Από τις εμβόλιμες αγωνιστικές μέχρι και τη Wild Card!

Oι σκέψεις προπονητών της Α1 ΕΣΚΑΘ για το μέλλον του πρωταθλήματος

Τέσσερις αγωνιστικές απέμεναν για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α1 ΕΣΚΑΘ, ωστόσο ο κορωνοϊός χτύπησε την πόρτα της ελληνικής πραγματικότητας. Έτσι, οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας του θεσσαλικού μπάσκετ ανέστειλαν τη λειτουργία τους και περιμένουν αναγκαστικά τη συνέχεια και τις αποφάσεις των αρμοδίων.

Από την άλλη, σκέψεις έχουν όλοι για το τι μπορεί να γίνει, αν συνεχιστεί η αγωνιστική δράση και πώς μπορεί να γίνει αυτό, ή, αν θα διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα, πώς μπορεί να γίνει η κατάταξη των ομάδων. Οι απόψεις ποικίλουν, με παράγοντες και προπονητές να στέκονται είτε στο σενάριο για λιγότερα παιχνίδια είτε ακόμη και σ’ αυτό της απόδοσης wild card σε θεσσαλική ομάδα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Τις απόψεις εκπροσώπων των  ομάδων που βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του 1ου Ομίλου κατέγραψε το «Magnesiasports», ενώ όλοι περιμένουν τις οριστικές εξελίξεις.

Παναγιώτης Νάνης (ΓΣ Αλμυρού)

«Βιώνουμε σίγουρα δύσκολες καταστάσεις και κάνουμε όλοι υπομονή. Προφανώς ακόμη και οι υπεύθυνοι δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή τι μπορεί και αν θα ακολουθήσει κάτι και αν μπορούμε να έχουμε επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Ίσως να υπάρχουν σκέψεις για λιγότερα παιχνίδια, μιας και κάποιες ομάδες ειδικά από τον δεύτερο όμιλο της Α1 ΕΣΚΑΘ έχουν επενδύσει για τη φετινή περίοδο. Εκεί οι ισορροπίες είναι και πιο λεπτές. Οι αγωνιστικές Τετάρτη-Σάββατο ίσως να ήταν μια λύση για να μην αδικηθεί η προσπάθεια κανενός».

Γιάννης Στεργιόπουλος (Agria BC)

«Aυτό που προέχει είναι να είμαστε υγιείς. Από εκεί και πέρα βλέπω δύσκολο να συνεχιστεί όλο το πρωτάθλημα με τέσσερις αγωνιστικές και πλέι οφ και μπαράζ. Θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα και για προετοιμασία. Πρέπει να γίνουν αγώνες βέβαια. Μία σκέψη που υπάρχει είναι να παίξουν οι ομάδες στα πλέι οφ βάσει της σημερινής βαθμολογίας. Στα πλέι οφ θεωρώ ότι θα πρέπει να αλλάξει και ο απαιτούμενος αριθμός νικών και το τρία να γίνει δύο για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Το βλέπω εξαιρετικά δύσκολο να συμπτυχθεί η αγωνιστική δράση με αναμετρήσεις Τετάρτη-Σάββατο μιας και μιλάμε για ερασιτεχνικό πρωτάθλημα».

Γιώργος Μπελαλίδης (Νίκαια 2012)

«Μιας και πρωτάθλημα δεν βλέπω να γίνεται, μπορεί να ακολουθήσει μία διαδικασία wild card για την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Για φέτος θα πρέπει να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα. Οι αθλητές έχουν χάσει τη φόρμα τους και τη φυσική κατάστασή τους και είναι πολύ επικίνδυνο να επιστρέψουν στη δράση, ουσιαστικά απροετοίμαστοι. Θεωρώ ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να συζητήσουν με τις ομάδες, να δουν τα πλάνα των συλλόγων και τις δυνατότητές τους και να ακολουθήσει η διαδικασία που προανέφερα. Εγώ δεν βλέπω να ξεκινά και πάλι το πρωτάθλημα πάντως, με τους παίκτες να χρειάζονται σίγουρα 15 μέρες προπονήσεων».

Λάμπρος Πρέκας (Ίωνας Βόλου)

«Αυτή τη στιγμή όλες οι ομάδες, ακούγοντας ότι χάνεται και ο Απρίλιος θεωρούν ότι οι παίκτες δεν μπορούν να παίξουν άμεσα μετά από 1,5 μήνα. Ουσιαστικά θα χρειαστεί προετοιμασία. Υπάρχουν και ομάδες όμως που έχουν επενδύσει στη φετινή χρονιά. Λογικά η ΕΣΚΑΘ θα κινηθεί με βάση τις οδηγίες της ΕΟΚ. Οτιδήποτε ακολουθήσει όμως θα πρέπει να γίνει εντός του παρκέ. Εάν μας πουν ότι τον Μάιο μπορεί να παίξει κανείς, να αφήσουν ένα περιθώριο για προετοιμασία και με αγωνιστικές Τετάρτη-Σάββατο να γίνουν οι αναμετρήσεις. Το δίκαιο είναι να κριθούν όλα στις τέσσερις γραμμές. Υπάρχει και η εναλλακτική να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και τον Σεπτέμβριο και στη συνέχεια να ακολουθήσει η έναρξη του πρωταθλήματος. Εκεί βέβαια είναι και το θέμα των παικτών, που θα βρίσκεται ο καθένας. Το ποιος θα πάει στη Γ’ Εθνική ωστόσο είναι πολύ ρευστό και υπάρχει και το οικονομικό ζήτημα για τους συλλόγους πλέον».

 

Αντώνης Σαμαράς (Αιολικός Βόλου)

«Ακόμη δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αν θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή αν θα λήξει με την υπάρχουσα βαθμολογία. Αλλά αν γίνει το δεύτερο θεωρώ ότι είναι άδικο για εμάς και μένουμε εκτός διαδικασίας. Είμαστε πέμπτοι στη βαθμολογία και στα τελευταία παιχνίδια κάναμε ένα rotation, για να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι έφηβοι για να ετοιμαστούν για τον τελικό που είχαν μπροστά τους. Κάναμε κάποια πράγματα για να παίξουν όλα τα παιδιά γιατί δεν περιμέναμε κι εμείς να συμβεί αυτό που βιώνουμε.  Θα είναι κρίμα να διακοπεί το πρωτάθλημα οριστικά. Δεν μπορεί κανείς βέβαια να ξέρει τι θα ακολουθήσει. Αν είναι όλα καλά το δίκαιο είναι να συνεχιστεί».

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.