Από τη λήξη στην αναμονή…

Ενώ την Κυριακή θα έπρεπε να ολοκληρώνεται η φετινή Football League

Σε ρυθμούς λήξης του πρωταθλήματος της Football League θα έπρεπε να κινούνται οι συμμετέχουσες σε αυτό ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός και η Νίκη Βόλου, ωστόσο η διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων ελέω κορωνοϊού αφήνει άλλες τρεις αγωνιστικές στο περιθώριο, οι οποίες ακόμη δεν έχουν διεξαχθεί.

Κανονικά, την ερχόμενη Κυριακή ο Ολυμπιακός Βόλου θα έπρεπε να αντιμετωπίζει εντός έδρας την ομάδα της Καβάλας, από την οποία είχε ηττηθεί με σκορ 2-0 στην αναμέτρηση του πρώτου γύρου. Από την άλλη η ομάδα της Νίκης σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να φιλοξενηθεί στα Τρίκαλα έχοντας πάρει το θετικό αποτέλεσμα στην πρώτη φετινή αναμέτρηση με σκορ 2-0. Αναγκαστικά και οι δύο πλευρές περιμένουν τις εξελίξεις βάσει των κυβερνητικών αποφάσεων, ενώ είναι δεδομένο ότι δεν ξεκινούν σε καμία περίπτωση οι προπονήσεις (το πρώτο πλάνο έκανε λόγο για διακοπή μέχρι και τις 27 Μαρτίου), με δεδομένη την απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι και τις 6 Απριλίου αλλά και με ακόμη πιο δεδομένη τη μη λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα τόσο από πλευράς Νίκης όσο και από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, υπάρχει στάση αναμονής για το τι θα γίνει με την ενίσχυση των 800 ευρώ για τους επαγγελματίες αθλητές καθώς εκεί το τοπίο παραμένει θολό, σε σύγκριση με τα δεδομένα που ισχύουν για τους εργαζόμενους, όπως είναι γυμναστές η και μέλη διοικητικού προσωπικού.
Αναγκαστικά από εκεί και πέρα, οι ποδοσφαιριστές ακολουθούν ατομικά προγράμματα που έχουν λάβει και τα οποία ανανεώνονται για να έχουν τη δυνατότητα να συντηρηθούν σωματικά.

Αγωνιούν για τις εξελίξεις στη χώρα τους
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει ίσως το μικρότερο όγκο των κρουσμάτων κορωνοϊού, την ώρα όμως που η Ιταλία και πλέον και η Ισπανία έχουν χτυπηθεί ανελέητα με εκατοντάδες θύματα.

Οι παίκτες που κατάγονται από την Ισπανία και αγωνίζονται στις ομάδες του Βόλου παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις. Πρόκειται για τον Ίμπαν Ράντι από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου και για τους Ντομίνγκεθ και Κρουθ από πλευράς Νίκης, έχοντας επαφή με φίλους και μέλη των οικογενειών τους σε καθημερινή βάση. Οι άνθρωποι των δύο συλλόγων είναι συνεχώς στο πλευρό τους εξάλλου, στηρίζοντας τους ψυχολογικά και όντας διαθέσιμοι για κάθε άλλη πιθανή βοήθεια, ειδικά από τη στιγμή που η μετάβαση στην Ισπανία έχει καταστεί δύσκολη. Aπό τη Γαλλία κατάγεται από την άλλη ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Βόλου, Γκοτιέ Κλεμέντε, μία χώρας με αρκετά κρούσματα και θύματα του κορωνοϊού επίσης. Πολλοί παίκτες παράλληλα κατάγονται από την Ιβηρική και αγωνίζονται στον ΝΠΣ Βόλος.

Οι σκέψεις για το μετά…
Όλοι ελπίζουν την ίδια στιγμή ότι η πανδημία θα περιοριστεί και ότι και η Ελλάδα όπως όλες οι χώρες δεν θα θρηνήσουν περισσότερα θύματα.

Σε κάθε περίπτωση το τι θα ακολουθήσει είναι σε πρώτο πλάνο στις σκέψεις των διοικήσεων. Οικονομικά, συμβόλαια, γηπεδικό και αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων παραμένουν σε πρώτο πλάνο για τις διοικήσεις και των βολιώτικων ομάδων. Άλλωστε προτάσεις έχουν ήδη κατατεθεί στα αρμόδια όργανα και όλοι αναμένουν τις σχετικές αποφάσεις.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.