Απάντησε στον Κ. Περκουλίδη και τη Νίκη ο Β. Καρυοφυλλίδης

Στις 14 Μαΐου η Ερασιτεχνική Νίκη είχε εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία διευκρίνιζε ότι δε στηρίζει μία αφερέγγυα πρόταση για ποδηλατική δράση. Στην ανακοίνωση εμπλεκόταν το όνομα του κ. Καρυοφυλλίδη Βασίλειου, για τον οποίον λεγόταν ότι δεν έχει την εξουσιοδότηση από κανένα Ποντιακό ή  Παμποντιακό σωματείο ή σύλλογο Ποντίων για συγκεκριμένη δράση που αναφέρεται σε μεταφορά φλόγας των Ποντίων από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Επίσης παρετίθετο και η επιστολή προς τον σύλλογο του κ. Περκουλίδη, που είναι πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας και μέλος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο οποίος επιβεβαίωνε τα παραπάνω.

Ο κ. Καρυοφυλλίδης απάντησε στον κ. Περκουλίδη, αλλά και στη Νίκη Βόλου, τονίζοντας τα εξής:

“Κύριε Κωνσταντίνε Περκουλίδη μήπως τελικά είστε εσείς ο πιο αφερέγγυος άνθρωπος του νομού Μαγνησίας;

Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι από την 15η Μαΐου 2019 κυκλοφορούν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης του νομού Μαγνησίας διάφορες ανακρίβειες όσον αφορά το πρόσωπό μου, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ποντίων Νομού Μαγνησίας Κωνσταντίνο Περκουλίδη, σχετικά με την – εμπνευσμένη από μένα – ποδηλατική λαμπαδηδρομία «Πυρρίχιος δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου», την οποία συνδιοργάνωσαν μετά από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί» (σωματείο στο οποίο διδάσκω εδώ και τρία χρόνια ποντιακούς χορούς), πέντε συνολικά πολιτιστικά σωματεία (Ένωση Ποντίων

Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Σύλλογος Ποντίων Νομού Εύβοιας «Οι Κομνηνοί», Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες», Ένωση Ποντίων Πιερίας και Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς), ο οποίος με χαρακτηρίζει μη εξουσιοδοτημένο^) «από την Ομοσπονδία μας» (εννοώντας την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος), ότι ενεργώ μεμονωμένα(!) και ότι η δράση αυτή δεν εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων (!). Χαρακτηρίζει δε τη δράση ως «εξωθεσμική που είναι μάλιστα πρόχειρη και πλήρως αφερέγγυα».

Τα ανωτέρω κοινοποιήθηκαν από τον κ. Περκουλίδη στο Γυμναστικό Σύλλογο «Η Νίκη» Βόλου, με σκοπό να μην συμμετάσχουν οι αθλητές στην εν λόγω διοργάνωση. Αντιλαμβάνομαι και από την προσέγγιση του σωματείου – μέσω του κειμένου της – ότι υπήρχε περαιτέρω επικοινωνία, διότι με χαρακτηρίζουν «φοιτητή-σπουδαστή»(!) καθώς και ότι δεν έχω της εξουσιοδότηση της Ομοσπονδίας(!) ακόμη και των ποντιακών σωματείων(!).

Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ότι ο κ. Περκουλίδης ενώ στην αρχή ήταν θετικός για τη συμμετοχή του σωματείου του στη διοργάνωση, στις 3 Μαΐου δέχθηκα μήνυμα στο κινητό το οποίο έγραφε ότι δεν θα συμμετάσχει, και στις 15 Μαίου βγήκαν αυτές οι απαράδεκτες και ανακριβείς δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ.

Θέλω να τονίσω ότι ο ρόλος μου στη συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν αυτός του συντονιστή, τον οποίον έβγαλα εις πέρας με απόλυτη επιτυχία. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς το μέγεθος της δράσης, ενδεικτικά να σας αναφέρω κάποιους αριθμούς: διήρκησε 6 μέρες, τη Φλόγα συνόδευσαν και μετέφεραν πάνω από 40 ποδηλάτες και ποδηλάτισσες οι οποίοι διένυσαν περίπου 600 χιλιόμετρα περνώντας από 9 νομούς της χώρας.

Τους ποδηλάτες συνόδευαν καθόλη τη διάρκεια της διαδρομής όχημα της Τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας, όχημα του τμήματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού καθώς και όχημα των διοργανωτών για την ασφάλειά τους. Η υποδοχή της «Φλόγας» που μετέφεραν και συνόδευαν ποδηλάτες – μεταξύ άλλων το τμήμα ποδηλασίας της ΑΕΚ και του σώματος Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – ήταν συγκινητική καθώς μεταξύ άλλων την υποδέχθηκαν σε διάφορα σημεία εκπρόσωποι δήμων, της Εκκλησίας, σχολεία και διάφοροι άλλοι φορείς – ανάμεσά τους οι ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς -, καθώς και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας και τα όσα αναφέρω πιο πάνω, παραπέμπω την κοινή γνώμη στη σελίδα στο Facebook «Πυρρίχιος δρόμος: Πειραιάς – Θεσσαλονίκη. Ποδηλατώντας με τη Φλόγα του Πόντου» (πατήστε εδώ) να δει αν ήταν τελικά «εξωθεσμική, πρόχειρη κι αφερέγγυα» η διοργάνωση και «αφελείς» οι ενέργειές μου.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών Βόλου «Οι Αργοναύτες» Ανδρέα Μάττο καθώς και το διοικητικό συμβούλιο και τα μέλη του για τη συμμετοχή τους στην εν λόγω διοργάνωση, διότι αν και ήταν μεγάλη και δύσκολη ήρθαν στο ύψος των περιστάσεων τιμώντας μαζί με όλους μας την επέτειο των 100 ετών από τη γενοκτονία των προγόνων μας.

Σας επισυνάπτω τόσο το αρχικό δελτίο Τύπου (δείτε εδώ) όσο και το τελικό της διοργάνωσης (δείτε εδώ).

Παρακαλώ πολύ για την κοινοποίηση του συγκεκριμένου κειμένου, τη δημόσια συγνώμη του φορέα σας (σ.σ. Νίκης Βόλου) στο πρόσωπό μου, προς αποκατάσταση της τιμής και της υπόληψής μου, διότι μου αποδώσατε χαρακτηρισμούς δίχως να με γνωρίζετε.

Για τον κ. Κωνσταντίνο Περκουλίδη ήδη κινώ νόμιμες διαδικασίες κι επιφυλάσσομαι για διάφορους άλλους εμπλεκόμενους στη σπίλωση του ονόματός μου”.

Με εκτίμηση,

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.