Απαλλαγή χρεώσεων αθλητικών εγκαταστάσεων μετά από αίτημα της Νίκης Βόλου

Αναμονή για μείωση των μισθωμάτων

Αίτημα για μείωση του μισθώματος κατά 50% όσον αφορά τη χρήση του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας, αλλά και απαλλαγή χρέωσης για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο ζήτησε με αίτημά της προς τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Βόλου, η Ερασιτεχνική Νίκη Βόλου, το οποίο συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ στις 30 Σεπτεμβρίου.

Το αίτημα εγκρίθηκε όσον αφορά την απαλαγή χρέωσης για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, ωστόσο το θέμα της μείωσης του μισθώματος θα συζητηθεί σε νεότερη συνεδρίαση του ΔΣ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αθλητισμού προς τον ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ:

«Ο Γ.Σ.Β «Η ΝΙΚΗ» σύμφωνα με σχετική επιστολή (121/22-09-2020) αιτείται:

α) απαλλαγής χρέωσης χρήσης του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020 σχετικά με την οικονομική δυσπραγία και ταμειακών δυσχερειών λόγω του COVID – 19 και

β) μείωσης χρέωσης στο 50 %, για τη νέα περίοδο 2020 – 2021 για τους ίδιους λόγους, καθώς υπάρχει μείωση όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα των αθλητών που ασκούνται στο χώρο.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνουμε την απαλλαγή του μίσθιου για τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο 2020 με τροποποίηση του σχετικού συμφωνητικού. Το ίδιο προτείνεται και για τους αθλητικούς συλλόγους που έχουν κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ευθύνης ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

Σχετικά με το δεύτερο αίτημα, προτείνεται να ισχύσει η παρούσα κανονιστική σχετικά με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων».

Από πλευράς ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να εγκριθεί το αίτημα της Νίκης Βόλου για την απαλλαγή χρέωσης χρήσης του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2020, και με βάση και την εισήγηση της Διεύθυνσης Αθλητισμού να ισχύσει το ίδιο και για τους αθλητικούς συλλόγους που έχουν κάνει χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων ευθύνης ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ.

«Όσο αφορά το 2ο αίτημα μείωσης χρέωσης στο 50 %, για τη νέα περίοδο 2020 – 2021 για τους ίδιους λόγους, καθώς υπάρχει μείωση όσον αφορά τα αριθμητικά δεδομένα των αθλητών που ασκούνται στο χώρο, θα επανεξεταστεί σε επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, προς το παρόν ισχύει η κανονιστική σχετικά με τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.