Aπό Α2 σε… Elite League το πρώτο πρωτάθλημα της ΕΟΚ

Tο ελληνικό μπάσκετ κινείται σε ρυθμούς αναβάθμισης, με την ΕΟΚ να παρουσιάζει την ανανεωμένη Α2 Εθνική ως Elite League, τρεις μέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος (8/10).

Μέσα από την ονοματοδοσία αυτή και όχι μόνο, ο πρόεδρος Βαγγέλης Λιόλιος και ο γενικός γραμματέας Νίκος Νικολόπουλος μίλησαν για αρκετές σημαντικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη του πρωταθλήματος. Επίσης η τηλεοπτική κάλυψη του νέου πρωταθλήματος θα έχει τη σημασία του, με την ΕΟΚ να συνεργάζεται με σωρεία τοπικών τηλεοπτικών σταθμών, ώστε να προβάλλονται οι αγώνες της Elite League σε αυτούς. Το σημαντικό σε αυτό το κομμάτι, δε, είναι πως οι σταθμοί αυτοί στη συντριπτική τους πλειονότητα έχουν συχνότητα και στις συνδρομητικές πλατφόρμες, κάτι που σημαίνει πως οι αγώνες θα προβάλλονται ουσιαστικά σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στις περιφέρειες, που απασχολούν τα εν λόγω κανάλια, με την υπόσχεση επίσης να δίνεται από τον Βαγγέλη Λιόλιο για συνεργασία με την ΕΡΤ στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Από πλευράς Ομοσπονδίας, o Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε την Α2, που είναι το κατ’ εξοχήν πρώτο πρωτάθλημα της ομοσπονδίας. Βρήκαμε κάποιους τρόπους που θα βοηθήσουν, όπως η είσοδος των δύο ξένων και τα κίνητρα για την ανάπτυξη των αθλητών. Στόχος είναι η Α2 να γίνει εφάμιλλη της Α1».

Στο τέλος, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, αναφερόμενος στα έσοδα…  «Ένα πάγιο αίτημα που υποστηρίζουμε ως ομοσπονδία, όσον αφορά στη χρηματοδότηση των ομάδων από τη φορολόγηση του στοιχήματος, θα το δει το Υπουργείο για να υπάρχει σωστή αντιμετώπιση. Αναμένουμε και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα βοηθηθούν οι ομάδες. Θα ήθελα κάθε ομάδα να προγραμματίσει το μέλλον της με τα δεδομένα που αυτή τη στιγμή υπάρχουν» σημείωσε, ενώ για τη δημόσια τηλεόραση, η συνεργασία θα συνεχιστεί, αλλά η ΕΟΚ θέλει και σε επίπεδο της Elite League. «Χρηματοδοτεί με έξτρα ποσό τη Basket League. Θα έχω επικοινωνία με την ΕΡΤ και πιστεύω πως θα πρέπει να υπάρχει η ίδια αντιμετώπιση και η Elite League. Θα κουβεντιάσουμε πώς μπορεί να γίνει αυτό» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.