρήγορα και σ’ αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο είχε πάλι ο Δήμος Κόκας. Στο 68ο λεπτό Ο Δήμος Κόκας σέντραρε στον Σεχολάρι, ο οποίος με διπλή προσπάθεια έκανε το 2-0 για τους ερυθρόλευκους.

Από εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν πιο επιθετικός και προσπάθησε να κυνηγήσει ένα τρίτο γκολ, όμως ο Διγενής στο 87ο λεπτό μείωσε το σκορ με 2-1 με σουτ του Μπασιάκα.

Διαιτητής: Καρατέρπος Δημήτρης, ΕΠΣΘ Κοζάνης

Βοηθοί: Στεφανής Γεώργιος, Παπαλίτσας Γεώργιος ΕΠΣΘ Καρδίτσας

Κίτρινες κάρτες: Κραγιόπουλος, Δ. Κόκας, Τόσκας-Σαρακατσάνος, Μπασιάκας

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός Βόλου: Καραγκιολίδης, Α. Κόκας, Καραμπάς (90’ Λούγκος), Νόνης (46’ Δ. Κόκας), Κραγιόπουλος, Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (84’ Μέμος), Σεχολάρι, Θέος (78’ Σκανδάλης), Σέττος.

Διγενής Νεοχωρίου: Σταμέλος, Γκαγκαστάθης, Τζέλης (85′ Νικόλαρος), Γούτσιος, Σαρακατσάνος, Μακρής, Κατσαμάγκας (80′ Γιώτας), Σκόνδρας, Κολοβός, Νασιακόπουλος (68′ Μπασιάκας), Αμπαδιωτάκης (78′ Τσικρικάς)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.