Ανταποδοτική η αποκατάσταση ζημιών από τη Νίκη στο Πανθεσσαλικό

Εκατοντάδες καθίσματα που ξηλώθηκαν και εκσφενδονίστηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών.

Η δήλωση του Βασίλη Βενέτη στο Blue Heart ότι η Νίκη Βόλου ανέλαβε να αποκαταστήσει κάποιες ζημιές στο Πανθεσαλικό προκάλεσε απορίες, καθώς το μυαλό πολλών πήγε στο ότι η Νίκη θα πληρώσει τα σπασμένα άλλων και συγκεκριμένα του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που έπαιξαν αντίπαλοι στον τελικό του Κυπέλλου.

Το Magnesiasports επικοινώνησε με τον β’ αντιπρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, ζητώντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις γι’ αυτό το θέμα και αυτό που μας τόνισε ο κυανόλευκος παράγοντας είναι ότι αντί να δώσει η Νίκη κάποιο μίσθωμα, θα αποκαταστήσει κάποιες βασικές ζημιές (π.χ. σπασμένα κιγκλιδώματα) στο στάδιο βάσει και της έκθεσης που έγινε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για το τι χρειάζεται να αδειοδοτηθεί το Πανθεσσαλικό.

Στην ουσία η Νίκη προκαταβάλλει τα μισθώματα που ορίστηκαν, δίνοντας χρήματα γι’ αυτές τις ζημιές, χωρίς να δώσει χρήματα στη συνέχεια για ενοίκιο. Η Νίκη επομένως δεν πετάει λεφτά και δεν κάνει καμία χάρη σε κανέναν κι ούτε γλιτώνει τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ από κάτι, καθώς οι δύο συμμετέχουσες στον τελικό του Κυπέλλου ομάδες δε θα αποφύγουν να δώσουν κάποια σοβαρά ποσά, αφού θα τα απαιτήσει η ΕΤΑΔ. Από την πλευρά της Νίκης σκοπός είναι μέχρι τις 31/8 να έχει τελειώσει το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου.

Σε ό,τι αφορά το πώς θα χρησιμοποιηθεί το στάδιο από Νίκη και Ολυμπιακό, θα συσταθεί μία τριμελής επιτροπή από εκπροσώπους των δύο ομάδων και τον υπεύθυνο του Πανθεσσαλικού κ. Τάσο Μιλάνο, για να καταρτιστεί το πρόγραμμα των προπονήσεων. Ασφαλώς το κριτήριο, για να βγει ένα πρόγραμμα, είναι η διατήρηση σε καλή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου τόσο του βοηθητικού όσο και του κεντρικού γηπέδου. Η αρχική συμφωνία είναι τρεις προπονήσεις για κάθε ομάδα στο βοηθητικό και μία στο κεντρικό γήπεδο. Επομένως το πιθανότερο είναι ότι οι δύο ομάδες θα χρειαστούν μία-δύο φορές να κάνουν προπονήσεις σε άλλον χώρο. Φυσικά, ο Δήμος Βόλου έχει υποχρέωση να παραχωρήσει γήπεδα στους μεγάλους συλλόγους της πόλης και να τους διευκολύνει.

Να σημειωθεί επίσης σχετικά με τη δήλωση που έκανε ο Βασίλης Βενέτης για το ότι η Νίκη δεν αποδέχεται ως ερασιτεχνικό σωματείο την οφειλή σε ποσοστό 10% στο Πανθεσσαλικό της ΠΑΕ Νίκη και ότι, παρόλ’ αυτά, συναίνεσε να μπει αυτός ο όρος στη σύμβαση, πως η Δ.Ε. ποδοσφαίρου δε θα αφήσει τα ζήτημα έτσι και θα κινηθεί νομικά, καθώς η Ερασιτεχνική Νίκη με την παλιά ΠΑΕ είναι διαφορετικά νομικά πρόσωπα και δεν υπάρχει κάποια διάδοχη κατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.