Απ. Έξαρχος: Μακάρι να προβιβαστεί ομάδα της πόλης μας

Συνέντευξη παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του τμήματος καλαθοσφαίρισης του Ολυμπιακού, Αποστόλης Έξαρχος.
Αρχικά, ο κ. Έξαρχος τοποθετήθηκε ως εξής:
“Ο Ολυμπιακός Βόλου, δυστυχώς ή ευτυχώς, είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί σε όλα τα τμήματα. Όσον αφορά τις δύο ομάδες μας, αντρικό και γυναικείο, κατά την περσινή σεζόν είχαν παράλληλο βίο, ξεκίνησαν με φιλοδοξίες, πάλεψαν μέχρι την τελευταία στιγμή και “’εχασαν το τρένο” την τελευταία αγωνιστική. Σίγουρα, η χρονιά δεν είναι αποτυχημένη, αλλά ευελπιστούμε φέτος να πάμε καλύτερα, με την υποστήριξη του κόσμου και των χορηγών μας. Να πούμε, επίσης, πως είναι χαρά μου να συνεργάζομαι, εγώ προσωπικά, με ανθρώπους στη Διοικούσα Επιτροπή, όπως ο Αλέκος Μεταφτσής, ο οποίος αποτελεί μεγάλο μέγεθος για το ελληνικό μπάσκετ. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε τα εχέγγυα στις δύο ομάδες αυτές, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα”.
Για το γυναικείο μπάσκετ:
“Έχουμε μια λογική, με βάση την οποία προσπαθούμε όλες τις χρονιές να διατηρούμε τον βασικό κορμό της ομάδας και να μην αποχωρούν παίκτριες, κάτι το οποίο μαρτυρά το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει στο τμήμα. Όσον αφορά τη Ζέρβα και την ενδεχόμενη αποχώρησή της, να πω πως έχει αγαπήσει πολύ τον Ολυμπιακό Βόλου, έχει προσφέρει πολλά στο σύλλογο για περίπου μια δεκαετία και πραγματικά δεν μπορώ να διανοηθώ πως δε θα είναι δίπλα μας φέτος. Όσον αφορά τις προσθήκες, κάναμε φέτος δύο, συν τρεις που θα πλαισιώσουν και τις μικρότερες ομάδες. Γίνεται μια αναδιάταξη, η ομάδα αλλάζει κάπως ταυτότητα”.
Για το ανδρικό μπάσκετ, το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και τα φαβορί που ο ίδιος θέτει:
“Θα είναι ένα αμιγώς βολιώτικο πρωτάθλημα η φετινή Α1 ΕΣΚΑΘ. Όλα τα παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες της πόλης μας κρύβουν ιδιαιτερότητες, μην ξεχνάμε πως πέρσι Νίκη και Ολυμπιακός, που θεωρητικά ήταν οι καλύτερες ομάδες του ομίλου μας, ηττήθηκαν αμφότερες από την Ανάληψη. Υπάρχουν παίκτες στις άλλες ομάδες που θέλουν να αποδείξουν ότι είναι εδώ, παίζουν για τον εγωισμό τους, υπάρχουν πολλές παράμετροι. Χάσαμε παιχνίδια, επίσης, την περσινή χρονιά, που πραγματικά ακόμα αδυνατούμε να το πιστέψουμε, όπως την αναμέτρηση με τον Γ.Σ. Βόλου στο ΕΑΚ. Τέλος πάντων, κοιτάμε μπροστά.
Όσον αφορά τα φαβορί, κρίνω πως από τον δικό μας όμιλο, θα παλέψουν τρεις ομάδες για δύο θέσεις και φυσικά μιλάω για Ολυμπιακό, Νίκη και Γ.Σ. Βόλου. Στον άλλον όμιλο, επειδή γενικώς πληροφορούμαι, δε νομίζω πως θα υπάρξει κάποιο δυνατό όνομα, κάποιο φαβορί. Μακάρι την άνοδο στη Γ’ Εθνική να την κερδίσει ομάδα της πόλης μας, ευχόμαστε βέβαια να είναι ο Ολυμπιακός, αλλά θεωρώ πως η πόλη μας, γενικώς, έχει ανάγκη αυτήν την άνοδο”.
Για τον αγιασμό και τις επόμενες εκδηλώσεις που έρχονται:
“Έγινε χθες ο αγιασμός στις εγκαταστάσεις μας, στην Άλλη Μεριά. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στη Μαγνησία με τέτοιες εγκαταστάσεις. Είναι εκπληκτικές, τελειώνει η προετοιμασία και πάντα θέλουμε να μείνουμε παραπάνω. Να πούμε, επίσης, πως τη Δευτέρα στο κέντρο La Nave, θα γίνει η τελετή βράβευσης των χορηγών μας, γιατί χωρίς αυτούς και τον κόσμο μας δε μπορούμε να πάμε πουθενά. Ίσως γίνει και η παρουσίαση της φανέλας μας. Δημοσιογράφοι και κόσμος φυσικά είναι καλεσμένοι”.
Τέλος, για τις Ακαδημίες του συλλόγου:
“Κάνουμε πολύ σημαντική και σκληρή δουλειά στο κομμάτι των Ακαδημιών. Στόχος μας είναι οι ομάδες μας να απαρτίζονται καθαρά από παιδιά της πόλης μας, “ψημένα” στον Ολυμπιακό που θα “ματώνουν” για τη φανέλα μας. Έχουν αλλάξει οι εποχές, δυστυχώς ή ευτυχώς και θα πρέπει να εναρμονιζόμαστε. Υπάρχουν άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά γι’ αυτήν την προσπάθεια. Το σημαντικότερο είναι πως είμαστε μια οικογένεια. Μαζευόμαστε, αναλύουμε τα πάντα όλοι μαζί, οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το καλό του συλλόγου, επειδή είμαστε Ολυμπιακοί. Ζητάμε τη βοήθεια του κόσμου, ώστε εμείς να έχουμε την ομάδα ψηλά και να έρθουν δίπλα μας κι άλλοι άνθρωποι, οι οποίοι θα πλαισιώσουν την προσπάθειά μας”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.