Ανταπόκριση από τη Ζαγορά στο τουρνουά μπάσκετ ενάντια στα ναρκωτικά

Οι Οργανώσεις Ζαγοράς του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργάνωσαν την Τετάρτη 24 Απριλίου, τουρνουά μπάσκετ 3on3, στο ανοικτό γήπεδο λάκα Κωλλέτη με σύνθημα «Βάζουμε καλάθι ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά».

Την εκδήλωση άνοιξε η Κυριακή Χρυσάφη, μέλος του Τ.Σ. Μαγνησίας της ΚΝΕ αναφέροντας: «Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι συνέχεια πολλών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα στα πλαίσια του Μαθητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ το οποίο φέτος θα γίνει στις 17 Μαΐου, στην παραλία του Βόλου. Μέσα από πολύμορφες δραστηριότητες και  με τη μαζική συμμετοχή νέων, στέλνουμε μήνυμα ότι με το κεφάλι ψηλά πρέπει να διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Δε συμβιβαζόμαστε με τη λογική ‘’Θολούρα στο μυαλό και τα κεφάλια κάτω’’. Δε συμβιβαζόμαστε με ζωή μισή, παλεύουμε για μια ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις.  Προβάλουμε τον αγώνα στο γήπεδο αλλά και τον αγώνα για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αχιλλέα Σίμο, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, που τόνισε μεταξύ άλλων: «Εκ μέρους του Κ.Σ. της ΚΝΕ, χαιρετίζουμε την παρέμβαση των οργανώσεων του ΚΚΕ και της Οργάνωσης εδώ στην όμορφη Ζαγορά του Πηλίου.  Είναι σημαντικό που εδώ οργανώνουμε συμβολικά αυτούς τους αγώνες μπάσκετ… Στέλνουμε μήνυμα για τα δικαιώματα της νέας γενιάς.  Για παράδειγμα στις δημοτικές κοινότητες Αργαλαστής και Σηπιάδος στο Νότιο Πήλιο όπου επιχειρήσαμε να πραγματοποιήσουμε τουρνουά ποδοσφαίρου 5X5, βρήκαμε ένα σοβαρό εμπόδιο! Η Οργάνωσή μας μετά από εξονυχιστική έρευνα δεν κατάφερε να βρει έναν οργανωμένο αθλητικό χώρο για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης. Δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά ρωτάμε: Είναι δυνατόν το 2019 οι νέοι άνθρωποι μιας περιοχής να μην έχουν ένα χώρο μα αθληθούν; Αντίστοιχο πρόβλημα με γήπεδο ποδοσφαίρου μάθαμε ότι υπάρχει και εδώ».

Οι ομάδες που πήραν μέρος στο τουρνουά ήταν οι «Dream Team», «Three Βad Boys», «Αντάρτες Ζαγοράς», «Τα Κουρασμένα Παλικάρια».

Στο τέλος του τουρνουά οι ομάδες παρέλαβαν ένα αναμνηστικό και μια ειδική έκδοση του Σ.Π. Θεσσαλίας της ΚΝΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.