Από Δευτέρα ίσως τα μπασκετικά νεότερα στη Νίκη Βόλου…

Μετά την παραίτηση Χατζηπλάτων και την αναμονή για νέα Διοικούσα Επιτροπή

Η Άννα Χατζηπλάτων πρόλαβε για λίγες ημέρες να είναι πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της μπασκετικής Νίκης Βόλου, αλλά μετά την παραίτησή της, τα κεράσματα για τις διαφαινόμενες αποχωρήσεις oι οποίες δεν έγιναν ποτέ και τα δάκρυα που τα συνόδευαν, προεδρείο Διοικούσας Επιτροπής ακόμη δεν έχει προκύψει.

Δεν μπορεί να πει κανείς πάντως ότι η ομάδα μπάσκετ της Νίκης Βόλου κινείται με αυτόματο πιλότο, αφού είναι ξεκάθαρα στη δικαιοδοσία του Ερασιτέχνη εξ αρχής. Μάλιστα μετά την παραίτηση Χατζηπλάτων, ο Ερασιτέχνης είχε ανακοινώσει (στα τέλη Νοεμβρίου) ότι άμεσα θα γινόταν η συζήτηση για τη σύσταση νέας Διοικούσας Επιτροπής. Αποτέλεσμα δεν προέκυψε, και ενώ είχε γίνει συνεννόηση να γίνει συνάντηση το απόγευμα της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες αυτή θα γίνει τελικά το απόγευμα της Δευτέρας 12 του μηνός.

Το ποια θα είναι τα αποτελέσματα ωστόσο αυτής της συνάντησης είναι άγνωστο και απομένει να φανεί αν θα προκύψει τελικά αποτέλεσμα ή αν θα υπάρξουν διαφωνίες και ρήξη. Από πλευράς Ερασιτέχνη δεν αναφέρεται κάτι και δεν έχει προκύψει κάποια ανακοίνωση. Από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής που είχε προκύψει το καλοκαίρι πάλι δεν υπάρχει κάποια επίσημη τοποθέτηση. Οι προπονητές παρέμειναν μετά την παραίτηση Χατζηπλάτων, αλλά οι παίκτες περιμένουν να μάθουν επισήμως τι γίνεται και τι ακολουθεί μετά τον Δεκέμβριο.

Παρά τα κάποια αρνητικά αποτελέσματα πάντως, η απόδοση της ομάδας αγωνιστικά είναι καλή και υπάρχουν παίκτες που έχουν τραβήξει τα βλέμματα άλλων συλλόγων ενόψει της επερχόμενης μεταγραφικής περιόδου. Αν δεν υπάρχει κάποια σταθερά στην οποία θα κινηθεί η ομάδα δεν αποκλείεται κάποιοι να αφήσουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά το επόμενο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, μέλη της ομάδας εκτιμούν ότι όλη αυτή η… ησυχία και η στασιμότητα μεταφράζεται σε πλάνα που θα ισχύσουν από την πλευρά του Ερασιτέχνη το επόμενο χρονικό διάστημα. Ένα σενάριο βέβαια που δεν πηγάζει ωστόσο από την πλευρά του μητρικού σωματείου έχει να κάνει με επιτροπή… άμεσης παρέμβασης (task force όπως αναφέρεται με τον αγγλικό όρο) που θα περιλαμβάνει παράγοντες που στήριξαν την ομάδα στο παρελθόν. Ωστόσο για να συμβεί αυτό θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη πρόσκληση προς αυτήν την πλευρά, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο αν αρθούν συγκεκριμένα εμπόδια.

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα προετοιμάζεται για ένα δύσκολο παιχνίδι, με αντίπαλο τον Βίκο Ιωαννίνων το ερχόμενο Σάββατο στις 17:00 και στο κλειστό της Νέας Ιωνίας. Οι Γιαννιώτες έρχονται για δεύτερη φορά φέτος στην έδρα της Νίκης, μιας και είχε προηγηθεί το μεταξύ τους παιχνίδι για το κύπελλο Ελλάδας, με τους «κυανόλευκους» να γνωρίζουν την εντός έδρας ήττα-αποκλεισμό μετά το τελικό 67-89 σε βάρος τους.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.