Αντίστροφη μέτρηση για το «Ράλλυ Αλμυρός»

Αντιστρόφως μετρούν οι διοργανωτές του Ομίλου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας για το “Ράλλυ Αλμυρός 2016” το οποίο θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αλμυρού το προσεχές Σαββατοκύριακο, 9 και 10 Ιουλίου.

Το 1ο Ράλλυ Αλμυρού προσμετρά στο Περιφερειακό Κύπελλο Ασφάλτινων Ράλλυ Κεντρικής Ελλάδος ως ο 3ος γύρος του θεσμού και περιλαμβάνει δύο Ειδικές Διαδρομές (Άγιοι Θεόδωροι, Νηές) με την πρώτη να πραγματοποιείται 3 φορές και την δεύτερη δύο φορές. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με τη διεξαγωγή της εναρκτήριας Ειδικής Διαδρομής (Άγιοι Θεόδωροι) και την πανηγυρική εκκίνηση, το απόγευμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου, με τη δράση να κορυφώνεται την Κυριακή 10 Ιουλίου, η οποία περιλαμβάνει επιπλέον 2 επιπλέον περάσματα από τη διαδρομή “Άγιοι Θεόδωροι” και 2 περάσματα από τη διαδρομή “Νηές”. Το συνολικό μήκος του αγώνα είναι 170,85 χιλιόμετρα, μεταξύ των οποίων τα 50,11 είναι αυτά των ειδικών διαδρομών.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα ξεκινήσει στην κεντρική πλατεία του Αλμυρού με τον τεχνικό έλεγχο το Σάββατο στις 10:00 και θα διαρκέσει τέσσερις ώρες. Στο ίδιο σημείο θα γίνει και ο τερματισμός του αγώνα την Κυριακή. Το σημείο τέλεσης του τεχνικού ελέγχου και του τερματισμού είναι στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου μεταξύ των οδών Μυρμιδόνος και Αργυροπούλου. Η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα θα διεξαχθεί στην παραλιακή οδό της Αμαλιάπολης, το Σάββατο στις 20:00 και θα διαρκέσει δύο ώρες. Το service park του αγώνα θα είναι στην Σούρπη, στον περιφερειακό δρόμο Σούρπης, στο ύψος του Γυμνασίου μέχρι την Π.Ε.Ο.

Η ειδική διαδρομή “Άγιοι Θεόδωροι” θα διεξαχθεί μία φορά το Σάββατο από τις 18:00 έως τις 21:00 και δύο φορές την Κυριακή από τις 09:00 έως τις 14:00. Ο δρόμος που θα χρησιμοποιηθεί θα έχει αφετηρία 2950 από τον κόμβο Αγίων Θεοδώρων και εκτείνεται στην επαρχιακή οδό Λαμίας-Βόλου για 13 χιλιόμετρα.
Η ειδική “Νηές” θα διεξαχθεί δύο φορές την Κυριακή από τις 09:20 έως τις 14:20. Ο δρόμος που θα χρησιμοποιηθεί θα έχει αφετηρία στο 2.33 χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σούρπης-Όρμου Νηών, στη σύνδεση με το νέο δημοτικό δρόμο προς παραλία Νηών, όπου και εκτείνεται για 3,92 χιλιόμετρα και συνδέεται και πάλι με την επαρχιακή οδό Σούρπης-Όρμου Νηών, στο χιλιόμετρο 4,50 για να επιστρέψει στο 2,33 όπου και τερματίζει η ειδική διαδρομή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.