Ανώνυμη δωρεά 750 χιλιάδων ευρώ για νέο αθλητικό κέντρο στα Τρίκαλα!

DCIM100MEDIADJI_0061.JPG

Την ώρα που πόλεις, δήμοι και σύλλογοι αναζητούν εναγωνίως χώρους για αθλούμενους και γήπεδα για διεξαγωγή αγώνων, στα Τρίκαλα ιδιώτης αποφάσισε να κάνει δωρεά ύψους 750 χιλιάδων ευρώ  για τη δημιουργία νέου αθλητικού κέντρου, διατηρώντας μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών τηγ ανωνυμία του!

Πρόκειται για απόδημο Τρικαλινό, με τον Δήμο Τρικκαίων να συνεργάζεται μαζί του προκειμένου να μετατραπεί  σε πρόσθετο αθλητικό κέντρο, το οποίο θα κατασκευαστεί μπροστά από το υπάρχον, στη Σωτήρα. «Αυξάνεται, έτσι, ο χώρος άθλησης για όλους/ες τους/τις τρικαλινούς/ες, μετά και την κατασκευή του αθλητικού πάρκου στη Σωτήρα, τμήμα του οποίου δόθηκε στον ερασιτέχνη ΑΟ Τρίκαλα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ευχαρίστησε δημοσίως στο Δημοτικό Συμβούλιο (στη συνεδρίαση της 28ης Σεπτεμβρίου 2022) τον τρικαλινό απόδημο, που επιθυμεί αυστηρά να παραμείνει ανώνυμος, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Τόνισε τη σημασία της δωρεάς για τον αθλητισμό συνολικά των τρικαλινών, μνημονεύοντας και τους προηγούμενους δωρητές και δωρήτριες, που δώρισαν στην πόλη και τους πολίτες, περιουσιακά τους στοιχεία ή χρήματα για πραγματοποίηση έργων, σημαντικών για όλους και όλες.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, εξαίροντας ομοίως τη δωρεά, ομόφωνα ενέκριναν τη συγκεκριμένη προσφορά, ανοίγοντας τον δρόμο για την κατασκευή του έργου. Συγκεκριμένα, σε διάστημα ενός έτους, θα κατασκευαστούν μπροστά από το υπάρχον αθλητικό κέντρο, αυξάνοντας κατά πολύ τις επιλογές για αθλούμενους/ες:

  • Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με περίφραξη
  • Δύο γήπεδα μπάσκετ
  • Ένα γήπεδο βόλεϊ
  • Τέσσερα γήπεδα τένις με περίφραξη
  • Ένα κλειστό προπονητήριο

Επίσης  συμπεριλαμβάνονται συνοδά έργα:

  • Οργανωμένος χώρος ελεύθερης στάθμευσης οχημάτων
  • Η συντήρηση, καθ’ όσον υπάρχει το έργο, ολόκληρης της υπάρχουσας περιπατητικής διαδρομής, μήκους περίπου 1.000 μ.
  • Ο φωτισμός των γηπέδων.

Ο εργολάβος επιλέγεται από τον δωρητή, ενώ την επίβλεψη θα έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Τρικκαίων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.