Από το σενάριο του ενός γύρου στην οριστική διακοπή της Α’ ΕΠΣΘ!

Απόψεις προέδρων ομάδων της κατηγορίας

Η αγωνιστική απραξία είναι δεδομένη στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και η συζήτηση εκεί δεν είναι ακριβώς το πώς θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι ομάδες στα γήπεδα μόνο, αλλά κυρίως το αν θα επιστρέψουν! Διάφορα σενάρια έχουν κάνει την εμφάνισή τους τις τελευταίες ημέρες, που έχουν να κάνουν είτε με τη χρονική επέκταση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, ή ακόμη και με την οριστική διακοπή. Ένα βασικό σενάριο που έχει κάνει την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες ωστόσο κάνει λόγο για πραγματοποίηση μεν της αγωνιστικής δράσης αλλά με περιορισμό ενός μόλις γύρου, ώστε ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής!

Οι απόψεις διίστανται στις τάξεις των ομάδων, όπως αυτές εκφράζονται μέσω των διοικήσεων. Σε αρκετές περιπτώσεις καταγράφεται η άποψη ότι το πρωτάθλημα δεν μπορεί να συνεχιστεί σε καμία περίπτωση. Άλλοι επιμένουν ότι γίνεται, άλλοι πάλι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί μόνο ένας γύρος και να τελειώσει εκεί το όλο θέμα. Κοινή άποψη μοιάζει η αδυναμία για διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού κάθε εβδομάδα σε ομάδες ερασιτεχνικού επιπέδου. Πρόεδροι ομάδων της Α’ ΕΠΣΘ μίλησαν στο «Magnesiasports» για το όλο θέμα, περιμένοντας τις σχετικές ανακοινώσεις από την τοπική Ένωση και φυσικά από την ΕΠΟ…

«Δεν υπάρχει λόγος…»

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του προέδρου του πρωτοπόρου στη βαθμολογία, Αίαντα Σούρπης, Χρήστου Κωστούλα, που τονίζει ότι η κατάσταση δεν επιτρέπει την επανέναρξη του πρωταθλήματος και ότι καλό θα ήταν να διακοπεί οριστικά!

«Αν δεν στρώσει λίγο η κατάσταση δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Προέχουν άλλα πράγματα αυτή τη στιγμή και όχι η διεξαγωγή των αγώνων. Στην καλύτερη περίπτωση να ξεκινήσει, αν το επιτρέπει και η εξάπλωση του κορωνοϊού στα τέλη Ιανουαρίου. Αλλιώς ας μείνει η κατάσταση ως έχει και ας ξεκινήσουμε από την αρχή την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Ας φτάσουμε μέχρι και Ιούνιο»

Διαφορετική είναι η άποψη που καταθέτει από την άλλη ο προπονητής της Αγχιάλου, Γιάννης Παπουτσής, που υποστηρίζει ότι το πρωτάθλημα πρέπει να αρχίσει και πάλι όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, για λόγους ασφαλείας της υγείας όλων όπως υπογραμμίζει, έστω και αν χρειαστεί να γίνονται αγώνες μέσα στο καλοκαίρι του 2021.

«Πιστεύω ότι η διάρκεια του πρωταθλήματος μπορεί να επεκταθεί. Μπορεί να γίνει ένας προγραμματισμός ώστε το πρωτάθλημα να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Ιουνίου. Είναι πιο δύσκολο να γίνουν αγώνες τώρα μέσα στον χειμώνα, γιατί και κρούσματα υπάρχουν αλλά και χρήση των αποδυτηρίων πρέπει να γίνεται, λόγω καιρικών συνθηκών, οπότε αυξάνεται ο κίνδυνος για διασπορά. Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι χρειάζεται να τηρούμε μόνοι μας κάποια μέτρα ασφαλείας για να μην υπάρξει και άλλη διακοπή. Όταν βελτιωθούν ωστόσο οι καιρικές συνθήκες μπορούν να γίνονται αγώνες, ακόμη και αν επιστρέψουμε ξανά στα γήπεδα τον Μάρτιο. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορεί να γίνει πρωτάθλημα μόνο με έναν γύρο, αν και δεν ακούγεται τόσο δίκαιο αυτό… Αλλά μέσα σ’ αυτόν τον χαμό, τι δίκαιο να βρεις;» ήταν το σχόλιο του Γιάννη Παπουτσή.

