«Ανυπομονούμε για την αναμέτρηση με την Ουαλία στον Βόλο»

Στο Πανθεσσαλικό για το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ η Εθνική Γυναικών

Η αυλαία κλείνει σιγά σιγά για την Εθνική Γυναικών όσον αφορά την προσπάθειά της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με το παιχνίδι με την Ουαλία να πραγματοποιείται στον Βόλο και στο Πανθεσσαλικό Στάδιο την ερχόμενη Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, με ώρα έναρξης τις 20:00.

Η αναμέτρηση με την Ουαλία θα είναι η 9η για την Ελλάδα στο πλαίσιο του 9ου ομίλου αλλά και σ’ αυτό της 10ης αγωνιστικής, αλλά και η τελευταία εντός έδρας για το «γαλανόλευκο» σύνολο, που μετρά τέσσερις νίκες, τρεις ήττες και μία ισοπαλία, έχοντας σημειώσει 11 τέρματα αλλά και δεχθεί 22.

Το πρόγραμμα για τις 2 Σεπτεμβρίου έχει ως εξής: Εσθονία-Γαλλία, Ελλάδα-Ουαλία, Σλοβενία-Καζακστάν.

Η βαθμολογία: Γαλλία 24, Ουαλία 16, Σλοβενία 14, Ελλάδα 13, Εσθονία 3, Καζακστάν 0.

Μετά τον Βόλο η Ελλάδα θα βρεθεί στην έδρα της πανίσχυρης και πρωτοπόρου στη βαθμολογία Γαλλίας, κλείνοντας έτσι τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Από την πλευρά του, ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Γυναικών Γιώργος Κυριαζής μίλησε στο epo.gr ενόψει των δύο τελευταίων αναμετρήσεων της Εθνικής Ομάδας με Ουαλία και Γαλλία για την 9η και 10η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

«Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ δύσκολους αγώνες για να κλείσουμε την φάση των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ξεκινάμε με έναν αγώνα στον οποίο το αποτέλεσμα της νίκης είναι μονόδρομος εάν θέλουμε να παραμείνουμε ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση» σημειώνει χαρακτηριστικά και αναφέρεται στη συνέχεια στην αναμέτρηση με την Ουαλία επισημαίνοντας ότι: «Η Ουαλία που βρίσκεται αυτή την στιγμή στην δεύτερη θέση του ομίλου μας, είναι μια ομάδα ποιοτική και έμπειρη που γνωρίζει πολύ καλά πως να παίρνει τα αποτελέσματα που χρειάζεται στα εκτός έδρας παιχνίδια. Θα χρειαστεί να εμφανιστούμε με τον μέγιστο βαθμό πειθαρχίας και αυτοσυγκέντρωσης για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Ο Γιώργος Κυριαζής ολοκληρώνει λέγοντας ότι: «Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας μας και ανυπομονώ και εγώ όπως και οι παίχτριες μας για αυτή την αναμέτρηση. Τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Γαλλία θα τον δούμε σε δεύτερο χρόνο, αφού πρώτα θα έχουμε τελειώσει τις υποχρεώσεις μας με την Ουαλία».

Την αποστολή της Εθνικής απαρτίζουν οι εξής:

Τερματοφύλακες: Ζωή Νάση (ΑΟ Τρίκαλα), Δήμητρα Γιαννακούλη (Αβαντίδες Χαλκίδας), Ανθή Παπακωνσταντίνου (Άρης Λεμεσού).

Αμυντικοί: Μαρία Καπνίση (Οδυσσέας Μοσχάτου), Μαρία Παλαμά (ΜΤΚ Βουδαπέστης), Ειρήνη Νεφρού (Τερνάνα), Μαρία Πατερνά (Αφτουρέλντινγκ), Μαρία Μήτκου (ΠΑΟΚ), Δανάη-Ελένη Σιδηρά (Εργοτυέλης), Χριστιάννα-Τζέιντ Κιάμου (Τσιταντέλα), Βασιλική Γιαννακά (ΠΑΟΚ).

Μέσοι: Ελένη Κακαμπούκη (Λάτσιο), Νικολέτα Πίτσιου (Μέντικ Κόνιν), Αθανασία Μωραΐτου (ΣΒ Μέππεν), Τατιάνα Γεωργίου (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Μαριάννα Γούλα (ΑΕΛ), Ελένη Μάρκου (Ζυρίχη), Φανή Δοϊρανλή (ΠΑΟΚ).

Επιθετικοί: Δέσποινα Χατζηνικολάου (Λάτσιο), Ιφιγένεια Γεωργαντζή (ΑΕΛ), Βεατρίκη Σαρρή (Μπράιτον & Χολβ Άλμπιον), Αναστασία Σπυριδωνίου (Τερνάνα), Γρηγορία Πούλιου (Μέντικ Κόνιν), Σοφία Κόγγουλη (Τσιταντέλα).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.