Aπέρριψε το αίτημα του Ολυμπιακού για αποβολή ΠΑΟΚ-Ξάνθης το ΔΣ της Super League

Απορρίφθηκε η καταγγελία του Ολυμπιακού για αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης με αφορμή την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια κατά της απόφασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, στο ΔΣ της Σούπερ Λιγκ.

Η υπόθεση τέθηκε σε ψηφοφορία στο διοικητικό συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ και η πρόταση των «ερυθρόλευκων» κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις τέσσερις ψήφους: τη δική τους και άλλων τριών ομάδων, του Πανιωνίου και της ΑΕΛ που συνυπέγραφαν την πρόταση καθώς επίσης και του Άρη.

Καθοριστική ήταν η στάση του Παναθηναϊκού που τάχθηκε υπέρ της απόρριψης της καταγγελίας μαζί με τον ΠΑΟΚ, την Ξάνθη, τον ΝΠΣ Βόλος και τον Παναιτωλικό. Τρεις ΠΑΕ, οι ΑΕΚ, Ατρόμητος και ΟΦΗ πρότειναν η υπόθεση να παραπεμφθεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Από εκεί και πέρα, σε ρυθμούς πλέι οφ και πλέι άουτ κινείται πλέον και επίσημα η Super League 1. Όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ. της διοργανώτριας, η κλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά και (όπως συνέβη και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος) οι ΑΕΚ και Παναθηναϊκός θα πάρουν κλειδάριθμο λόγω κοινής έδρας.

Εκείνο που προέκυψε επίσης είναι ότι ο πρόγραμμα των πλέι-οφ δεν θα διπλώνει και ότι τα παιχνίδια του β’ γύρου θα είναι με τυχαία σειρά (και όχι κατ’ αντιστοιχία με του πρώτου). Παράλληλα, για τα πλέι-άουτ αποφασίστηκε το κάθε κανάλι (ΕΡΤ και NOVA) να μεταδίδει από ένα ματς, ενώ έγινε επίσης ενημέρωση για το VAR, το οποίο θα κοστίσει στους αγώνες των πλέι οφ 950 ευρώ ανά αγώνα.

Πάντως, οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν ξένους ρέφερι -τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στο VAR- σε όλα τα ματς των πλέι οφ και του Κυπέλλου. Μάλιστα φέρονται να ζήτησαν στο Δ.Σ. της λίγκας να γίνει σχετικό αίτημα και στην ΚΕΔ, ώστε να είναι δεσμευτικό.
Πηγή: sdna.gr,sportfm.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.