Από Δευτέρα στις προπονήσεις οι πολίστες του Βόλου

Με τον ερχομό του νέου έτους

Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο μοιάζει η απόφαση της ΓΓΑ μετά τη σχετική εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για επανέναρξη των προπονήσεων μεταξύ άλλων στα κορυφαία πρωταθλήματα του πόλο, με τα μέλη του ΟΥΚ Βόλου να ετοιμάζονται πλέον να επιστρέψουν στην πισίνα για προπονήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, και από εκεί και πέρα περιμένουν τις σχετικές αποφάσεις για επανέναρξη και της αγωνιστικής δράσης.

Η έναρξη των προπονήσεων αποφασίστηκε να γίνει με τον ερχομό του νέου έτους, με τις προϋποθέσεις ωστόσο να είναι συγκεκριμένες και αυστηρές. Αυτές είναι οι εξής:

  1. Υποχρεωτικό προληπτικό τεστ covid πριν ξεκινήσουν οι προπονήσεις.
  2. Καθορισμός υπευθύνου covid 19 σε κάθε ομάδα για άμεση συνεννόηση.
  3. Ονομαστική λίστα παικτών-προπονητών-τεχνικού προσωπικού (έως 25 άτομα συνολικά) για τις προπονήσεις.
  4. Συγκεκριμένο, μοναδικό χώρο προπόνησης.
  5. Συγκεκριμένο ωράριο προπόνησης και μόνο μία προπόνηση την ημέρα.
  6. Καθημερινή ενεργητική επιτήρηση για τυχόν συμπτώματα.
  7. Εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο με τεστ covid σε διαπιστευμένα εργαστήρια.
  8. Εβδομαδιαία ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τον αριθμό των ελέγχων και των τυχόν κρουσμάτων.
  9. Εφαρμογή των πρωτοκόλλων των αντίστοιχων αθλημάτων που υπάρχουν στην ενότητα «Αθλητισμός και covid 19» στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η ομάδα πόλο του Βόλου προετοιμάζεται για την επιστροφή στις προπονήσεις, ωστόσο όπως αναφέρει στο «Magnesiasports» και ο πρόεδρος του συλλόγου, Τάσος Μαρινάγης, το να κάνει κανείς εκτίμηση για το πότε θα αρχίσουν και πάλι οι αγώνες είναι ρίσκο αυτή τη στιγμή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, υπάρχουν στο προσκήνιο οι υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας πόλο, που θα διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, και από εκεί και πέρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα υπάρχει η δυνατότητα για διεξαγωγή αγώνων. «Με αυτά τα δεδομένα, μπορούμε να δούμε την επανέναρξη από τον Μάρτιο και μετά. Οι ημερομηνίες μπορούν έτσι να βγουν, αλλά από εκεί και πέρα θα πρέπει η ΚΟΕ να δει και το θέμα των πλέι οφ και το πότε αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν» είναι το σχετικό σχόλιο του προέδου του ΟΥΚ Βόλου.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.