Ανοίγει ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός;

Αναμονή για την εισήγηση των λοιμωξιολόγων

στη συνεδρίαση των λοιμωξιολώγων αύριο Παρασκευή, 7 Μαΐου, θα συζητηθεί και το άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι στις 10 Μαΐου θα ανοίξει ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός και αναμένεται επίσημη απόφαση.

«Οι Ακαδημίες και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στο σύνολο του θα ανοίξει όταν επιστρέψουν οι μαθητές στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα γυμνάσια» είχε τονίσει ο Λευτέρης Αυγενάκης. Κατά συνέπεια γίνεται γνωστό ότι τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές από τη στιγμή που γίνονται τα self τεστ. Την ίδια πρόταση για τον Αθλητισμό έκανε στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος, συμπεριλαμβάνοντας και τις ακαδημίες, κινήθηκε με επιστολή του και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ, Παναγιώτης Φασούλας. Κατά συνέπεια μετά τις σχετικές αποφάσεις αναμένεται  τα κολυμβητήρια, τα στάδια, τα γήπεδα και τα γυμναστήρια θα μπορούν να δεχθούν τους μικρούς αθλητές από τη στιγμή που γίνονται τα self τεστ.

Πάντως σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Λευτέρη Αυγενάκη και Γιώργου Μαυρωτά με λοιμωξιολόγους για το συγκεκριμένο θέμα.  Άγνωστο ωστόσο είναι τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε αναστολή, ειδικά μ’ αυτά που διεξάγονται σε κλειστούς χώρους, όπως είναι το μπάσκετ, ενώ η Ομοσπονδία Βόλεϊ έχει ανακοινώσει την ματαίωσή τους για φέτος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.