Ανόρθωση και Αιολικός το 3Χ3 στην Α1 ΕΣΚΑΘ – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Ανόρθωση και Αιολικός έκαναν το τρία στα τρία στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ και μαζί με τη Νίκαια 2012, που κέρδισε πολύ δύσκολα τη μαχητική Α.Ε.Β. Διμηνίου, συνθέτουν την τριπλέτα της κορυφής. Δύο στα δύο για τον Ίωνα, που επιβλήθηκε στις λεπτομέρειες της Ανάληψης, ενώ εξίσου δύσκολα ήρθε και το δεύτερο ροζ φύλλο αγώνα για την Αγριά κόντρα στον Ελευθεριακό.

Η Ανόρθωση οδήγησε στην πρώτη του ήττα τον Γ.Σ. Βόλου στο ΕΑΚ, φτάνοντας στο τελικό 82-69. Η ομάδα του Μιχάλη Καπουρνιώτη κέρδισε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό σκορ, αφού στο ημίχρονο η διαφορά ήταν στους 20 και στο 30’ στους 19. Μπόγδανος με 27 και Ντίκας με 20 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών, ενώ 25 έβαλε ο Τσίρος από τον Γυμναστικό.

Ένα πολύ ωραίο βολιώτικο ντέρμπι έγινε στο Βάκης Παρασκευόπουλος με νικητή τον Ίωνα επί της Ανάληψης με 71-68. Ο Ιωνας βρέθηκε να χάνει με δώδεκα στο πρώτο δεκάλεπτο, μείωσε στους τέσσερις στο ημίχρονο και ήταν μπροστά με δύο στο τέλος της 3ης περιόδου. Η ομάδα του Λάμπρου Πρέκα συνέχισε να ανεβάσει συνεχώς την απόδοσή της και πέντε λεπτά πριν το τέλος πέρασε μπροστά με επτά πόντους (57-50), όμως η Ανάληψη με αντεπίθεση έφτασε στο 59-57. Στο τέλος έγινε μια πραγματική μάχη. Ο Χρηστομάνος έκανε το 66-64, για να ισοφαρίσει ο Ίλτσογλου με δύο βολές. 50 περίπου δευτερόλεπτα πριν το τέλος ο Παυλόπουλος με καλάθι εκτός ισορροπίας σημείωσε το 68-66. Ακολούθως ο Ίλτσογλου μείωσε με 1/2 βολές σε 68-67, ενώ στην απέναντι ρακέτα ο Παυλόπουλος ήταν πιο εύστοχος και με 2/2 βολές πήγε στο +3 τον Ίωνα  (70-67). Η Ανάληψη έχασε την επόμενη επίθεση και με 18 δευτερόλεπτα μα απομένουν ο Ίωνας πήρε τάιμ άουτ και έπαιξε την μπάλα από μπροστά. Ωστόσο, έγινε  λάθος επαναφορά, η Ανάληψη έκλεψε και ο Ίλτσογλου πήγε σε τρίποντο που δε βρήκε στόχο. Ο Χρηστομάνος με μια βολή κλείδωσε μια αγχωτική και δύσκολη νίκη για τους γηπεδούχους (71-67), με το σκορ να μειώνεται στο τέλος με μία στις δύο βολές του Χροναίου, που έχασε επίτηδες τη δεύτερη, μήπως κερδηθεί το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν έγινε και ακούστηκε η τελευταία κόρνα της γραμματείας. Μαντζουράνης από τον Ίωνα με 25 πόντους και Ίλτσογλου με 22 από την Ανάληψη πρώτευσαν στο σκοράρισμα.

Ο Αιολικός συνέχισε στον δρόμο των επιτυχών με το υπέρ του 91-77 επί του Γ.Σ. Νίκαιας παίρνοντας άριστα στην επίθεση. Στο πρώτο ημίχρονο μάλιστα ξεπέρασε τους 50 πόντους και προηγήθηκε με +16 (54-38), έχοντας συνεχώς διψήφιες διαφορές ως το φινάλε. Ο Καραγιώργος εντυπωσίασε με 31 πόντους.

Γκραν γκινιόλ ήταν το ματς της Αγριάς με τον Ελευθεριακό, που κρίθηκε στο τέλος υπέρ των γηπεδούχων με σκορ 69-66. Οι ηττημένοι διέθεταν τον πρώτος σκόρερ της συνάντησης, που ήταν ο Λουκίδης με 21 πόντους, οι 15 εκ των οποίων σημειώθηκαν με τρίποντα, ενώ για τους νικητές Καλογερόπουλος και Σταυροθεόδωρος πέτυχαν από 17 πόντους έκαστος.

Τα έδωσε όλα για την έκπληξη η Α.Ε.Β. Διμηνίου του Άγη Τζούμα, αλλά και για να αποφύγει την 3η ήττα από την αρχή του πρωταθλήματος, αλλά έχασε από τη Νίκαια 2012  με 69-66 εκτός έδρας, δείχνοντας πάντως με τη εμφάνισή της απέναντι σε μία ομάδα που έχει το απόλυτο, πως την αδικεί ο μέχρι στιγμής αρνητικός απολογισμός της. Σε όλο το δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με έξι και με τρίποντο του Χ. Νικολή οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στους τρεις. Ο Δραγατζίκης με 21 πόντους ήταν ο καλύτερος επιθετικά για τη βολιώτικη ομάδα.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 1ο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ:

Αιολικός -Γ.Σ. Νίκαιας 91-77

Νίκαια 2012-ΑΕΒ Διμηνίου  69-66

ΓΣ Αγριάς-Ελευθεριακός  60-57

Ανόρθωση-ΓΣ Βόλου 82-69

Ίωνας-Ανάληψη 71-68

Ρεπό: Κεραυνός Λάρισας

Η βαθμολογία

  1. Ανόρθωση 6
  2. Αιολικός 6
  3. Νίκαια 2012 6
  4. Γ.Σ. Βόλου 5
  5. Αγριά 5
  6. Ίωνας 4
  7. Α.Ε.Β. Διμηνίου 3
  8. Ανάληψη 3
  9. Γ.Σ. Νίκαιας 3
  10. Κεραυνός Λ. 2
  11. Ελευθεριακός 2

*Ρεπό έχουν κάνει Ελευθεριακός,  Ίωνας και Κεραυνός Λάρισας

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.