Απάντησε στον Μιχάλη Τσιντσίνη η ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΣΚΑΘ μετά την ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο facebook του προπονητή του Κενταύρου Ζαγοράς, Μιχάλης Τσιντσίνη, εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση, που υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Νίκο Χλωρό και από τα μέλη Γιούλα Μόρφη και Γιώργο Βάρνα.

Ο Μιχάλης Τσιντσίνης είχε γράψει μετά την ήττα της ομάδας του από τους Αετούς Λάρισας εκτός έδρας με 78-77: «Για μια ακόμη φορά αντιμετωπίσαμε εχθρική διαιτησία στη Λάρισα. Το ακόμη χειρότερο είναι όμως πως για άλλη μια φορά έγινε λάθος από τη γραμματεία εις βάρος μας. Την επόμενη φορά που κάποιος θα παίξει με τον ιδρώτα των παικτών μου, την επόμενη φορά που κάποιος μου πει ότι δεν κατάλαβα κάτι καλά ή ότι κάνω λάθος σε εξόφθαλμες καταστάσεις, θα φάει χαστούκια κι ας μην ξανακοουτσάρω ποτέ.
Όσο για ΕΣΚΑΘ και συνδέσμους διαιτητών και κριτών ή βρείτε άτομα που ξέρουν τουλάχιστον τα βασικά ή κλείστε το μπ…λο σας.
Φτάνει πια…»

Η απάντηση της ΕΣΚΑΘ έχει ως εξής:

«Με μεγάλο προβληματισμό και λύπη, αναγνώσαμε την προσωπική απειλητική ανάρτηση στο διαδίκτυο (fb), του προπονητή της ομάδας μπάσκετ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ κ. Τσιντσίνη Μιχάλη και έχουμε να απαντήσουμε τα εξής:

Πέραν των απειλών και των βαρύτατων χαρακτηρισμών της εν λόγω ανάρτησης, δεν κατανοήσαμε ποια ακριβώς αδικία έγινε. Αναφέρονται ως αδικίε η εχθρική αντιμετώπιση των διαιτητών και λάθη της Γραμματείας. Θυμίζουμε ότι ο αγώνας έγινε στην Λάρισα την 3η Φεβρουαρίου 2019 μεταξύ των ομάδων ΑΕΤΟΙ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΣ, για το τοπικό πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και έληξε με σκορ 78-77.

Αντιλαμβανόμαστε την πικρία και την λογική αντίδραση, μετά από αυτό το αποτέλεσμα και ότι οι ομάδες προφανώς ήταν ισοδύναμες. Όμως από πλευράς του προπονητή στο τέλος του αγώνα δεν εκφράστηκε η επιθυμία ένστασης, ούτε ακολούθησε αναφορά του ιδίου ή της ομάδας του προς την ΕΣΚΑΘ για τις ανωτέρω ισχυριζόμενες αδικίες.

Η προσωπική ανάρτηση του κ. προπονητή αποτελείται από 14 σειρές κειμένου και οι 10 είναι απειλές και βαρύτατοι χαρακτηρισμοί. Πού λοιπόν εκφράζονται ή αναφέρονται λάθη και παραλείψεις διαιτητών και κριτών;;;;

Η ΚΕΔ/ΕΣΚΑΘ στηλιτεύει και καταγγέλλει αυτήν τη δημόσια ανάρτηση, η οποία προσβάλλει όλη την οικογένεια της Καλαθοσφαίρισης και του Αθλητισμού γενικότερα , απαιτώντας αναγνώριση του λάθους με δημόσια συγγνώμη και άμεση διαγραφή από το διαδίκτυο ως μη έννομη, καθότι εμπίπτει σε παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα (απειλές, διαπόμπευση κ.λ.π.).

Επιφυλασσόμαστε επίσης όλων των νομικών ζητημάτων που εγείρονται .

Τέλος σας ανακοινώνουμε ότι θα είμαστε συνομιλητές και συνεργάτες με όλους τους εμπλεκόμενους στα Πρωταθλήματα ΕΣΚΑΘ, βασιζόμενοι στο πνεύμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης για το καλό του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.