«Από τα πλέον ανερχόμενα ονόματα Φραγκάκη-Γιαλαμά»

Αφιέρωμα του ΚΟΕ Μagazine στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η νεαρή Βολιώτισσα αθλήτρια της καλλιτεχνικής κολύμβησης Έλενα Φραγκάκη, στο πρόσφατο τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, καθώς υπάρχει στις σελίδες του ειδικό αφιέρωμα για το ντουέτο που έχει δημιουργήσει με τη συναθλήτριά της Κρυσταλένια Γιαλαμά.

Το ντουέτο κατέκτησε την πέμπτη θέση στον τελικό του τεχνικού ντουέτου και την τέταρτη σε αυτόν του ελεύθερου ντουέτου, στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Νεανίδων, στο Αλικάντε της Ισπανίας, αφήνοντας τεράστιες υποσχέσεις για το μέλλον, όπως αναφέρεται στο KOE Magazine.

Συγκεκριμένα τονίζεται ότι η Έλενα Φραγκάκη και η Κρυσταλένια Γιαλαμά είναι τα πλέον ανερχόμενα ονόματα στο χώρο της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης στην Ελλάδα.

Μιλώντας στο περιοδικό της ΚΟΕ για την παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Νεανίδων και τους επόμενους στόχους της, η Έλενα υπογράμμισε: «Οι αγώνες στην Ισπανία θεωρώ ότι αποτέλεσαν ένα ακόμα κίνητρο για να γίνουμε καλύτερες και να εξελιχθούμε. Είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα με πολύ καλές εμφανίσεις σε όλα τα προγράμματα, ακόμα και αν αυτό δεν αποτυπώθηκε όπως θα θέλαμε βαθμολογικά. Οι αγωνιστικές μας υποχρεώσεις παρόλα αυτά βρίσκονται πολύ μακριά από το τέλος τους, καθώς έχουμε το πανευρωπαϊκό γυναικών και το παγκόσμιο τζούνιορ τα οποία είναι εξίσου σημαντικά».

Όσον αφορά τη συνεργασία της με την Κρυσταλένια Γιαλαμά, τονίζει πως: «Με την Κρυσταλένια μένουμε στο ίδιο σπίτι 4 χρόνια τώρα, είμαστε όλη μέρα μαζί, συνεννοούμαστε με τα μάτια πλέον. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο άτομο με το οποίο θα ταίριαζα περισσότερο για ντουέτο. Συνεργαζόμαστε άψογα , ακούει η μια την άλλη, καταλαβαίνει η μια την άλλη, και βοηθά η μια την άλλη».

Η Κρυσταλένια Γιαλαμά…

Είναι επίσης 18 ετών και ασχολείται με τον υγρό στίβο τα τελευταία 14. Ξεκίνησε με κλασική κολύμβηση στην ηλικία των τεσσάρων και άρχισε να ασχολείται με την καλλιτεχνική κολύμβηση έπειτα από δυο χρόνια, στην Αθλητική Ακαδημία του Ωρίωνα στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η Γιαλαμά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ντουέτο της εντός και εκτός πισίνας με την Έλενα Φραγκάκη: «Με την Έλενα, καθώς είμαστε στην ίδια ηλικία, γνωριζόμαστε από την πρώτη μας χρονιά στην εθνική ομάδα, το 2017. Από τότε μέχρι και σήμερα είμαστε σε όλες τις αποστολές μαζί. Έχουμε δεθεί παρά πολύ, ειδικότερα τα δυο τελευταία χρόνια. Έτσι, πέρα από την καλή μας σχέση ως συναθλήτριες κάνουμε παρέα και περνάμε πολύ χρόνο μαζί εκτός προπόνησης.  Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την άψογη συνεργασία μας στο ντουέτο που δημιουργήθηκε φέτος και αυτό φαίνεται στην επίδοση μας σε όσους αγώνες έχουμε λάβει μέρος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.