Αντιδράσεις για το γκράφιτι του Mαραντόνα-Γονείς ζήτησαν να σβηστεί

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Ηλίας Στύλος, που φιλοτέχνησε το γκράφιτι του Μαραντόνα στην Θεσσαλονίκη, τόνισε πως υπήρχαν θετικές αντιδράσεις αλλά και κάποιες αρνητικές.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το πώς εισπράττει την επιτυχία αυτή: «Στο τέλος της Κομνηνών είναι το γκράφιτι, στον πίσω τοίχο του σχολείου. Είχα τραβήξει βίντεο. Αυτή τη στιγμή είναι μπροστά στο γκράφιτι. Κόσμος σκαρφαλώνει βγαίνει φωτογραφίες και μου λέει μπράβο. Δεν το περίμενα. Ήθελα να τιμήσω τον καλύτερο παίκτη που είδαμε παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο».

Για το τι ήταν αυτό που τον ενέπνευσε: «Πριν φτάσω στη διαδικασία, πρέπει να πω ότι χρειαζόμουν άδεια την οποία την πήρα και μπόρεσα κι έκανα από την πλευρά που είναι το δημοτικό σχολείο ένα graffiti για την Αργοναυτική εκστρατεία του Ιάσωνα. Από την άλλη πλευρά ήθελα να κάνω εγώ κάτι σαν καλλιτέχνης. Τον είχα… σταμπάρει καιρό αυτό τον τοίχο καιρό, τον λιγουρευόμουν. Συνέπεσε με το τραγικό γεγονός, για όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα, τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ήθελα και πιο πριν να τον ζωγραφίσω».

Για τα άκρως διθυραμβικά σχόλια, αλλά και κάποιες αντιδράσεις από τη διευθύντρια του σχολείου: «Δεν είναι ακριβώς έτσι, ότι δεν είχα άδεια δηλαδή. Με πήρε το πρωί η διευθύντρια να μου κόψει τη χαρά. Με ρώτησε: «Πως είναι δυνατόν να είναι γκράφιτι ένας άνθρωπος ναρκομανής;». Δεν είναι έτσι της είπα. Έδωσε τρομερή χαρά στον κόσμο. Δεν μας ενδιαφέρει τι έχει κάνει στην προσωπική του ζωή.

Με ρώτησαν τι θα ζωγραφίσω στον άλλο τοίχο. Τους είπα θα ζωγραφίσω κάτι σε Θεό. Νόμιζαν ότι θα είναι κάποιος Θεός του Ολύμπου και έκανα τον Θεό του ποδοσφαίρου. Και τα δύο μου έργα τα έκανα αφιλοκερδώς. Και της Αργοναυτικής εκστρατείας και του Μαραντόνα».

sportime.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.