Απαράδεκτο πανό στο Φάληρο, απειλείται με τιμωρία η Εθνική ομάδα

Ένα πανό με αναφορά, στη σερβική γλώσσα, στη γενοκτονία περίπου 8.000 μουσουλμάνων, ανδρών και αγοριών, η οποία συντελέστηκε το 1995 στη Σρεμπρένιτσα από Σέρβους της Βοσνίας, σε ένα ιδιαζόντως ειδεχθές έγκλημα πολέμο, ανέβηκε από Ελληνες στο Καραϊσκάκη, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Εθνικής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Το σύνθημα που χρησιμοποίησαν ήταν το «Nož, žica, Srebrenica», γνωστή σερβική ατάκα που κυριολεκτικά σημαίνει: «Μαχαίρι, συρματόπλεγμα, Σρεμπρένιτσα».

Η αναφορά και η ρίψη σερβικών σημαιών στην κερκίδα των φιλοξενούμενων προκάλεσε τη μήνι των αντίπαλων οπαδών, εξ ου και η ρίψη φωτοβολίδων, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι πως η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απειλείται με βαριά τιμωρία.

Το περιστατικό υπέπεσε στην αντίληψη του παρατηρητή και αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, όπως άλλωστε και τα καπνογόνα των Βόσνιων.

Η τιμωρία πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αφού FIFA και UEFA έχουν μηδενική ανοχή σε φαινόμενα εθνικισμού και ρατσισμού.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον Γιόνας Έρικσον, κινδυνεύει με αποκλεισμό από μία έως τρεις αγωνιστικές επειδή χτύπησε με κεφαλιά (!) τον Χάιροβιτς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.