«Αβέβαιη κατάσταση»

Στην… επιδημιολογική νόρμα κινείται από την άλλη ο πρόεδρος του Ρήγα Φεραίου, Κώστας Γιάτσιος, που υποστηρίζει ότι η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, οπότε αβέβαιη είναι και η επιστροφή στη δράση.

«Σε κάθε περίπτωση προέχει η υγεία όλων. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε στον βαθμό που μπορεί τις οδηγίες της Πολιτείας και των ειδικών. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα μέτρα και με τα σημερινά δεδομένα είναι δύσκολο το πρωτάθλημα να ξεκινήσει ακόμη και τον Φεβρουάριο. Βέβαια, όλα εξαρτώνται από τα επιδημιολογικά δεδομένα και αν θα δοθεί διάστημα για μία μίνι προετοιμασία. Με τα σημερινά δεδομένα και με τις απόψεις περί τρίτου κύματος, μοιάζει αβέβαιη η επιστροφή στην αγωνιστική δράση» είναι η άποψη του προέδρου της ομάδας του Βελεστίνου.

«Καλό είναι να πάμε του χρόνου»

Στην πραγματικότητα του κορωνοϊού στέκεται και ο πρόεδρος του Σαρακηνού, Θοδωρής Γκλαβίνης, αφού στέκεται και στις απόψεις περί τρίτου κύματος της πανδημίας.

«Υπάρχει κίνδυνος οριστικής διακοπής για όλα τα πρωταθλήματα όλων των Ενώσεων και να αρχίσουμε από την αρχή την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Δεν βλέπω και λόγο να συνεχιστεί η αγωνιστική δράση. Ακόμη και να επιστρέψουμε τον Φεβρουάριο, μπορεί να μην ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και πάλι. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος και για νέες διακοπές και δεν αποκλείεται μία τρίτη καραντίνα. Καλό είναι να μην συνεχιστεί για διάφορους λόγους, και για τους ποδοσφαιριστές και για τα ίδια τα σωματεία, αφού και τραυματισμοί μπορεί να υπάρξουν αλλά και ο προγραμματισμός δεν βγαίνει. Ερασιτεχνικά σωματεία συμμετέχουν και όχι επαγγελματικά…  Δεν είναι σωστό και από την άλλη να γίνει ένας γύρος και να βγει πρωταθλητής» σημειώνει ο πρόεδρος του Σαρακηνού.

«Δεν φάνηκε κάτι σε έξι αγωνιστικές»

Την άποψη για οριστική διακοπή υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Πυράσου Νέας Αγχιάλου, Γιάννης Μόσδρομος.

«Θεωρώ ότι δεν είναι εφικτό να αρχίσει και πάλι το πρωτάθλημα και με τους παίκτες ουσιαστικά να είναι σε αδράνεια τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν δοθεί ένα χρονικό διάστημα για προπονήσεις ίσως να γίνεται. Αλλά το να γίνει το πρωτάθλημα σε έναν γύρο δεν είναι σωστό. Καλύτερα να γίνει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Ούτως ή άλλως έσοδα δεν έχουμε. Ας διακοπεί, ας κρατήσουμε τους ίδιους παίκτες και για την επόμενη χρονιά και ας αρχίσουμε από την αρχή. Με έξι αγωνιστικές που διεξήχθησαν, δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποια ομάδα που να απέδειξε κάτι ουσιαστικό. Ακούστηκε μία φήμη ότι μπορεί το πρωτάθλημα ν’ αρχίσει στα τέλη Δεκεμβρίου. Τι γίνεται όμως αν υπάρξουν κρούσματα σε μία ομάδα; Δεν γίνεται φυσικά εκ των πραγμάτων να γίνονται τεστ κορωνοϊού κάθε εβδομάδα…» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.