Από αύριο ο Βόλος φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Νέων Γυναικών

Μία από τις μεγαλύτερες σε διεθνές επίπεδο διοργανώσεις του υγρού στίβου πραγματοποιείται στην πόλη του Βόλου, από την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Βόλος φιλοξενεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Water Polo Νέων Γυναικών, με τη συμμετοχή των 16 σημαντικότερων εθνικών ομάδων ανά τον κόσμο. Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017 η πόλη θα υποδεχθεί τις αθλήτριες, τους προπονητές, συνοδούς των ομάδων, τους τεχνικούς της FINA και τα στελέχη της ΚΟΕ, σε μία εντυπωσιακή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου στις 7.30 το βράδυ. Η εκδήλωση ξεκινήσει με την παρέλαση των εθνικών ομάδων η οποία θα κινηθεί από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος και θα κατευθυνθεί στο χώρο του Ηρώου της παραλίας όπου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των επισήμων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα λήξει με εντυπωσιακά βεγγαλικά, μόλις ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος κηρύξει την έναρξη των αγώνων.
Της παρέλασης θα προηγείται η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου, η οποία και θα αποδώσει κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τον ύμνο της FINA και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει την προβολή video με παρουσίαση των φυσικών καλλονών, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του πολιτισμού του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να «συστηθεί» η Μαγνησία στους φιλοξενούμενους αθλητές και συντελεστές των αγώνων.
Θα ακολουθήσει μία μικρή «ξενάγηση» στο μύθο της Αργούς, ώστε να ολοκληρωθεί το καλλιτεχνικό μέρος με χοροθεατρικό δρώμενο το οποίο έχει δανειστεί στοιχεία του αργοναυτικού μύθου, για να παρουσιάσει στο κοινό ένα κομμάτι του τοπικού πολιτισμού και παράδοσης και παράλληλα τη σύγχρονη πολιτισμική ταυτότητα της πόλης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων αφορά το καλλιτεχνικό δυναμικό του Βόλου.
Περισσότεροι από 70 συντελεστές χορευτές και μουσικοί, συμπράττουν για να παρουσιάσουν στο κοινό από τις πέντε ηπείρους του πλανήτη μία εικοσάλεπτη παράσταση που αναδεικνύει τη διαχρονική πολιτιστική διάσταση της περιοχής μας. Η σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στον ηθοποιό – σκηνοθέτη Γρηγόρη Γαλάτη, η χορογραφία στους Rhiannon Morgan και Ανδρέα Ράμα, τα κοστούμια είναι της ενδυματολόγου Νικολέττας Καϊση, η μουσική επιμέλεια του Νίκου Μπαρμπάκη, οι φωτογραφίες του Λουκά Ζαχείλα και η κατασκευή κοστουμιών της Όλγας Οικονόμου. Χορεύουν οι επαγγελματίες χορευτές Rhiannon Morgan και Ανδρέα Ράμα, Μαζί τους οι: Άνθη Ασημένια (Σπουδάστρια της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Χάρη Μανταφούνη), Μακρή Ιωάννα (μαθήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού του Βόλου), Παππά Μαρίνα (Σπουδάστρια Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Νίκη Κονταξάκη & Νικολέτα Μπακάλη), Συργιάννη Αναστασία (μαθήτρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου), Καλοπίτα Αγγελική (μαθήτρια της Σχολής Χορού Μίτση Λαούδη), Κυρμά Μαρία (Χορεύτρια της Ομάδας Χορού «Απλά Βήματα» της Χρυσάνθης Καμπούρογλου), Παπασακελλαρίου Αναστασία (μαθήτρια της Σχολής Χορού Χριστίνας Θώμου). Από τα τμήματα της Δημοτικής Σχολής Χορού Βόλου, συμμετέχουν οι νεαρές μαθήτριες: Αδαμάκη Ιωάννα, Βασταρδή Τζωρτζίνα, Βελέντζα Μαρία, Βελέντζα Νίκη, Γεωργατζή Λυδία, Γκίκα Σοφία, Γουτζούλια Ελένη, Κεσεμίδη Φανή, Κορμπέτη Λήδα, Κουτρούμπα Μαρία, Κωνσταντινίδη Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Κατερίνα, Μητρομάρα Γεωργία, Μπακαλάκη Αθανασία, Μπέκου Επιστήμη, Παπαχρήστου Μυρτώ, Πατέρα Μελίνα, Σιαφάκα Άλκηστη, Τάσσιου Μαγδαληνή, Τσικουροπούλου Ιωάννα – Μαρία, Τσουκαλά Μαρία, Φεύγα Όλια, Φραγκάκη Νάγια, Χασιώτη Έλενα. Έκτακτη συμμετοχή: Καραμανιώλας Χάρης. Από τη Σχολή Χορού Break A Move του Κωνσταντίνου Πανόπουλου συμμετέχουν οι: Αλεξανδρής Απόστολος, Μιχαηλίδης Μιχάλης, Ντόντα Κωνσταντίνος, Τσεργούλιας Δήμος.
Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Τασούδης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.