Από το Στρασβούργο για να παίξει στον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων κάθε Σαββατοκύριακο!

44χρονος καθηγητής Μουσικής, παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και το χωριό του, μίλησε στο «Μagnesiasports»

Πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν το ποδόσφαιρο και κάνουν θυσίες για να αγωνίζονται σε ερασιτεχνικές ομάδες, έστω και για 90 λεπτά κάθε Σαββατοκύριακο. Πόσοι όμως θα έκαναν κάθε Σαββατοκύριακο σχεδόν τη διαδρομή Στρασβούργο-Βόλος και αντίστροφα(!) για να παίζουν ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣΘ με τον Ηρακλή Αγίων Θεοδώρων, όπως έκανε τα προηγούμενα χρόνια και θέλει να κάνει και φέτος ο Αλέξης Μουζουράκης;

Ο 44χρονος Αλέξης έλκει την καταγωγή του από το χωριό των Αγίων Θεοδώρων, ωστόσο τα τελευταία 12 χρόνια ζει και δραστηριοποιείται στο Στρασβούργο, ως καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της περιοχής και στο τμήμα Μουσικής. Όμως το πάθος του και το μεράκι του και για το ποδόσφαιρο και για τους Αγίους Θεοδώρους είναι κάτι παραπάνω από μεγάλο, οπότε ταξιδεύει σχεδόν κάθε εβδομάδα αν χρειαστεί προκειμένου να συμμετέχει στους αγώνες ποδοσφαίρου!

«Με τον κορωνοϊό δεν θα είναι πιθανότατα τόσο συχνά τα ταξίδια φέτος, όπως πρόπερσι, αλλά θα το προσπαθώ. Προσπαθώ η βάση μου να είναι οι Άγιοι Θεόδωροι γενικά» ανέφερε ο Αλέξης Μουζουράκης στο «Magnesiasports», εξηγώντας το γιατί έχει επιλέξει να ακολουθεί όλην αυτήν τη διαδικασία. «Μου αρέσει πάρα πολύ το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όταν ήμουν μικρός ξεκίνησα στην ομάδα του χωριού και έχουμε μία τρέλα με την ομάδα. Είμαστε μικρό χωριό, 200 κάτοικοι, οπότε προσπαθούμε όσοι ακόμη μπορούμε και… περπατάμε να υπάρχει η ομάδα» αναφέρει αρχικά για να συμπληρώσει: «Η ομάδα είχε σταματήσει τη δράση της πριν μερικά χρόνια, όπως έγινε και πέρυσι, αλλά αποφασίσαμε κάποια άτομα να την επαναφέρουμε στο προσκήνιο και έτσι έγινε. Οπότε προσπαθώ κι εγώ να έρχομαι όσο μπορώ».

Οι μετακινήσεις πάντως στην εποχή του κορωνοϊού ανάμεσα σε κράτη είναι σαφώς πιο δύσκολες, και ο ίδιος ο Αλέξης Μουζουράκης εντοπίζει εκεί το πρόβλημα. «Όταν γυρίζεις χρειάζεται μία περίοδος καραντίνας ακόμη και πέντε μέρες, με τεστ στην αρχή και στο τέλος. Φέτος θα είναι αρκετά δύσκολα, αλλά εκτός από εμάς πρέπει να προστατεύσουμε και τους υπόλοιπους» σημειώνει.

Έξοδα και υποχρεώσεις…

Ο Αλέξης Μουζουράκης πάντως παραδέχεται ότι τα έξοδα είναι αρκετά για τις συχνές μετακινήσεις του ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα,αλλά η απόφασή του αυτή δεν έχει να κάνει μόνο με το ποδόσφαιρο. Βέβαια, καλείται να ρυθμίζει αναλόγως και το πρόγραμμά του, καθώς πέρα από το Πανεπιστήμιο έχει υποχρεώσεις και με συναυλίες.

Aπό το ποδόσφαιρο στην κιθάρα και αντίστροφα…

«Είναι πολυέξοδη η προσπάθεια αλλά η απόφαση να έρχομαι στο χωριό μου είναι πέρα από το ποδόσφαιρο γιατί εκεί μεγάλωσα και θέλω να είμαι σ’ αυτό. Απλά προσπαθώ να ρυθμίζω τις υποχρεώσεις μου στο Πανεπιστήμιο, κάτι που είναι πιο εύκολο σε σχέση με όταν έχω συναυλίες με τη σύζυγό μου (σ.σ. έχουν σχηματίσει δίδυμο κιθάρων με το όνομα «Duo Melis»). Οπότε υπάρχουν Σαββατοκύριακα που δεν μπορώ να έρχομαι, αλλά ακόμη και στα διαλείμματα των συναυλιών προσπαθώ να ενημερώνομαι για την εξέλιξη του αγώνα (σ.σ. γέλια)!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Duo Melis» με τη σύζυγό του

Δυσκολίες άλλωστε εντοπίζει και ο ίδιος στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. «Είναι πολύ δύσκολο στο τοπικό ποδόσφαιρο το να υπάρχουν στα χωριά ομάδες και άτομα να ασχολούνται με το άθλημα. Είναι κάτι το πολυέξοδο και θέλει προσωπική εργασία από πολλούς. Πέρυσι η ομάδα δεν συμμετείχε στο πρωτάθλημα κάτι που στεναχώρησε και εμένα και όσους ασχολούνται μ’ αυτήν. Ωστόσο φέτος το προσπαθούμε ξανά. Θέλουμε να είμαστε υγιείς, καθώς είμαστε μία ομάδα με κάποια νέα παιδιά και κάποιους μεγαλύτερους. Προσπαθούμε όσο μπορούμε με το υλικό που έχουμε να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο. Θέλουμε να κερδίζουμε και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, αλλά ο βασικός μας στόχος είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο».

«Αντοχές υπάρχουν;» ήταν το τελευταίο ερώτημα, για να απαντήσει γελώντας: «Όσο αντέχουμε! Μας αρέσει το τοπικό ποδόσφαιρο»!

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.