Από τον Απόλλωνα Πόντου στην αναδιάρθρωση ο Ολυμπιακός Βόλου

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις όσον αφορά τη συγχώνευση Super League 2 και Football League, ο Ολυμπιακός Βόλου προετοιμάζεται για τον αυριανό εξ αναβολής αγώνα με την ομάδα του Απόλλωνα Πόντου, που θα διεξαχθεί στο ΒΑΤΑΝ με ώρα έναρξης τις 17:00, προκειμένου να διεκδικήσει τρεις σημαντικούς βαθμούς που θα του επιτρέψουν να αφήσει πίσω του στη βαθμολογία τον Πιερικό και να «πιάσει» τον Πανσερραϊκό που έχει 28 βαθμούς στην τρίτη θέση της βαθμολογικής κατάταξης.

Η τρίτη θέση είναι και το ένα εκ των κινήτρων των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, αν και ο στόχος στην αρχή της χρονιάς ήταν μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Από εκεί και πέρα κίνητρο υπάρχει και για τους νεαρούς παίκτες της ομάδας, καθώς ο Βασίλης Βούζας έχει δείξει διάθεση ν’ ανακατέψει την τράπουλα της ενδεκάδας. Άλλωστε έχει δώσει χρόνο συμμετοχής στους Κατσούκη και Πέλκα τις προηγούμενες αγωνιστικές και δεν αποκλείεται το ίδιο να πράξει και σήμερα απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, ίσως και με άλλα πρόσωπα.

Από τους υπόλοιπους παίκτες, ο Γεννάδιος Ξενοδόχοφ αναφέρεται ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, και από την άλλη ο Nίκος Μπουτζίκος θα κληθεί να εκτίσει την ποινή μίας αγωνιστικής που τον επιβαρύνει λόγω καρτών. Από την άλλη, Ζερόμ Γκιοατά, Θωμάς Γραικός και Γιώργος Παπακώστας ταλαιπωρούνται επίσης από τραυματισμούς και δεν αναμένεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής ούτε στο τελευταίο παιχνίδι με αντίπαλο τον Πιερικό.

Περιμένει τις οριστικές αποφάσεις

Με τις εξελίξεις να τρέχουν όσον αφορά τη συγχώνευση των κατηγοριών Super League 2 και Football League, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου περιμένει τις οριστικές αποφάσεις, με το αθλητικό νομοσχέδιο να εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Πέμπτη, 17 Ιουνίου.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι στη διαβούλευση για το νομοσχέδιο, η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου είχε τονίσει μεταξύ άλλων ότι επειδή οι ΠΑΕ στερούνται εσόδων θα πρέπει να εξασφαλιστεί ένα τηλεοπτικό συμβόλαιο με πλάνο πενταετίας για να μπορέσουν οι ΠΑΕ να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις. «Σε διαφορετική περίπτωση, πoυ δεν εξασφαλιστούν έσοδα, η αναδιάρθρωση όχι μόνο δεν θα λύσει προβλήματα αλλά θα δημιουργήσει νέες και περισσότερες προβληματικές ΠΑΕ» σημείωναν οι «ερυθρόλευκοι».

Βέβαια, τα όρια για μετοχικό κεφάλαιο και εγγυητική επιστολή ανέβηκαν, και η διοίκηση θα κληθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα. Από την άλλη, υπάρχει ακόμη ανοιχτό το θέμα της αποχώρησης Τσιμπανάκου από τα διοικητικά της ΠΑΕ, οπότε θα πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αφού η 23η Ιουλίου είναι η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχουν γίνει πολλές κινήσεις και να έχουν ληφθεί αποφάσεις για να μην εμφανιστούν εμπόδια στη συμμετοχή κάθε ομάδας στο νέο πρωτάθλημα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.